Дълги опашки по бензиностанциите, на места литърът скочи над 3 лева

Някои смятат, че скоро изобщо няма да има гориво
Обновена: 2 мар 2022 22:14 | 2 мар 2022 22:14, Анисия Иванова
742
Дълги опашки по бензиностанциите, на места литърът скочи над 3 лева
Снимка: Bulgaria ON AIR

На фона на войната в Украйна и повишаването на цените на петрола на международните пазари, у нас се извиха опашки пред бензиностанциите в цялата страна тази вечер. На места литър гориво струва над 3 лева.

Хората се притесняват, че от утре тези цени ще бъдат още по-високи. Затова тази вечер пред всички бензиностанции в София гледката е една и съща - дълги опашки от чакащи автомобили.

Някои от хората казват, че са тук, за да хванат ниските цени, а други се притесняват, че скоро време изобщо няма да има гориво и затова искат да заредят, докато още имат шанс.

Хората чакат средно около час, докато заредят. Някои казват, че са обиколили няколко бензиностанции, тъй като на места горивото е свършило.

Огромни опашки има и по бензиностанциите в цяла Северозападна България от Видин до Враца.

Шофьорите споделят, че се редят за гориво заради огромен скок на цените за ден и слух, че  горива скоро въобще няма да има на бензиностанциите.

Днес спонтанен протест затвори международен път Е 79 край Враца. Това обаче продължи едва четвърт час, защото полицейски патрули освободиха движението на колоните.

Недоволството е предизивикано от непрекъснатото покачване в цените на горивата, които на някои места в региона днес надхвърлиха дори 3 лева за литър.

Хората се организирали само за 2 часа в социалните мрежи и се събраха на отсечката между Враца и Мездра. Те преградиха пътното платно и в двете посоки и по този начин изказаха недоволството си от случващото се. Шофьорите се заканиха, че ще се съберат и утре.

 

Опашки имаше още във Велико Търново, Русе, Пловдив и Кюстендил.

Засега няма основателни причини да се очаква поевтиняване на петрола. Скъпият бензин и дизел водят до вдигане на цените и на редица други стоки заради по-високи разходи да транспорт, коментираха експерти

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


742
Още по темата: горивоBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
567
1
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
До Анонимен 64 А,бе той че ще бъде изпатен е ясно,ама дали ще е по живо и по здраво
566
1
 
16
 
! Отговори
АЗЛК преди 2 години
На 3-ти март тема номер едно е цената на горивата! България се е върнала на картата независимо от цените на газта, хляба и сиренето! Честит празник!
565
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
До Анонимен 52 Е,какво се прави с мухите? Удриии......
564
7
 
20
 
! Отговори
Споко преди 2 години
Кат дойде Костя на власт и се присъединим към СССР, повечето от вас коли няма да имат - също като преди 89 година - и цената на бензина няма да ви интересува.
563
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нивите отдавна не пустеят!
562
6
 
11
 
! Отговори
КирлЬо пУтков преди 2 години
Това е цената за изгонването на само двама дипломати. Просто малката бензиностанцийка реши да спести една кофа бензин."...а бедните?..."
561
3
 
22
 
! Отговори
МикиМаус преди 2 години
В един стар виц се казваше ".. да бе да, не свалят правителството а свалят радиаторите..." та и сега ".. Не отиват да запалят предателите, а се презапасяват, за да могат да изкарат по дълго в мишата дупка..."
560
0
 
0
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
До Анонимен 5 Това предложение е абсолютна глупост!
559
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямо реване, пада. Спокойно, като стане 10лева, тогава ще ви питам. Ще ходите пеша, какво толкова. Всеки се качиш на кола и писка.
558
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе аз само да попитам? Зелински ще екстрадира ли поне Брендо - един от най-търсените наркотрафиканти в ЕС? Поне в знак на солидарност за помоща, която му оказваме безрезервно с цената на лишения на милиони честни граждани на ЕС.
557
1
 
20
 
! Отговори
До 673 преди 2 години
Абе много ми е интересно как може в другите страни от ЕС нещата да вървят пък видиш ли само при нас не става :) дали пък проблема не е някъде другаде? :)) И аз живят извън града и около нас няма ниви които да пустеят госин папагал.
556
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
правилно са затворили пътя , ще се самоорганизират и др за цените
555
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Автобус с украински бежанци минава границата при Дуранкулак и влиза в България. И гледат -пътищата на дупки, нивите пустеят, недостроени блокове стърчат като разбити бункери,разграбени разрушени заводи, разруха и занемарени имоти.. Един от украинците отива при нашенеца-преводач, сочи красивата картина и удивен пита:-Путин опять?-Нет. -клати глава преводача. -Европейский Союз!
554
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С цялата наглост ни подпитват дали сме готови да търпим ефекта от санкциите в името на солидарността. Моля?
553
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дават ли си сметка за икономическото убийство, което извършват тези хорица? Тежко престъпление към българската икономика и народ!
552
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме завладяна държава, унижавана от свои и чужди, експлоатирана за реализиране на лични цели и амбиции.
551
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Причината е капиталът. Той диктува всичко. Политиката е негова функция, а жертвите в негово име са допустими жертви. В тази работа няма добри и лоши, защото водещи са интересите. На световната сцена играят едни артисти, на нашата други. И докато големите, в крайна сметка, винаги се разбират то малките, по ер
550
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Га.н.ю не може да отиде до тоалетната , без кола. Не бъдете , като Га.н.ю!
549
11
 
17
 
! Отговори
европески гном преди 2 години
медведев ви каза добре дошли в свободния свят и каза цените -искаме санкции полувам е .За европа и за нас ще останат декларациите и нови цени на пшеницата стоманата ,въглища и ние
548
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто Киро няма как да въздейства световните цени на горивата освен да намали данъците и акцизите както КЗК да провери дали търговците не спекулират. Аз лично заредих до горе преди 3-4 дена като видях котировките на петрола. Трябва нашите власти да проверят и друг факт, който изтече в новините заради оррязването на Русия от пазарите цената на руския петрол се е сринала до 20 долара в сравнение с другия, който е около 100. Дали бургаската рафинерия не прави свръх печалби в случая.