Обжалват мярката "подписка" на шофьора, убил дете в Анево

Той живее и в Чехия и може да се укрие при децата си, смята обвинението
18 апр 2022 17:30, Петя Славова
11
Обжалват мярката "подписка" на шофьора, убил дете в Анево
Снимка: кадър, БНТ

Окръжна прокуратура в Пловдив ще обжалба наложената от съда на мярка за неотклонение "подписка" спрямо 72-годишният шофьор, който блъсна и възрастна жена и дете на пътя в с. Анево. 2-годишното дете издъхна на място, а възрастната жена е настанена със сериозни травми в болница и е още с опасност за живота.

Още по темата

Шофьорът бе освободен от съда с мярка подписка, като му е отнета книжката и има забрана да напуска страната. Магистратите прецениха, че няма опасност Денчев да се укрие или извърши друго престъпление, заради възрастта и здравословното му състояние.

Според прокурора по делото обаче съществува опасност Денчев да се укрие, защото освен в България живее в Чехия при децата си. Дори в деня на инцидента колата му е била пълна с багаж и му е предстояло пътуване, съобщава БНТ.

Междувременно близки на почерненото семейство обявиха, че организират протест срещу освобождането от ареста на 72 -годишния шофьор. В уведомлението се посочва, че гражданите ще настояват всички компетентни органи в държавата да се самосезират. В противен случай ще уведомят европейските институции.

Протестът е насрочен за 21.04 от 9.00 часа пред Апелативен съд - Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Pollution преди 1 година
Не търсете вина в бабата: инфраструктурата в селото е малоумно направена, хората реално няма как безопасно да пресичат от двете страни на улицата. Липсват бабуни (гумени полицаи), не може да има една пешеходна пътека в цялото село. Винете мутрата от Банкя, която хвърла пачките от джипката и строи тия калпави пътища, по които умират хората. Отделно в правилника за движение по пътищата има ограничение на скоростта в населени места, което очевидно не е спазено. Съд и затвор. Няма друго решение.
10
0
 
2
 
! Отговори
Бухала преди 2 години
Абе колко пъти да ви казвам-докато не почнете да чупите зъби и ребра на тия,дето раздават това псевдоправосъдие,файда няма да има."Посъветвайте" 1-2 като хората,останалите,дето ще дойдат на тяхното място бая ще се замислят,преди да изръсят някоя глупост.Закони има,но раздавани от смешници,стават безполезни.Самия факт,че дъртундела е надумкан с треволяк е достатъчен.В нормална държава това дело щеше да приключи за едно заседание.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живея в чужбина от години и всеки път като се прибирам карам със страх в България.Не мога да си представя че възрастна жена ще пресече не на пешеходна пътека .Като я видя на пешеходна пътека спирам на 10 метра пред нея за да разбере че е безопасно и да премине.Годините на шофьорите не са проблем като изключим здравословните които са опасни.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко за детето и бабата. Ама ся и той със сигурност не го е направил от кеф.
7
4
 
1
 
! Отговори
До наркомана 3 преди 2 години
Заедно ли шмъркахте с дядката преди да се качи да кара, а.!!!?
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабата освен че е нарушила всякакви правила,не се е и съобразила че следобед около пет,в това село,на този път,в тази посока,по това време на годината, слънцето е ниско и заслепява водачите. Този човечец не е първа младост, стъклото му ако е било леко позацапано от мухи,блеснало му е слънцето, защото всички твърдят че е било ясно,слънчево и сухо,и не е видял жената стъпила на платното защото е бил заслепен. После знаете какво е станало.
5
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте физиономията на този. Класически русофил. Сигурно гледа новините и се надява Путин да дойде да го спаси, за да може да гази още българи.
4
0
 
3
 
! Отговори
ха ха ха преди 2 години
Проблемите като този са следствие на калпавите закони, а сега политиците се опитват пак да пробутат идеите за затормозяване на шофьорите с какви ли не ограничения, с повишаване на глоби, които много може и да не платят, а при загинал човек се позволява прилагането на суперлек режим за извършителя. Когато има загинал човек, трябва по закон да се задържат водачите за до 1 месец, в който срок следствието да е задължено да излезе с решение за вината на участниците. И процес за доказване в съда.
3
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шоферът е невинен. Бабата е нарушила правилата за движение и е предизвиката ПТП. Съд за бабата и набеждаващите безотговорни родители.
2
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабата е виновна са смъртта на внучето си. Неправилно пресичане на неразрешено място. Съд за бабата и безотговорните родители.
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да има пределна възраст за шофьорите.