Как реагират собствениците на каруци на забраната им в София?

Общински съвет реши от 1 юни да не се движат в столицата
11 фев 2022 15:57, Петя Славова
61
Как реагират собствениците на каруци на забраната им в София?
Снимка: БГНЕС

Забрана на движението на коне с каруци в цяла София реши на заседание Общински съвет. Това ще стане възможно от 1 юни тази година.

Към момента придвижването с животинска тяга е забранено само в центъра на столицата. Как собствениците им приемат новината?

Още по темата

"Няма такава сила, която да спре конете и каруците по столичните улици. И актове да пишат, пак ще се движим. Няма сила и орган, която може да ни спре", заяви пред Нова тв Емил - собственик на коне.

Според експерта Явор Гечев, това решение има предистория.

"Поне от 10 години се говори, че трябва да има регламент, по който да се отглеждат конете, да се движат в града. Водещата роля бе на общинската администрация и понеже нищо не се направи, общинският съвет взе решението в свои ръце", коментира той и обясни, че има много собственици, които не отглеждат добре животните.

По думите му, е необходимо да има такъв правилник за отглеждане на коне. "Говорим за коне, които се пускат между блоковете, пускат се на пътя и стават ПТП".

Самият Емил също е виждал собственици, които не отглеждат добре животните си и според него те трябва да се санкционират. "Но всеки си изкарва хляба с тази каруца. Хората си гледат семейството", обясни той.

Според Гечев, в наредбата  спрените коне ще бъдат вземани и настанявани в обекти на Екоравновесие, което обаче също е сложен процес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да има специални алеи за каруци - както е в "развитите" държави.
50
2
 
7
 
! Отговори
. преди 2 години
Много сложен процес , да свалиш манг.ус.тста от каруцата и да му я конфискуваш с коня , изключително сложно , все едно ракета в космоса се изпраща ...
49
4
 
1
 
! Отговори
конска столица преди 2 години
Конете на суджуци.
48
0
 
3
 
! Отговори
Предлагам преди 2 години
без каруци, но на магарета. Като няма къде да паркираш, качваш си магарето в апартамента, както правят ромите. И за тях не важат платените зони. Кеф!
47
0
 
1
 
! Отговори
Ако ползваме каруци преди 2 години
въздухът в София ще е чист. )))))
46
1
 
4
 
! Отговори
Не са прави от Обс преди 2 години
Скоро от беднотия всички ще минем на каруци. Ще се наложи да ги разрешат.
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма по-нещастно животно от коня в каруцата на шведа. Бой и глад, ежедневно.Докато падне, и не може да стане. И тогава пак ги бият.Да не говорим, че София е единствената солица в ЕС с коне и каруци.
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на 100 кила ще му вземат каручката ? С ко ще ходи по концерти ?
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много бързо ще ги спрат ако има прилагане на закона,първо нарушение глоба,второ нарушение,коня на кебапчета и луканки и повече няма да го срещнете на пътя
42
2
 
5
 
! Отговори
Екомракобесие преди 2 години
Хубаво направихте зона 30, сега направете и зона "3 кила ла*на" за да е реципрочно справедливо спрямо мпс-тата. Нали за инцидентите беше думата??
41
0
 
10
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Най-накрая да разкарат тая ***
40
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каруците се отнемат заедно с конете и се приключва въпроса. Който иска да се вози с каруца да ходи на село. Още малко ще поискат да карат каруци и по магистралата. Да си карат каруците по нивите, в града нямат място.
39
1
 
20
 
! Отговори
мишо преди 2 години
ГОРКИТЕ КОНЕ СЛАБИ НО ГИ БИЯТ ЕЛАТЕ НА КРАСНО СЕЛО ДА ВИДИТЕ ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НАТОВАРИНЕ НА МАКС ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек с велосипед който спортува и се движи екологично???? Каруцари човек който се чуди какво да открадне прави мърсотия бие животните и пред предпоставки за ПТП ???? ТИ СЕРИОЗНО ЛИ???????
37
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи на велосипедистите строят алеи, а на каруцарите - забрана? Нямат ли равни права?
36
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
.... Колкото до Емил - собственик на коне... Нека да не е толкова сигурен, че няма сила, която да го накара да спре каруцата и конете от движение. Въпрос на прилагане на правилници и закони.
35
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
.... Каруците (а с тях и конете) нямат място в европейска столица през 21 век. Който иска да живее по негови си правила - "Хей, поле широко..". По селата място бол. В града - по градски.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Темата ме върна години назад, когато едно ромче изпусна юздите и конят се качи върху Лада-та на един колега а каруцата се обърна. Милиционерите (тогава), в районното, когато фиксират случая, питат колегата: "Ти би ли го?". Колегата отвръща: " Как ще го бия, бе, то е още дете...", а милиционерите - "Ми, да си го бил...Нищо не можем да направим. В махалата никой не знае чие е, ни майка, ни баща се обаждат, тетките го хранят поред..." После се оказа, че дори няма запис за него в ЕСГРАОН... ....
33
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом смятате, че малди роми без книжка е по-безопасно да си купят по един строшен бус от някоя морга и да си наберат по няколко чифта номера - забранявайте. Всяка форма на забрана и насилие, рано или късно се връща като бумеранг.
32
0
 
5
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Сигурно и те мърморят нещо за ГейЦ, Сорос и световната конспирация срещу тях :)