Хотел във Велико Търново прогонили 11 украинци, сред тях и бебе

Бяха много стресирани, съобщават от БЧК
18 мар 2022 12:19, Петя Славова
163
Хотел във Велико Търново прогонили 11 украинци, сред тях и бебе
Снимка: БГНЕС

11 украински граждани с тримесечно бебе са били прогонени от хотел във Велико Търново, предава БНР

Бежанците са потърсили помощ в пункта на БЧК във Велико Търново, разказа доброволецът Нели Несторова:

"Това, което разбрахме, е че са изгонени. Дойдоха при нас и буквално бяха много стресирани, защото са с тримесечно бебенце. Не знаеха къде могат да отидат. Не можаха да ни обяснят по каква причина са ги изгонили".

Със съдействието на БЧК и общинския координационен център украинските граждани с децата са настанени безплатно в базата на туристическо дружество "Трапезица" на Ксилифор.  

Поне 15 украински семейства търсят помощ ежедневно в пункта на БЧК във Велико Търново. За най-належащите им нужди доброволецът Мира Галова посочи:

"Основно от храни и дрехи, а и ако са настанени в стари къщи, които не са добре обзаведени, търсят и одеяла, завивки, възглавници".

Властите във Велико Търново днес оглеждат Двореца на културата и спорта и спортната зала на училище "Емилиян Станев", които могат да бъдат превърнати в областен център за подпомагане на бежанците от Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
2
 
! Отговори
Ала бала преди 2 години
Що не напишите защо са изгонени. Търново е малак град и се разчу . Изгонени са защото хотела не е бежански лагер и не може да се ширят като все едно са платили по 250 лева за ол инклузив. Където другите клиенти наистина са платили тези пари.нагли и нахални!!!На кого в Бг се дават помощи по 1200 лева на месец.? На инвалидите ли , социално слабите ли? Или на пенсионерите. Да ходят при сирийците в бежанския лагер не поморето на почивка!!!
142
0
 
7
 
! Отговори
до Курти преди 2 години
Какво се правиш на отворен кога си ходил на хотел ти бе ***
141
3
 
16
 
! Отговори
Байдън Джо байдън преди 2 години
Те другите не ги гонят щото се надяват да се налапат от тях обаче след някой ден като дойде сезона ще има масова евакуация към БЧК
140
10
 
75
 
! Отговори
DRE преди 2 години
Когато идваха сириици ние ги гонехме. Сега частни организации не могат да изгонят хора от имота си. ЩО за пропаганда върви. Абсолютна глупост хотела е частна организация и може да изгони всеки от имота си и това негово право. Това не е престъпление и е морално. Не са морални двойните стандарти. Сириици - Украинци.
139
7
 
32
 
! Отговори
Змийския преди 2 години
Куртьо, що не ги вземеш у вас тея урки
138
2
 
53
 
! Отговори
Роско преди 2 години
До колкото познавам украинците, тези няма да са последните изгоне и. Но обективността изисква медиата преди да пусне новината да потърси и позицията и на другата страна.
137
15
 
49
 
! Отговори
В. преди 2 години
Стига сте занимавали държавата с глупости. Да си отиват в Украйна. Стига пропаганда.
136
86
 
19
 
! Отговори
Курти Куртев преди 2 години
И кой е този хотел? С удоволствие НЕ БИХ СТЪПИЛ там никога!
135
11
 
26
 
! Отговори
До Цветослав Ангелов преди 2 години
Но ти си роден в комунистическа НРБ и си живял през комунизма, нали? Поредният "антикомунист" роден през комунизма, хахаха!
134
79
 
24
 
! Отговори
Цветослав Ангелов преди 2 години
България има само един път, ЕВРОПА, ЗАПАД, там където е била винаги. Едни изчадия наричащи себе си КПСС и БКП, се опитаха да излъжат и манипулират ИСТИНАТА от 1944г.,до 1989г.,но се сринаха, заедно с МРАКОБЕСНАТА си комунистическа "идея". Моите деца и внуци, ще живеят в ЕВРОПЕЙСКА И СВОБОДНА ДЪРЖАВА. НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ, СОЦИАЛИЗЪМ И ВСИЧКИТЕ МУ ДЯВОЛСКИ ПРОИЗВОДНИ.
133
4
 
55
 
! Отговори
Waw преди 2 години
Жипката била по скъпа от хотела...
132
16
 
60
 
! Отговори
Д.Кънев преди 2 години
Украйна никога не е вярно че е била самостоятелна държава.Винаги е била част от някоя друга.Била е част от Полша.Била е част най дълго от Русия.Е била е част и кой знае от кого.Но до сега никога.Тъй че не лъжете.
131
11
 
54
 
! Отговори
България исторически преди 2 години
винаги е била самостоятелна, никога не е била част от Русия и няма и да бъде! България има друга събда и тя да бъде неутрална - нито към Русия, нито към Запада. България е много по - стара и древна страна за разлика от страната на руските, украинските и беларуските славяни. А по отношение на бежанците, да, България ще им помогне хуманитарно, а не с оръжия, от които после ние да си патим. България има друго бъдеще и друга съдба, това помнете!
130
10
 
132
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Не може без причина да са ги изгонили!!!
129
71
 
22
 
! Отговори
Ку-ку бенд преди 2 години
Само троловете ги подкрепят.мутрофанова вън.
128
89
 
22
 
! Отговори
Ку-ку бенд преди 2 години
България мрази бледовете и Путин.
127
12
 
125
 
! Отговори
Сон ги лаже преди 2 години
Засега бяга гузната им номенклатура на хунтата в Киев. Бедните украинци се свират в мазетата и бомбоубежищата. С тия навлеци България ще си има проблеми - надменни,нахални,нагли,лукави.... Тия си мислят,че сме и им длъжни априори. Войната специално за тая категория хора им дойде дюшеш да се разселят по Европа - сон ги лаже българските бизнесмени,че тия ще се загнат да работят.
126
15
 
113
 
! Отговори
Ех уж фх преди 2 години
Много хора са против украина ще последват доста проблеми с тях във всяка една сфера.
125
48
 
14
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Името на хотела????
124
9
 
101
 
! Отговори
Киро Брейка преди 2 години
Да се загради свободен терен и на палатки и походна кухня.Както в Румъния.