Варненски адвокат плаща глоби на бежанци за "синя зона"

Вече има и няколко кражби на украински регистрации
19 мар 2022 18:10, Анисия Иванова
39

Варненски адвокат плати глобата на украинска гражданка, паркирала на "синя зона", без да плати. Към момента няма официално решение за промяна в регламента за ползване на паркоместата в платената зона в града за престой за коли от Украйна.

Преди няколко дни адвокат Христо Раев вижда как служители на "синята зона" поставят скоба на автомобил с украинска регистрация. Собственичката на колата - жена с две деца, плачела. Наложило се адвокатът да плати глобата от 20 лева.

За украинците не е ясно дали могат, или не могат да паркират безплатно.

"Нашият наемодател ни каза, че автомобилите ни са освободени от "синя зона". Колата ни беше паркирана на едно и също място две седмици. Но във вторник видях, че ѝ е сложена глоба. Служител каза, че за украинците не е безплатно и трябва да си платя глобата, така и направих", разказа Семьон.

Официално решение на Общинския съвет автомобилите с украинска регистрация да не се таксуват в зоната няма, уточниха от "Паркинги и гаражи". И поясниха, че хората могат да платят чрез мобилно приложение, както и в търговски обекти. А междувременно от областната управа обмислят обособяване на паркоместа за украинските коли в периферията и централната част на града.

"Подели сме тази инициатива да проведем разговори с общината и с Пристанище – Варна за определянето на специални паркинги, за да не се налага паркирането им в "синя зона", заяви областният управител на Варна Благомир Коцев.

А заради негласното правило, че украинците могат да паркират свободно, вече има и няколко кражби на украински регистрации.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък чух че украинците ходели по къщите да продават помощите храна и дрехи които ние купуваме и събираме и им даваме. Сега ни обработват колко са добри и тряа да им дадем още, а сметките ни са до небесата, за олио хората живота си дават ... Какво доживяхме, а не сме в началото на тоя филм!
7
42
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно нормално,все пак става дума за най крадливо племе в света Българското. В чужбина като чуят българин и веднага си претискат дйобовете да не изчезне нещо.
6
8
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия че спират където си искат ,баси нахалниците ,влизат в ресторант хранят се и пият ,яки сметки и стават и тръгват без да плащат ,сервитьора ги гони за сметка и казали ми сме украинци няма да плащаме ,много нахални мислят че целия свят че и слугуват безплатно ,в Молдова и Румъния са вдигнали ръце за двасет дни
5
1
 
31
 
! Отговори
А за Българи преди 2 години
Може ли
4
3
 
52
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Мен градска мобилност ме терорка за всяко паркомясто. Следят ме дали стоя повече от два часа, после трябва да преместя колата на друго място, защото не можело на същото. А за чужденците синя зона нямало? Ама имат достатъчно пари да си карат лъскавите коли, нали?
3
34
 
14
 
! Отговори
Ами преди 2 години
освободете хората от синя зона. Срамна работа. Варна една богата община неможе да направии един жест към хората избягали от тази война. Направете един гратисен период примерно от 3 месеца и толкова,. Отделно мобилните оператори да махнат тарифата за обаждания към Украйна има хора които искат да се свържат с роднини които са останали там. Абе алчноста няма граници
2
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Вече има и няколко кражби на украински регистрации"______Поредната медийна басня. В квартала ми има няколко украински коли и всичките са си с номерата. Освен това кой ще си сложи украински номер за да паркира безплатно, след като веднага ще лъсне в системата на МВР.
1
5
 
63
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Абе я някой българин да отиде в Украйна и да паркира на забранено място,после милиционерите ще му сттжнят живота от рекет!Даже и заем ще трябва да тегли!Защо тука правила и закони са само за българите а за другите беззаконие!?Разбирам бежанци но да не са нагли и нахални!