Масови откази на резервации от чужбина в Банско

По морето също има отказани почивки
26 фев 2022 13:58, Александър Попов
137
Масови откази на резервации от чужбина в Банско
Снимка: БГНЕС

Чужденци масово отказват резервациите си за Банско. Хотелиерите прогнозират, че заради войната между Русия и Украйна ситуацията ще се влошава. До края на зимния сезон бизнесът в Банско ще разчита предимно на българските туристи, каза пред БНР Малин Бистрин, според когото резервациите от Русия и Украйна ще бъдат отменени на 100%.

"Имаме вече реални канселации, които са за зимата. Предвид двете страни, които воюват, но при положение, че полетите са спрени, смятам, че на 100% от тук нататък всички ще бъдат канселирани. И не само зимните ни курорти, ами и с разговори с колеги, които пък очакват за морето, за един хотел, за лятото му са канселирани вече над 4 хиляди брой нощувки".

Има реален риск от загубата на повечето чужди туристи тази година, прогнозира още зам.-председателят на БХРА като основна причина е близостта на България до военните действия.

"Войната не е добра за никого. България е много близко, така че изключително сме притеснени. И за летния туризъм най-вече, защото където е близо война, нито един турист външен няма да дойде, да си позволи да дойде да почива при нас, и на Черноморието, и в планината ни при такива условия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НемецАми щом не искаш да си видиш родата, дори и когато може да има опастност за нея
6
19
 
59
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
ФАЩ и нато ще водят яростна съпротива срещу Русия до последният умрял от глад и мезерия българин !Туй е положението Тошко от партият на Слави ни каза ,ще трябва да поемеамате и негативите от члеснтвото ни в НАТО и съюзът ни със ФАЩ ,добре де ама нещо не мога да се ссета кои изобщо са позитивите от това члеснтво и този съюз ,досега само негативи има ли изобщо позитиви!
5
0
 
31
 
! Отговори
Канселиран преди 2 години
Канселиране?
4
6
 
31
 
! Отговори
Л.А. преди 2 години
Супер новина, особено за лятото! С кеф ще отида на море, няма да ги има пропадналите руснаци, британци и германци, които правят каквото си искат по черноморието!
3
38
 
28
 
! Отговори
Росен Радославов преди 2 години
Нищо общо няма факта, че сме близо до Империята на злото Русия.Навсякъде в белият свят е ЗАБРАНЕНО на руски самолети да прелитат дори. Изолацията на Путинландия ще е пълна. Това е единствената причина. Руснаци няма да излизат никъде на почивка. Те и пари няма да имат за целта. Предстои разпад на Русия на 30 или повече държавици и тогава пак ще тръгне туристическият поток.
2
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми кирил петков и клалицията са взели решение да откажат полетите от русия, и украйна оправяйте се сьс тях
1
0
 
19
 
! Отговори
Немец преди 2 години
Абе и аз се чудя дали да идвам другата седмица за празника, въпреки че имам билет за самолета