Откриха нарушения с дървесина от общински гори в Хисаря

Имало разминаване в количествата от вписаната в превозния билет
11
Откриха нарушения с дървесина от общински гори в Хисаря
Снимка: БГНЕС, архив

Открити са нарушения при превозване на дървесина, добита от горска територия, собственост на община Хисаря. За констатациите от проверката Изпълнителната агенция по горите сигнализира МВР и Прокуратурата.

Сигналът за нарушение е подаден на 21 февруари, а още същия ден е извършена проверка от екип на Регионалната дирекция по горите - Пловдив, съобщиха от земеделското министерство.

В хода на проверката е потърсено съдействие от РУ на МВР и дървопреработвателното предприятие, получател на дървесината.

Установено е разминаване на натоварените количества дървесина, собственост на община Хисаря от вписаните в превозния билет. Има данни за подобни действия и през периода от 07.02.2022 г. до 21.02.2022 г.

В хода на проверките са установени и други нарушения на действащото законодателство, за които ще бъдат съставени актове на служители на общинската горска структура. Работата по случая продължава.

От ИАГ припомнят, че и към момента всеки български гражданин може да провери на сайта на ИАГ законността на превозваната дървесина във всяко едно моторно превозно средство.

За периода от 14 до 20 февруари 2022 г. служители от Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции по горите са извършени близо 5000 проверки. Проверени са обекти за ползване, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци и физически лица. За установени нарушения са съставени 131 акта по Закона за горите. Задържани са 203,1 плътни кубически метра дървесина.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Началника на общинското горско е за прокуратурата, а кметицата му взе и служебна кола за "заслуги" която се използва от него като лична. В една нормална държава и двамата трябваше да са си подали оставките
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ФАКТ Кво е това гриндъри,че не ми е ясно!?
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общинският горски фонд , нарочно бе обособен (отделЕн ) от Държавния горски фонд по време управлението на ГЕрП , с едната -единствена цел - да се краде на воля , под предлог , че дървесината , добита от този фонд ще е изцяло за местното население ! Да , ама не ,оттогава населението навсякъде реве , че няма дърва , а кметовете потриват доволно ръце ! Така че - всичко е ясно , ИАГ какво се правят на ощипани моми ?! Прав е 5 (Джак Ричър)- изкореняване на герберастията навсякъде , не само в горите
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ФАКТПърво се осведоми от коя партия е кметът на общината, ГриндЪр!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5, Много неща ТРЯБВА да се направят, обаче липсва желание. "Дървената мафия" е като всяка друга и е намерила "благодатна почва" за развитие в милата ни Родина.
2
0
 
6
 
! Отговори
Джак Ричър преди 2 години
Необходимо е НАЦИОНАЛНО, залегнало в законодателството, решение по въпроса с горския фонд на Родината ни! Споровете "на парче" само наглижират проблемите с многократната "реформа", която подпомага разграбването на националното ни богатство - горите, а респективно ВОДИТЕ, с които сме способни да бъдем страхотен импакт фактор в региона!
1
0
 
9
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 2 години
Това не е новина. Щеше да е новина ако не са открили нарушения!