Огромна липса на физкултурни салони в училищата у нас

Бюджетът за спорт тази година е вдигнат с 26%, обясни Иван Ченчев
21 фев 2022 10:30, Ния Христова
11

 

 
Институциите стартират нова национална програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца.
 
"Физкултурните салони са проблем, който си седи, въпреки приказките на предишното управление и изсипаните милиони. Много от българските училища не разполагат със салони. В новия бюджет има 15 млн. лв. за строеж на спортни обекти и физкултурни салони. Но и едни 100 млн. лв., които са в образованието и са насочени за извънкласна дейност и спорт. Бюджетът за спорт тази година е вдигнат с 26% - 125 млн. лв.", коментира председателят на спортната комисия Иван Ченчев в ефира на Bulgaria ON AIR
 
"Тенденцията при българските деца е много тревожна. Оказва се, че специалистите си вършат работата и всяка институция взима адекватни мерки. Но те нямат координация. Сега ще бъде осъвременена програмата и тръгва наново. Превенцията е най-важна. Директорите са против глоби на родителите или тежко наказание за детето", каза още Ченчев.
 
От думите му стана ясно още, че ще бъде изпратен доклад до Министерството на спорта и МОН, след което ще се предприемат конкретни мерки.
 
"У нас има 6 държавни спортни училища и 19 общински. Може ли да си представите, че град като Бургас няма сграда за спортно училище?! То се помещава в общежитие. На телефона за насилие над деца има 35 хил. обаждания. 719 случая има на физическо и психическо насилие. Повечето обаждания са от момчета", посочи Иван Ченчев.
 
Гледайте целия разговор във видеото. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
мда преди 2 години
Фашисткото правителство гледа как да задушава децата с маски, а не да спортуват.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това правителство Франкенщайн нищо не прави.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви физкултурни салони,те класни стаи с прозорци и чист въздух занямат. Това е съобщение от класната на шести клас в 109 училище. Здравейте,на всички, които бяха миналата седмица на дистанционно обучение казвам, а на другите напомням, че утре първият час ще се проведе от класната стая в мазето. Иначе пандемия било,тестове правят,от вируси бягат,устите им не можеш да затвориш. Трагедия пълна.
5
2
 
0
 
! Отговори
той видя преди 2 години
общото между физкултурните салони и насилието??? а вие. поредният - всеки по реда си.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли двор- ами направете уреди и да правят физкултура. Я има един месец да не може навън я няма. Еле в Булгас- зима почти няма- какви салони?! Навън на чист въздух! В Швеция има детски градини в парка- няма сграда- цял ден целогодишно- в парка!
3
1
 
8
 
! Отговори
Ми5 преди 2 години
ВРЕМЕТО В БГ Е ТОЛКОВА ЧУДЕСНО, ЧЕ СПОРТЪТ НА ОТКРИТО Е ВЪЗМОЖЕН ОТ ФЕВРУАРИ ДО НОЕМВРИ. САЛОНИТЕ НЕ СА ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това държава ли е?Орбан като дойде на власт първото нещо което направи е салони,игрища ,басейни децата да спортуват.Тогава го погнаха ,че трябвало болници но той почна да строи да спортуват децата .След това почна да стои болници .Заначи те могат а ние крадеме колко можем.Политици ние нямаме има изрезки които изпълняват поръчки на чужди.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Физкултура, физкултураа! С обръч, топка и бухалка- дай да видя твойта пааалка!