Николов: Българите ще усетят увеличение на парното заради природния газ

Затова пък пазарната динамика е такава, че не се налага скок на цената на тока
10 апр 2022 16:45, Петя Славова
40
Николов: Българите ще усетят увеличение на парното заради природния газ
Снимка: БГНЕС

В момента няма пазарна динамика, която да налага увеличение на цената на тока, особено за бита, заяви пред Нова телевизия енергийният министър Александър Николов.

Министърът съобщи, че гражданите ще видят увеличение на топлото заради цената на природния газ в сметките си през май, но отрече да става дума за показване от порядъка на 30 и повече процента.

"Всяка една сметка се формира от цена и количество на консумирана стока. Причината да се опитаме да запазим цените на природния газ стабилни до края на март беше, че реално дотогава сметките са по-големи. В зависимост от температурите през април, ще имаме и съответните сметки в края на месеца. Реално увеличение ще се види към началото на месец май”, посочи Николов.

По думите му се работи активно с всички топлофикационни дружества, за да може в първия подходящ, когато температурите позволяват, топлоподаването да бъде ограничено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
2
 
! Отговори
На предела преди 2 години
Имам нещастието да живея в полупуст блок от празни апартаменти, безработни и пенсии. По цял ден прегръщат радиатора. Аз работя на две места. Прибирам се само да преспя. До гуша ми е да им плащам "сградната инсталация" !!! Променяйте закона - който иска парно да си го плаща! Наистина съм на предела на нервите си!
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости на таркалета !!! От октомври до март са 6 месеца ,газта беше 0.70 ст.за кубик сега е малко над 2.00 лв за кубик ! Аз ли не мога да смятам ,министрите ли ни омайват ??? Моето парно и топла вода са скочили тройно от 180 лв месечна зимна сметка над 480 лв ?!?!?!
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е виновен
28
0
 
8
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Сметките за парно са станали двойни КАКВИ ги лъжеш човече НЕ само ти живееш в София МОШЕНИЦИ Лъжци Манипулатори
27
0
 
12
 
! Отговори
СПирайте парното! преди 2 години
Вече е 25 градуса, за какво е пуснато? Да плащаме за сградна инсталация и крадци по етажите ли? И задължително сложете водомери по апартаментите на всичките мухльовци без такива. Писна ми всеки месец да плащам освен моята вода, по още 8 кубика от общия водомер. Безобразие!
26
0
 
3
 
! Отговори
До Живко от Варна преди 2 години
Ами ти вече живя по-добре. Стига ти толкова.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продьлжаваме промяната
24
1
 
8
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Драги хора аз кога ще живея добре ?
23
2
 
8
 
! Отговори
MR Buch преди 2 години
Щом имате по 150 000 евро за панелка, ще имате пари и за парното! Аз още преди 10години реших че с тополфикация не мога да живея, продадх всичко и отидох в къща. За тоя сезон топлото ми беше дойно спрямо миналата година, но такъв е живота. Като почна да си копая нефт и газ в двора ще е сруго.
22
0
 
7
 
! Отговори
.... преди 2 години
Значи има 6-то чувство, защото единствено той в ЕС разбра,че ще има увеличение на природния газ. Ха ха ха.
21
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незнам но последните 3 месеца сметката ми за парно и топла вода е не повече от 86лв. на месец. При 150 лв миналата година за същия период. Тока ми е 30 лв. на месец при 60 миналата година. И това за 3 стаен апартамен 120 кв. в София!! Нещо много им се иска на някои хора сметките да са високи и хората да се вдигнат като првз 2013 година.
20
3
 
22
 
! Отговори
Ппппп преди 2 години
ТаЗи промяна ще ни види сметката. От като са дошли на власт всичко поскъпна брутално. Есента предвидливо взех 3 климатика и не съм си ползвал парното на газ. Щеше да ми излезе златно. Сга големия зор е макс бързо да извадят битовитв потребители на свободния пазар /записано в плана за развитие или както се казва/. Е тогава вече ще ни приключат отделно май се опитват да приватизират / подарят на чуждите си началници/сектори от енергетиката. Продадохте ни! ***!
19
1
 
28
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
НАЛИ В БРЮКСЕЛ СЕ ХВАЛИТЕ , ЧЕ МОЖЕМ БЕЗ ПРИРОДЕН ГАЗ , ПЕТРОЛ !!! ТОПЛИ НИ САМО , US GъZ !!!
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Както се вижда, коментара ми изчезна яко дим. Цензора няма почивен ден." - така е оная вечер един бот написа "смърт за Путин" в 1 сутринта и генерира 50 лайка за 7 минути. Трима човека включително и аз написахме, че е бот, и на тримата ни изтриха коментарите, мен ми блокираха ай-пи-то (сменя се на всеки 24часа) тук сайта изпълнява стриктни директиви. Едната американска фондация (ПП, ДБ) е "враг" на другата (ГЕРБ) и ако не си избираш измежду американските мекерета - цензура.
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това момченце харно хортува,само че първи юли наближава,денят когато ще се събудим с едни хуууубави нови цени на тока!Та не е лошо да си стегнете куфарчетата!
16
1
 
11
 
! Отговори
мак преди 2 години
До Анонимен19. Както се вижда, коментара ми изчезна яко дим. Цензора няма почивен ден. Работяга.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"пияница мистик. - Какво значение има, че украинците не прибират прословутите 40лв" - Защо му оръщаш внимание на пияницата мистик? Многократно се е хвалил, че се издържал с източване на дебитни карти в Перу. Той нито разбира от работа, нито от ценности, нито някога е плащал данъци. Пияницата мистик си е чисто и просто гербаджия. От него разум не търси.
14
1
 
31
 
! Отговори
бачкатор преди 2 години
Нешеница бачка за едното ядене и сметки,няма кинти за безин даже да си иде уйкенда на село,но поне Ократа с джипарата и две кучета е доволнна на олинклузива на морето. "Демокрация"в действие..болен здрав носи!
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вашата майка също, като на чез и Софийска вода. И на кмета, и на министъра, и на министър председателя и на президента.
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма ли е криза в Софията, че от 10 години само с това ни занимават? Успокойте се бе софиянци у форумите нищо не се решава. Излизате на площадите с по едно украинско знаме, за да Ви покажат по новините и само си пожелавате и е Ваше.