Нов случай на починал след чакане пред Спешно отделение

Инцидентът е станал в Дупница
15 фев 2022 08:29, Александър Попов
65
Нов случай на починал след чакане пред Спешно отделение
Снимка: БГНЕС

След трагедията във Враца започнаха да "валят" сигнали за забавена медицинска помощ. Последният е от Дупница и с летален изход.

Близките на възрастен мъж твърдят, че той е чакал близо 5 часа, за да бъде приет за лечение, след като е изпаднал в тежко състояние. В крайна сметка мъжът е бил настанен в едно от отделенията, където обаче малко по-късно е издъхнал.  

"5 часа стояхме в спешния център. Преди това отидохме в частната болница в града. Казаха ни, че няма места. Върнахме се в спешното. Молихме се да бъде приет в държавната болница. Казаха ни, че единственото място е в интензивния сектор на COVID отделението и че, ако подпишем, че не носят отговорност, ще го приемат. Тестът му за коронавирус обаче беше отрицателен. Сестрите се държаха много грубо. Здравната система у нас ни убива бавно и сигурно", разказа пред Нова тв Магдалена Галчева.

От държавната болница обясниха, че не е имало места в кардиологичното отделение в сектора за хора с отрицателен тест.

От частната болница заявиха, че мъжът е трябвало да бъде настанен в държавното лечебно заведение, тъй като ден преди това е бил изписан от там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: Дупницаспешна помощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
26
 
! Отговори
Котка преди 2 години
За съжаление това ще се случва все по-често. Имам предвид, че все по-често няма да има места в кардиологиите. В Германия вече връщат болни. И тук се пълнят вече, но това не е в новините. Някой сеща ли се защо?
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми сега само ковида действа, другите не носят пари. Дори и за персонала дето работи с Ковид, за тях има пари и не са виновни болниците, а управлението. Сега не е за разболява не, дори и от Ковид.
17
5
 
15
 
! Отговори
Хйккйййггг преди 2 години
Лекарите който ги е страх да работят с болни пациенти да се отказват от тази професияКириле започни да контролираш болниците и кой иска да работи като лекар кой го е страх кой не го е страх не се правете на слепи и хитри действайте
16
18
 
6
 
! Отговори
Жиб. преди 2 години
В Сибир линейки пътуват по 1 седмица.за да стигнат до болния и после още една, за да го откарат в болница - къде сте тръгнали да се оплаквате с вашите смешни 5 часа?
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като вадят данните за смъртност С ковид, що не си направят труда да напишат и време до приемане. После щото не сме се били ваксали затова сме измирали.
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бърза помощ стана на Бавна смърт.
13
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бърза помощ - от умрял писмо. Жената с лапето чака 4 часа за да и кажат че децата ги приемали през другия вход. Там още 2 часа. А ако чакахме линейка. На оня свят.
12
5
 
14
 
! Отговори
Жййгдффг преди 2 години
Премиере болниците не се контролират от държавата всяка болница прави каквото си иска не може така голяма част не умират от ковид 19 а от не приемане в болнициВземайте мерки и действайте Много хора умират от не приемане в болници и от неправилно лечение а не от ковид такъв вирус няма други умират от други заболяванияТова е политическа игра наречена ковид
11
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога не е добра идея да повериш живота си в ръцете на лекар защото не се знае каква гад може да се окаже.
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е нужно да ги съобщавате. То е ежедневие...
9
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали си избрахте промяна, що се оплаквате?
8
3
 
1
 
! Отговори
сектант преди 2 години
4 от коя секта си?
7
0
 
11
 
! Отговори
Optimus преди 2 години
В тази система има много проблеми, и това са последствията. Нужни са големи реформи, може би изцяло. Какви контроли какви 5 лева бе, то няма кой да работи. Много филмирани хора по форумите. Не че е лошо да има контрол по принцип, нали.
6
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха на бас, че човечецът ще "цъфне" в списъците на починалите от Кромид. А иначе, вервайте им, че искат да ви спасяват с инжекциите! Ето как ви спасяват, при Свети Петър.
5
3
 
28
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Обърнете внимание -"не е имало места в кардиологичното отделение в сектора за хора с отрицателен тест" - ако не си с ковинастинка - не те шскат - понеже като те убият с погрешно лечение, не могат да те пишат УМРЕЛ ОТ КОВИТ - и да вземат много повече пари за същото количество бездействие. Айде пак питайте що имаме толкова умрели от КОВИ в България. Аще има неразбрали.
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се освободи българската медицина от примката на масонството и нещата ще се оправят.
3
0
 
16
 
! Отговори
Жхйклкх преди 2 години
Кириле трябва да се вземат мерки и да има по голям контрол върху болниците не се правете на слепи и хитри действайте
2
2
 
20
 
! Отговори
Фйкйхйй преди 2 години
Това е безотговорност и страх от страна на лекарите трябва да се вземат мерки и да има контрол от държавата върху болниците
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пореден ден за "ръкопляскане"!!!