Напрежение заради строителство на къмпинг "Каваци"

Според собственици на реституирани имоти строителството е незаконно
9 фев 2022 10:25, Петя Славова
31

Поредно напрежение на българското Черноморие, този път от къмпинг "Каваци". Собственици на реституирани имоти алармират, че на техни терени се извършва незаконно строителство, за което не са били уведомени. Къмпингът от години е арена на съдебни спорове за собственост между фирмата на семейство Баневи и сегашните наематели.

Собственици на имоти забелязват багер да извършва изкопни дейности в къмпинга. Днес алармираха полицията за незаконно строителство на техни терени.

"Хората, които са тук, те владеят къмпинга насила, не ни пускат да си владеем земята…Това не знам докога ще продължава!? Тука има ли държава", коментира пред Bulgaria ON AIR собственикът на имот Георги Димитров.

В къмпинга се полагат тръби и кабели, изграден е и трафопост.

"Положен е кабел през моя имот, което не е редно, някой човек може да бъде убит. Не съм уведомен, че се извършва мероприятие", обясни друг собственик на имот - Емил Гюров.

Адвокатът на семейство Баневи е уведомил община Созопол, че в къмпинга се извършва незаконно строителство.

"Ако са полагани ел. кабели, община Созопол, в лицето на отдел "незаконно строителство" и кмета, трябва незабавно да затвори целия къмпинг, защото при тези валежи може да бъде убит човек", поясни адвокатът на фирма "Хелио Тур" Мирослав Стойков.

Още през 2020 година бургаският съд разпореди къмпингът да бъде върнат на семейство Баневи, след като четири години по-рано фамилията загуби правото да го стопанисва.


"Всички дела сме ги приключило по отношение на владеенето, спечелили сме ги", изтъкна адвокат Стойков.

Кметът на Созопол ще назначи проверка, която да установи има ли незаконно строителство в къмпинга. Писма са изпратени и до РДНСК и до областния управител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: КавациБаневиBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човешката алчност плюс пълното беззаконие води до това което виждаме.
13
0
 
17
 
! Отговори
който и да преди 2 години
дойде на власт, арогантно-просташкия манталитет на Андрешковците няма да се промени. Освен ако не започнат да ги бият през ръцете с ръжена. Разбирай освен с финансови реципрочни на вредата глоби или лишаване от свобода. 2ма като вкарат, другите самио ще се успокоят. Ама няма кой
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма задоволяване чоевешката алчност..
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия бяха крали много и накрая съда ги освободи )
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баневи са от куфарните милионери на БСП=БКП,спонсори на партията майка.Недосегаеми са за криво'съдебната ни система.А сега още повече след като майка им я върнаха във властта чалгарите и кокорчовците.
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва трябва да си сериозно психично болен за да отидеш на почивка там.Собствениците приличат на мексикански главорези.Наемателите няма смисъл да ги коментирам - с по няколко дела бивши затворници,може би и бъдещи.
8
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чесно казано къмпингите ни са станали доста зле. Сбирщина от стари прогнили караванки и паланки нахвърляни с найлони и сковани дъски, тип катун, съчетани по "невероятен" начин с хотелчета в най-различни размери, цветове и архитектури, изникнали по всеки свободен метър в близост до плажа и на самия плаж. Поне по наблюденията ми от южното черноморие, всички са такива. Да не говорим, че са пренаселени с народ, защото нали трябва да кажеш, че си бил на "къмпинг".
7
0
 
13
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Тези до каквото се докоснат трева не никне - лятото бяхме в Русалка, успели са да съсипят това прекрасно кътче, което е може би за добре т.к в момнета е достъпно за всички
6
0
 
6
 
! Отговори
пейо преди 2 години
До азидеята е после да се жалват на държавата и да дърпат парички от нея. Видиш ли нямали клиенти и държавата да ги субсидира.
5
0
 
44
 
! Отговори
Споделям преди 2 години
От това някога райско място имам много хубави спомени. Днес не ми се ходи там. Достатъчно бетон има и там където живея. Не виждат ли тези с парите, че застрояването не води до повече клиенти с пари а точно обратното.Но това им е манталитета да съсипват хубавото.
4
0
 
38
 
! Отговори
аз преди 2 години
Изливайте бетон, после ще ревете че никой не иска да дойде в хотелите Ви!
3
10
 
35
 
! Отговори
Морал и етика преди 2 години
Високо моралният Гешев е женен за танцьорка на пилон-бивша жрица на зверски убития Юрий Галев - убит с 7 куршума от неизвестен моралист!
2
17
 
17
 
! Отговори
Тук и сега преди 2 години
В България се Екзекутират хора от милиции близки до Борисов и Гешев, явно това е практика наследена от дивият Комунизъм!
1
8
 
13
 
! Отговори
Киро Японеца преди 2 години
Унищожават Българи чрез СРС техника! Явно ДАНС и МВР работят за организираната престъпност!