Палатков лагер на служителите на МВР пред МФ

Хората искат увеличение на заплащането с 25%
1 апр 2022 09:22, Петя Славова
42
Палатков лагер на служителите на МВР пред МФ
Снимка: БГНЕС

Служителите в МВР и тези, работещи в затворите у нас, готвят нов протест. Искането остава същото - увеличение на основните възнаграждения на служителите в Министерството на вътрешните работи с 25% и стартиране на реална и цялостна промяна в МВР и специализираните дирекции в МП.

Досега синдикатите настояваха за 20% увеличение на трудовите възнаграждение, но от 1 април процентите нарастват на 25.

Още по темата
Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и Синдикат на служителите в затворите в България (ССЗБ) напомнят, че продължават да са в състояние на протест, поради липса на напредък и реални действия за промяна и подобряване на политиката по доходите в МВР, реализирана от управляващата коалиция, както и отказа от подходяща индексация в Министерство на правосъдието ( МП).

Въпреки организираните досега протестни действия в национален и регионален мащаб, представителите на изпълнителната власт продължават да неглижират двете основни искания на СФСМВР и ССЗБ за увеличение на основните възнаграждения на служителите в Министерството на вътрешните работи с 20% и стартиране на реална и цялостна промяна в МВР и специализираните дирекции в МП, предава БГНЕС.

Въпреки декларираните намерения за стартиране на реформа в МВР, която да е консултирана с представителите на работещите в МВР и българските граждани, към момента не са предприети конкретни действия в тази посока.

Въпреки, че Република България е страна членка на ЕС, формалността, демонстрираното неуважение към социалните партньори и липсата на резултати, продължават да са основни принципи на работа в МВР и МП, които по никакъв начин не отговарят на основните европейски принципи и ценности.

Въпреки приетите спешни мерки, описани в Приложение 10 от Коалиционното споразумение, тя продължават да не се реализират.

Именно поради липсата на адекватни резултати и диалог, е очевидна необходимостта СФСМВР и ССЗБ да напомнят за пореден път на управляващите за своите искания.

Това „напомняне“ ще стартира на 1 април 2022 година в 12.00 часа с изграждане на палатков лагер пред Министерството на финансите в София. Първоначално лагерът ще се състои от една палатка, като при необходимост периодично ще бъдат добавяни други.

Считано от 1 април 2022 година, размерът на исканото увеличение на основните възнаграждения на служителите в Министерството на вътрешните работи и Министерство на правосъдието ще бъде 25%. И ще продължи да се увеличава.

Датата на построяване на палатковия лагер не е избрана случайно.

В случай, че и тази форма на протест не доведе до задоволителен резултат, СФСМВР и ССЗБ ще предприемат необходимите действия и ще демонстрират своята категоричност, както и решителността на работещите в МВР и МП, като организира по-радикални протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: протестМВРзаплати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
13
 
! Отговори
THE EVIL преди 2 години
Тези нямат наядане, едва носят стоте и повечето си кила, незнайно как минават всяка година физическите си изпити. Вземат по 2000 лв заплати за нищоправене и това старшинките за офицерите няма да говорим и не са доволни та искат 25% увеличение... С толкова ли се е вдигнала минималната ? И какво точно правят, че да получават заплащане за свършена работа?
11
0
 
9
 
! Отговори
Европа преди 2 години
И аз искам но брюкселски,, инвестлитори,, смятат, че 841 лв основна заплата ми е достатъчна от 4 г насам.
10
4
 
7
 
! Отговори
КрумСтрашни преди 2 години
Да бъдат влачени зад колоните и пребивани
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз само просто ей така да си питам, като е толкова зле положението там, защо е изключително връзкарска работа, за да почнеш и случаен човек в системата няма.
8
3
 
8
 
! Отговори
Тотален колапс преди 2 години
Корупцията в Перник и Бобов дол буквално убива мирни граждани!Тази полиция е по зле от тази на Садам Хюсеин- ГЕСТАПО!
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ако съм на Кире по 30 лева щях да увелича! Защото тези на минимални заплати са мошеници! Я да кажат в плик колко още получават? Заведенията са пълни! Не можеш за детски рожден ден да се доредиш с месеци!
6
4
 
23
 
! Отговори
1212 преди 2 години
Що протестирате. Нали сте доволни от власта. При Баце биехте народа зад колоните криейки се. Не си вършите работата. Навсякъде престъпност, по пътищата постоянно джигити, всеки си прави квот си иска и не може да му кажете копче. На всичко отгоре за 30 години репутацията ви е паднала под 0. Щото сподкупни и всеки го знае това.
5
3
 
23
 
! Отговори
Глад преди 2 години
А ВСИЧКИ онези работещи за 700-800лв.на месец в частния сектор на кой поп да се молим? Полицаите имат своето добро трудово възнаграждение, като голяма част от тях са работещи пенсионери с общ приход 2000-3000лв.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяна ли е? Промяна е! Даже ви е много!
3
4
 
12
 
! Отговори
Корупцията убива преди 2 години
А от полицията нещо да кажат за изтезанията в Перник и Бобов дол,чнещо потулват всички зверства що така!Над 60 жалби са потулени!
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Огромна част от полицаите са непочтени! Затова нека ги гаврят с жълти стотинки!
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво правим сега някой ще ги бие ли зад колоните или те сами ще свършат тази работа и да не забравят да си направят селфи с натръшканите си колеги.