По-скъпи билети във Видинско заради скока на горивата

Цената на пътуването от Видин до София е по-висока с 5 лв.
8
По-скъпи билети във Видинско заради скока на горивата
Снимка: БГНЕС

Цените на автобусните билети във Видинско се увеличават заради повишените цени на горивата.

Цената на билета до София от Видин скочи с пет лева - от 20 на 25 лева в една посока, предаде БТА. Ако закупите двупосочен билет, то цената му е 45 лв., уточни основният превозвач по тази линия.

От алтернативната фирма, която вози до столицата, цената на билета все още е 18,50 лв., а двупосочният е 36 лева. По междуселищните автобусни линии увеличението на билетите е в зависимост от отдалечеността от областния център и е от 50 стотинки до един лев.

Таксиметровите фирми във Видин също обмислят нови цени за превоз. Към момента такситата във Видин возят на твърда тарифа в рамките на града - от точка до точка на три лева. Фирмите обсъждат учеличението да е с 50 стотинки, но все още не е влязло в сила. Шофьорите се притесняват, че увеличението с 50 стотинки може да доведе до сериозен отлив на клиенти.

Като основна причина за увеличението в цените на автобусния и таксиметров превоз от бранша посочват поскъпването на горивата, тока и разходите за превоз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: видингоривабилет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Той преди 2 години
Почти точна информация,остана да се каже че във Видин няма градски транспорт а именно такситата са превърнати в такъв,горивата в момента са ужасни във Видин,метана - 3.10лв. ,Бензин 3.00 лв. , Дизел - 3.00лв. , Газ 1.60 лв. !?! Мислите ли че такситата могат да издържат на 3 лева от точка А до точка Б,е ще ви отговоря НЕ МОГАТ,дори и 3.50лв. на курс е малко в случая,вече говорим за цена от 4 лева на курс!!! Тук не става дума само за горива ами храната,ами сметките,трябва да се мисли !
6
2
 
2
 
! Отговори
ragu преди 2 години
елате и се научете на цени на билетчето във Търговище градско плащаме 30 стотинки а между градско до близко село МОМИНО 00,4 СТОТИНКИ това са схеми за источване на СУБСИДИИ ОТ ОБЩИНАТА нашите ДАНАЦИ
5
0
 
6
 
! Отговори
Перестройката е Тук преди 2 години
Горбачов от мен ше знаете говорили ви някой за Перестройка - бягайте като луди!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рейгън - враг номер едно на Тутраканска селищна система! Санкциите - враг номер едно на Видинската селищна система!
3
2
 
2
 
! Отговори
Еко транспор БДЖ? преди 2 години
БДЖ вдигна ли цените? Влаковете в България са основно на ток. Може ли човек в момента да се пре-ориентира към екологични методи на транспорт? Или като вдигнахте и цената тока еко транспорта стана безсмислен? Само накой им е виновен на това правителство. За жалост с БСП на власт е така.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ходи пеша, бе
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бончова маала ще се надигне ха ха ха