Бременна в 9-ия месец украинка избяга от войната, ще роди в Пловдив

От местната болница безвъзмездно ще извършат раждането
2 мар 2022 20:40, Анисия Иванова
55
Бременна в 9-ия месец украинка избяга от войната, ще роди в Пловдив
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бременна в деветия месец жена от Украйна е сред избягалите от войната. Тя е настанена при семейство от Пловдив. А безвъзмездно от местна болница ще извършат раждането и ще положат необходимите грижи за нея и детето ѝ, когато то се роди.

Наташа пристига от Киев в Пловдив след дълго и уморително пътуване. Жената, която е бременна в девети месец, до дни се очаква да роди.

"Първото, което искам, е да ми се роди здраво и щастливо дете, защото докато пътувах насам, гледах клипчета как мога да родя във всякакви условия, дори на полето. Сега искам най-много да родя здраво и щастливо бебе", сподели младата жена.

Лекарката, която ще се грижи за Наташа в Пловдив, също е украинка. Живее тук от 11 години.

"Жени, които са бременни и се нуждаят от помощ, сме готови да ги приемем в нашата болница и да им окажем необходимата медицинска помощ", каза д-р Любов Станева.

В Пловдив бременната жена е намерила подслон при хора, заедно с другото си дете. След като роди, Наташа се надява да може да помага на други хора, избягали от войната в Украйна.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
факт преди 2 години
До Каракольоможе и русначе да е!?
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито ви братя и сестри нови заселници. Със стотици хиляди.Добри хора са, но нямат пари. И ще трябва да ги храним и обгрижваме. А чичо Сам , вместо да си плати за това че ги побърка и подкокоросва, продължава да ги ***, че ще им построи развитото капиталистическо общество. Като ги приеме в ЕС и НАТО. САЩ са империя на лъжата.
37
1
 
1
 
! Отговори
Каракольо преди 2 години
Ще е българче
36
1
 
1
 
! Отговори
Демографизатор преди 2 години
Ето, Тангра ще ни помогне за демографската криза;))) Българките под Дунав не щат да раждат или раждат с редица подусловия;))) Да, ама ето Кубар Баръс прай война и към нас идват други българки (наречени украинки) и започват да раждат тук;))) Тъй де, ако ще правим внос демография, да е от български народи, както писха преид години, а не демография от Жагалистан, както искаше Меркел и онаа Сталинка Георгиева;)))
35
1
 
2
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Сирийците не искат та Украинците ще искат. Преди бяха купили имоти и едвам ги продадоха по Черноморието. Украинците имат земя и дом и сега ще мачкат агресора за да си ги запазят.
34
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живия на Сл.брвг от 2013 г.от 2018 г,идват по хотелите да работят украйци повече са студенти ,много нахални и мързеливи и много пият ,ден и нощ ,държат ги защото са по евтина работна ръка ,хотелите им плащат всичко да е и билета да тук и обратно за три месеца ,жените не прибират мъже стари млади ,даже) и ромове ,като го питат що са толкова тъмни ,ромовете казват че било от слънцето )с една дума леки жени ,от които може да хванеш и някоя болест ,това е самата,всеки от черноморието ги знае
33
11
 
2
 
! Отговори
Победа наша преди 2 години
Хубаво а за българските майки какво? Да заминаваш на колхоза да раждаш блятка украинска! Да живее Русия!
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето част от антите идват именно от дн. Украйна.
31
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз сам Моамед от Шумен и я щем за кадъна. Ще се жена ако ще за дукументи.
30
4
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
От Донбас ли е?Питам,защото нашите "журналисти" ги интересува само онова,което им е спуснато от запад?
29
4
 
1
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Вземи се успокой малко, че нищо не ти се разбира!
28
3
 
25
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
С цялата ми съпричастност, не ми се мисли за БЪЛГАРСКА жена, без здравни осигуровки какъв ще го яде в подобна ситуация.
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А запрете се най-после! Украинците виновни, САЩ, НАТО, само ние не сме..умрели украинките да идват да раждат при непознати, с непознат език, ами ако ние сме на тяхно място утре? Не плащаме на други, да, да, те всичките зузибинита всичко си плащат, ние не ги издържаме. Държавата ни издържаше 9 млн и изнасяхме, сега сме наполовина. Да, беше ни страх от арабските бежанци, не че не ти е жал, но някак си, абе хора са и те, а им разбиха държавите
26
9
 
12
 
! Отговори
Иван преди 2 години
До няма да си тръгнатТова го казваш в смисъла, в който българите разсипаха Великобритания, та се стигна до Брекзит, нали така. Явно така е справедливо - ние разсипваме запдноевропейските страни, а украинците разсипват нас. Ей, много зли хора има у нас. С какво ще ни разсипат украиците? Че ще дойдат да живеят в и без това опустялата ни държава, от която всички бягат. Че ще работят здраво, както вече ги виждаме да работят в зимните и летните курорти и ще плащат данъци? Как точно щ ни съсипят?
25
2
 
18
 
! Отговори
Lora преди 2 години
До мак 24Защо говорите глупости. Има ли жена в България - българка, на която и е отказана родилна помощ? Някой да е върнат от родилното отделение, защото не е здравно осигурен? От 2007 г. правата на здравно неусигурените бременни са гарантирани от държавата и всички получават право на безплатно раждане и на допълнителни изследвания. Никоя болница няма да откаже помощ за раждане и на чужденци, особено на бежанци.
24
8
 
23
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
"50 000 украинки ще разсипят окончателно територийката" - Нищо няма да разсипят украинките, а ще ни оправят демографията, че българките не искат да раждат и изчезваме като нация.
23
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо сега говорят на руски а не на украйнски в уккрайна забраниха руски иного са нахални тези укри работих с тях в москва и ги знам много добре
22
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ясно, /Анисия / е захапала копчето на ИЗТРИВАЛКАТА ....За "журналистка" ли се имаш,или за ..."ЦЕНЗУРИРАЩА персона" ?...Или "офицерина",който диша във врата ти, ти нарежда:-"Това да,това-не!"..?
21
6
 
30
 
! Отговори
мак преди 2 години
Има късмет. Нищо против нея нямам, обаче е жалко, че за българки няма такава помощ да им "извършат" раждане безплатно. Или пък операция, особено ако са неосигурени. Дано тази болница е в състояние да посрещне поредните нуждаещи се, ако ме разбирате.
20
10
 
21
 
! Отговори
няма да си тръгнат преди 2 години
Брадатите талибани не създаваха толкова проблеми като бежанци, обаче обаче 50 000 украинки ще разсипят окончателно територийката.