Козунакът за Великден ще ни струва от 3 до 6 лева

Според хлебопроизводител няма да има нулево ДДС
21 апр 2022 10:10, Петя Славова
26
Козунакът за Великден ще ни струва от 3 до 6 лева
Снимка: БГНЕС

Заради скока на цените хората започват да търсят по-рано козунак за Великденските празници, отбелязват хлебопроизводители.

Председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите в Бургас Димитър Людиев заяви пред БНТ, че тази година козунакът е с около 20-30% процента по-скъп от миналата. Това се дължи на увеличаването на енергията и на инфлацията в цяла Европа.

Людиев заяви, че до празниците няма да има корекция на цената. В момента средната цена на един козунак е от 3 лв. до 6 лв. в зависимост от добавките.

Людиев коментира още, че предложението за нулево ДДС няма да се случи. Предполага, че ако се намали с 10%, ще се намалят и цените с толкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Ааа не! Тия неща е най-добре човек сам да си ги направи. А може от на кико жена му... дето са по 50 лева парчето. :D
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
къде има козунак от 3лв? и то какъв ще е? даже прасета няма да го ядатхубавите са по 20лв
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ако сами си го направим, ще ни излезе в пъти по-евтино. Сега е моментът да прочетете някоя рецепта от нета и да оползотворите онова брашно, с което се запасихте още в началото на пландемията. Домашните козунаци са винаги по-хубави от купените! А и не е толкова сложно да се направят, както производителите искат да си мислим. Освен това е по-забавно и приятно сам да си приготвиш козунака, вместо да го купиш. Това носи много хубави емоции на цялото семейство.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви 3-6 лева, Кирчо и Линда ги продават по 18 лева. Промяната не се шегува.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смятам да направя козунак в хлебопекарната ми, защото става разкошен и е с истински продукти. Да давам пари за брашняни смески пълни с химия-мерси! Пак няма да излезе по-евтино, но поне ще е много по-качествено и с много повече продукти, а и да се редя за козунаци със записване няма, как да стане.
18
2
 
0
 
! Отговори
Тираджията Z преди 2 години
Правих 2 козунака у дома.По ефтинко е да си го купиш от магазиня
17
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
дробсърмата от топлата витрина на търг вериги е на акция но е само ориз иняколко парченца далак черният дроб е в комплекта по 12 лв кг така че не селъжете и никакви подправки
16
0
 
4
 
! Отговори
Уау преди 2 години
Че то един Великден ще ни излезе като супер лукс бе! Чудно яйцата как не са станали левче за бройка.
15
1
 
6
 
! Отговори
Хах преди 2 години
Да е жива и здрава бабичката наша, тя винаги меси и прави супер вкусен домашен козунак! Отдавна не ям купешки!
14
0
 
8
 
! Отговори
Забравили преди 2 години
да сложат захар, но пък го напарфюмирсли доволно!А,да, и цената също са набухали добре! Да си го ядат!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужас, козунак с айца и мляко вече струва 15-18лв 500-600гр. и пак е менте, защото и яйцата ти да са от кокошки живеещи в селски двор и млякото да го издоиш от кравата, брашното няма как да си го произведеш сам. А някой може ли да каже колко % меко или твърдо пшеничено зърно има в 1 кг брашно? Главното менте не е ли в брашното?
12
0
 
10
 
! Отговори
Отврат преди 2 години
На 56 съм, за първи път в живота си попадан на такъв бокл ук, и скъп при това. Не ми се беше случвало с козунак досега, не само по ВеликденНяма да повторя, или ще си направя, или ще заложа на нещо друго/ не че имам голям шанс с по-успешна покупка/
11
2
 
8
 
! Отговори
Козунакът на Линда преди 2 години
Оригиналният канадски козунак на кака Линда премиерша обаче ще ни струва 150 лева... щото е с провиотици на Киро Истината
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Димитър Людиев да дойде да ми намери истински козунак за 6 лв... Те фалшивите в момента са толкова или по-скъпи.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера правих домашен в хлебопекарната, перфектен със сушени кайсии вътре това в магазина е химия дори и във прехвалените бутици, колко трябва да се мразиш да вземеш безглутенов козунак с минимум захар.
8
2
 
3
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Къде ги намирате тия народни цени, че и аз да си купя? То си представям какво би съдържал козунак от 3лв :) И доколко ще е козунак.
7
1
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Козунак с айца и мляко вече струва 15-18лв 500-600гр.! А да си го приготвиш вкъщи ти излиза 10-тина лв. Какви 3-6 лв? То това за 3-4лв няма нищо общо с козунак, ама нищо! Инфлацията е брутална по всички направления. Просто тези празници не трябва да ги възприемаме в никакъв случай, като плщскане и преяждане. Консумирайте всичко по малко и умерено, и бъдете здрави!
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма значение.Ще плащаме и 10 лева да е козунака.Важното е украинките да са добре и да си почиват по курортите.Да отмарят в лукс и да са добре нахранени.А ние ще се оправим все някак.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** с вредни химикали в тях. Нямат нищо общо с истинските козунаци.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и агнешкото щеше да е 40 лева , ама хората си накупиха от фермите за 6-7 лева , така, че и козунаците сами ще си ги направят .