Без следа: Възрастен човек избяга от COVID отделение

Мъжът не е носил със себе си никакви документи
8 фев 2022 22:21, Петя Славова
93

Пациент избяга от Ковид отделение и почти седмица вече е в неизвестност. 78-годишният Димитър е напуснал бос болницата в Бяла, а роднините му разбрали 2 дни по-късно от свои познати. Мъжът е обявен за общодържавно издирване.

Димитър от село Раданово е приет в болницата в Бяла с коронавирус. Той не е носил със себе си никакви документи. Не е дал и контакт на роднини. Правил е няколко опита да си тръгне.

"Първият път са го върнали, но вторият път той е бил агресивен и е успял да преодолее охраната и да хукне по уличката отстрани. Те са уведомили медицинската сестрата. Уведомиха и мен, казах им да обходят района на болницата", разказа пред Bulgaria ON AIR директорът на МБАЛ "Юлия Вревска" в Бяла - Димитър Димитров.

Роднините на възрастния мъж се оплакват, че са разбрали твърде късно за изчезването му.

"Разбрахме от клюки в селото. Една роднина писа на сестра ми: "Какво става с чичо ти, защото сме силно притеснени". И тя тогава, в петък, на 4-ти, се обади в болницата да попита за състоянието му и директорът ѝ казва, че чичо ми е избягал от болницата в сряда в 19 ч.", разказа племенницата Таня Тодорова.

Жената твърди, че сама е звъннала на регистратурата в болницата, за да остави номер за връзка, още преди възрастният човек да бъде приет.

Дядо Димитър все още се издирва.

"Много ме боли от цялата ситуация. Смятам, че правим всичко, което е възможно, обикаляхме да търсим. Разлепихме листовки на възлови места, питахме хора, търсихме около болницата, в гората, дерето, но е загубено ценно време, беше минало прекалено много време", каза още племенницата.

Роднините молят, ако някой види изчезналия човек, да сигнализира на тел. 112.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
25
 
! Отговори
много вярно преди 2 години
Ми правилно е направил, няма да стои там да го довършат човечеца.....
31
4
 
18
 
! Отговори
много вярно преди 2 години
Ми правилно е направил, няма да стои там да го довършат човечеца!!!
30
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За хоспитализоция лекарят преценява състоянието и препоръчва или не болнично лечние. Пациентът се информира и подписва информирано съгласие. Ако не иска - отива си в къщи и си умира там. Ако е поставен под запрещение от преди , заради тежко психично заболяване или деменция, настойникът подписва. Насила никого не държат против волята му, освен ако не е в психиатрията с шизофрения или циклофрения. Спрете да пишете лъжи!
29
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радево време ейййййй
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимна преди 2 години
Вашата позната е имала късмет
27
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми правилно е направил, няма да стои там да го усмъртят, я!
26
3
 
31
 
! Отговори
Запознат преди 2 години
На една позната сестра и е с леки психически отклонения. В ковид отделението щяха да я уморят от глад - вързали я за леглото и я държали така няколко дни, почти без храна. За хигиената да не споменавам. Върнаха я отслабнала с няколко кг и с много спукани вени. Та така - оцеля, въпреки "лечението", на което са я подложили, но без това "лечение" със сигурност щеше да се оправи по-бързо и далеч по-безболезнено.
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Деменция. Защо да бяга, като може просто да се изпише.
24
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вие в болница не сте ли ходили/ били? ПО ЖЕЛАНИЕ е! Ако е стар човек със склероза, искат придружител. Дори в ковид отделение може да остане придружител, ако желае. Ама не желаят роднините! Не им се занимава.
23
2
 
14
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Питай близките му. Решили са да си отърват от него и са го оставили в болницата. Без придружител.
22
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Създадоха Ковид отделенията за да убиват хората. Правилно, че човекът е избягал, искал е да се спаси.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавни служители телкове социални помощи точещи държавата и тн и тн скоро без 3х 3 4х4 редовни игли ни работа ни ТЕЛК ни детски училище градина или посещение в болница или бакалия.Дори регистрация на кола с 4х4 .
20
8
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Охраната къде е спала
19
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живее му се на човека, жив и здрав да е!
18
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно е бил с деменция.
17
3
 
26
 
! Отговори
Пандемик от цирка преди 2 години
Един "неспасен" човек няма да оставим!
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Станал невидим като вируса най-вероятно.
15
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно забравяте, че насила никого не държат в болница. Нито пък приемат за хоспитализация. Подписваш информирано съгласие. И срещу подпис си отиваш, ако желаеш. Само в психиатрията има принудително лечение и то в по-специалните отделения.
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако го намерят пак във фургона ли ще го заключат? Ново лечение с нови бонуси?
13
1
 
19
 
! Отговори
Ами преди 2 години
До АТАКИСТ разкажи му я. Е, хайде аз да се пробвам. Един син замъкнал на бунището възрастния си баща и понеже го било гнус му вързал за врата едно въже. Като стигнал там го бутнал в боклyка и се обърнал да се прибира. Невръстния му син, който бил с него отишъл и изхлузил въжето от врата на дядо си. На въпроса на бащата за какво му е това въже, момчето отговорило, че ще му трябва когато дойде време да бъде отведен той на бунището.