Във варненската местност "Ракитника" се оплакват от често спиране на тока

Честите аварии повреждат домакинските уреди на хората
Обновена: 18 фев 2022 13:51 | 18 фев 2022 13:51, Петя Славова
7
Във варненската местност "Ракитника" се оплакват от често спиране на тока
Снимка: БГНЕС

Непрекъснато спиране на тока тормози жители на местността "Ракитника“ във Варна. Хората се оплакват от постоянно спиране на тока, което поврежда уредите в домовете им.

Постоянно има отклонения и в електрическото напрежение. Хората казвaт, че проблемът с тока там е от години и многократно са подавали сигнали до електроразпределителното дружество. До момента обаче няма резултат.

Очаква се много хора да се съберат, за да изразят своето недоволство от лошото качество на електроенергията. Районът е предпочитан за живеене от варненци, тъй като е много живописен.

В "Ракитника" има много къщи за гости, а постоянните жители са около 1000 домакинства. Проблемите с тока създават много проблеми освен в домакинствата, и в развитието на местния бизнес. Ниското качество на тока по никакъв начин не съответства на цената, които хората трябва да плащат.

"Проблеми с тока е имало винаги, защото тук е на кооперации и като се навърже нов човек, става все по-слаб токът. Плащаме за 220 волта, но токът е около 190 волта", обясни пред БНТ Борис Иванов, жител на града.

Чести аварии има и през зимата, когато хората остават с часове, а понякога и с дни без електричество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от коя партия е кмета на варна?
4
0
 
0
 
! Отговори
за планирането преди 2 години
Имаме приятели в Дрезден и като правиха къщата сложиха 3 различни електромера. Един за домакински нужди 230в-входящ, един за ток който те продават на доставчика от фотоволтаици+преобразувател/инвертор и един за напрежение с намалени параметри за отопление. Това третото, може да варира според сезона и колко е студено, но долу-горе е в границите 180-250в и там са включени радиатори, бойлери и т.н. Тези неща ги заявиха още преди да се населят и така всичко може да се планира. Имат съседи на газ и д
3
3
 
4
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Не се научиха тия - Като сте на кооперация трасето си е ваше вие си го поддържате. Сега трябва да го обновите. Ама вие искате държавата да ви го платиии, пък пак да е ваше... ааа тарикати селски
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕРП-тата гладни ли да стоят
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плащате за 230 волта. Демек ви надписват сметките с 1/6.