Слънчев бряг очаква силен сезон, иска държавни бази за украинците

В неделя на летище Бургас каца първият чартър с израелски туристи
9 апр 2022 15:38, Анисия Иванова
61
Слънчев бряг очаква силен сезон, иска държавни бази за украинците
Снимка: Bulgaria ON AIR

Хотелиери в Слънчев бряг настояват час по-скоро да се отворят държавните бази по морето, за да бъдат преместени украинските бежанци, настанени в хотелите. Макар и със закъснение заради войната, в курорта все пак очакват силен сезон.

Един от хотелите в Слънчев бряг отваря винаги по Великден. Посрещат предимно българи и румънци. След първоначалния шок от войната в Украйна сега се забелязва оптимизъм.

"Първоначалното ужасно спадане и откази, сега се забелязва едно постепенно покачване. Ние очакваме все пак сезон. Повечето от хотелите вероятно ще си останат заети с бежанци. Малкото хотели, които останахме и не сме заети с бежанци, предполагам, че ще бъдем доста натоварени това лято", сподели хотелиерът Румен Мончев.

"Сезонът ще се отложи – да, няма да започне по план на 1 май, но резервации за май все още има. Не са напълно канселирани всички, има резервации от различни пазари и смятам, че от средата на юни сезонът ще тръгне нормално", каза Елена Иванова от "Съюз на собствениците" в Слънчев бряг.

Хотелиерите обаче настояват мерките, свързани с Ковид-19 за влизане в страната, да отпаднат до дни.

"Една голяма част от конкурентните на нас дестинации като Хърватска, Малта, Испания, Португалия ще бъдат премахнати", посочи зам.-председателят на БХРА Веселин Налбантов.

В Слънчев бряг искат също държавата възможно най-бързо да отвори базите си по морето, за да бъдат преместени настанените по хотелите украински бежанци.

"Това решение трябва да се потърси още сега! Не трябва да чакаме края на май, дори края на април, когато хотелите вече почват нормално да отварят за сезонната си работа, това решение трябва да дойде още сега", призоваха от "Съюз на собствениците" в Слънчев бряг.

В неделя на летище Бургас каца първият чартър с израелски туристи, които ще почиват в Слънчев бряг.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
20
 
! Отговори
тя преди 2 години
Бежанците вън от хотелите !
41
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами украинците да си продават джиповете и да плащат наем
40
4
 
15
 
! Отговори
Анулирайте преди 2 години
Силен сезон, ама не, защото почва Третата Световна.
39
1
 
31
 
! Отговори
питам преди 2 години
С откриването на сезона циркът по морето започва , защо бежанците бягат по черноморието ,София ,Пловдив а не по малките градове и села.?
38
1
 
34
 
! Отговори
До Кака Мара преди 2 години
Да си се родила украинка като искаш море. Стой си далече от морето и бачкай цял месец за половин стипендия на украински хран-тутник.
37
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не държавни бази в Брезник, Трън или Вълчедръм? Сирийците и Афганистанците къде точно по морето са настанени?
36
2
 
44
 
! Отговори
123 преди 2 години
А защо трябва да са по морето. Има толкова безлюдни села и малки градчета, за които би било добре да се запълнят. Защо всичко се съсредоточава по морето и големите градове. Бягат от нещо ужасно, но не са дошли на почивка.
35
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците да ги пращат на Камчия и на Росенец да поразчистят малко бляци. Добре са ни дошли!
34
2
 
48
 
! Отговори
Кака Мара преди 2 години
От 30 години не съм виждала морето.Ще ми се да отида до Дуранкулак на стоп/нямам толкова пари а живея в Западна България/.И после автобус,хотел на морето,пълен пансион и пей сърце.Ако не може месец поне седмица,а?Какво ще кажете десетки хиляди като мен?Ама не можело,ние не сме бедни мигранти,пардон бежанци.За нас остават мечтите-само те са безплатни.
33
4
 
61
 
! Отговори
Оо преди 2 години
Няма оттърване от тая напаст.Нагли искат всичко за без пари, били бежанци.А зеленото влечуго не иска мир ,а оръжие.Е и как ще се спасим от тия навлеци??
32
2
 
21
 
! Отговори
пак този преди 2 години
Ковид мерките за ЕС да не отпадат, че онези имат по 300 смъртни случая за ден. Да влязат в червената зона и да не се мъкнат тук.
31
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, но да не им се продават цветни спрейове, щото нашарват де що сварят със свастики и азовски призиви.
30
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Силен сезон... значи са решили да фискализират всичките си приходи. Е****и и тарикатите,войната е на 400-500кма, а те очаквали силен сезон... смяяях
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Силен сезон... знапи са решили да фискализират всичките си приходи, е****и и ***, войната е на 4091500км. приматитета очскеали силен сезон... смяяях
28
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не че нещо ама колко ДЪРЖАВНИ бази има по морето? Аз сам чувала за 3 ...МВР,НСА и БДЖ...има ли други...голями? Да не се бъркам нещо....ама в мутроландия няма държавно почти нищо
27
2
 
59
 
! Отговори
до 25 преди 2 години
''Вижте в Германия къде настаняват украинците!'' Гледах клип как една украинка се жалва от условията в бежански лагер в Швейцария, тя мислела, че в апартамент щели да я настанят, а те в общи стаи. Че и насериозно се взема жената, направо пентхаус да и дадат на Ривиерата.. Супер нагло племе!
26
3
 
33
 
! Отговори
Ашколсун преди 2 години
''Хотелиери в Слънчев бряг настояват час по-скоро да се отворят държавните бази по морето, за да бъдат преместени украинските бежанци, настанени в хотелите.'' Сетиха се, досега де дрямаха..
25
4
 
27
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Българското Етническо население в Златни пясъци иска бази,несъмнено. Иска НЕПОБЕДИМИ РУСКИ ВОЕННИ БАЗИ! ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ!ДА ЖИВЕЕ БЕЛАРУС! ДА ЖИВЕЕ СЪРБИЯ! ДА ЖИВЕЕ МАЙКА БЪЛГАРИЯ!
24
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няколко пъти вече виждах украинци, не изглеждаха бедни, как ще ги пращате в държавни бази?
23
1
 
32
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Брендо,нали беше украински граждани за заслуги ,дали и на него ще осигурят хотел ?