Опасност от ПТП заради конфликтни кръстовища в Благоевград

Почти всички кръгови кръстовища в града не се регулират адекватно
18 фев 2022 16:52, Петя Славова
12
Опасност от ПТП заради конфликтни кръстовища в Благоевград
Снимка: Кадър, БНТ

Опасност от пътни инциденти има заради лоша организация на движението на конфликтни кръстовища в Благоевград. Предупреждението идва отинструктори по управление на моторни превозни средства в града.

Според Георги Календерски, преподавател в учебен център за подготовка на водачи на МПС, почти всички кръгови кръстовища в града не са регулирани адекватно.

По думите му, най-често проблемите са свързани с липсата на знаци, което води до неправилно позициониране на автомобилите при навлизането им в кръговите кръстовища, а това създава изкуствена конфликтна точка в самото кръстовище.

Едно от кръговите кръстовища в града пък от години е в пробна експлоатация и стои с временна маркировка, която е объркваща и подвежда младите водачи. Освен това много от улиците в града се пресичат без каквато и да е маркировка, а там е редно да има поне знак да кръстовище на равнозначни пътища, казват пред БНТ автоинструкторите.

Лошата организация пречи и на колите със специален режим на движение като линейки, пожарни и полицейски автомобили, защото се образуват изкуствени тапи, които възпрепятстват бързото им преминаване.

Затова автоинструкторите настояват да се сложат адекватни знаци, за да може шофьорите да се ориентират по-добре и да се намали риска от инциденти.

От община Благоевград изпратиха писмено становище до БНТ, в което посочват, че са запознати с проблема, работи се за разрешаването му и се надяват до края на годината организацията на движението в града да се подобри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предпоследният кмет беше от БСП, а новият- ИТН.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ГЕРБ и едно кръстовище е са могли да регулират и сега трябва да им се оправят бакиите
6
2
 
2
 
! Отговори
Алов преди 2 години
ПП се пробвалиха вече трябва да подадат отставка и да се връща Бойко,че не се издържа от некомпетентност. По-рано такива новини не илзиаха
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гарантирано от герб...
4
0
 
8
 
! Отговори
Пътищар преди 2 години
Чули някои , че в европата има "кръгови" и дай да слагаме навсякъде ! Алооууу , кръговото се прилага само при определени условия , а България 70% от "кръговите" са абсолютно неадекватно, ненужно и безидейно направени ! Друг е въпроса и за големия процент некадърни и бездарни шофьори, а за контролните органи да не говорим ! Жалка гледка в покрайнините на Европа !
3
1
 
6
 
! Отговори
защо преди 2 години
1. "Кръгово движение" е кръстовище което при което пределно ясно е определен редът на преминаване на МПС. Всеки допълнителен знак ще разсейва и внася смут.2. Уличната маркировка за която говорят не е временна. Това е старата маркировка за кръстовище регулирано от светофар.3. С такива инструктори - такива шофьори.
2
1
 
11
 
! Отговори
До Асан преди 2 години
Не, по-големия е с предимство винаги, ако няма БМВ на кръстовището.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са ного бръзи бе. До края на годината че го мътат после че го домътат. А през това време че се утепат бая народ ама това нее проблем. Нали требе да изпълняваме директивата на едноокио пират да достигнем 5 милиона оти че мреме отглади.