Непълнолетни стреляха по деца от Украйна в Свети Влас

По чудо няма пострадали, следи има по стените на фасадата на хотела
8 май 2022 10:50, Петя Славова
313
Непълнолетни стреляха по деца от Украйна в Свети Влас
Снимка: Кадър, Нова тв

Инцидент с бежанци от Украйна в Свети Влас. Непълнолетни стреляха срещу деца, настанени в местен хотел. По фасадата на сградата личат следи от пластмасови сачми, а по чудо няма пострадали при инцидента.

Украинки, които от февруари са настанени в хотелския комплекс, изпратиха видеоклип, в който се вижда как децата стрелят по него. Сградата е в центъра на Свети Влас.

Тук са настанени 7 жени с около 10 деца. "Вчера нашите деца си играли в териотрията на хотела и с тях редом са играли местни деца.", разказва една от майките пред Нова тв. Няколко сачми са попаднали в ръце и крака на бежанските деца.

Майка на едно от украинчето, което е било уцелено, разказва, че синът й е особено изплашен. По думите на украинките между децата не е имало конфликт.

"Нямаше конфликт, просто станало от игра, която е с играчки, които не са предназначени за деца", обясни друг родител. "Децата вече са забравили, синините остават, но за съжаление сачмите можеха да попаднат в очи или в лицето на някои от децата и можеше да има и сериозно пострадали", допълни майка.

На място около 19 часа е пристигнала и полиция, която е била извикана от родител на украинско дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сирииците и те бягат от война , но ги третират като кучета . справка : оня селски бек Динко. после ги надтаняват в някакви бивши конюшни . малко двоен стандарт го играеме !!!
13
11
 
34
 
! Отговори
гето Милев преди 1 година
Много изнежени тия украински деца. Направо човек да не смее да ги погледне, щот ще са много изплашени... Аман от либерастки лигли, дет по некво чудо станали майки и сега си мислят, че целия свят се върти около тях.
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази война не беше наша. Но целта на този, който разпали войната, е да включва участници, да манипулира и каквото стане, да извлича облаги. То е като да пуснеш жалба до кмета. Първо пишеш уважаеми, а после го даваш на съд.Не трябваше по какъвто и да е начин да се замесваме. Малките камъчета обръщат колата
11
5
 
20
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
А " демократичните " ни институции защо позволяват на Българи да се мотаят в св. Влас , докато Украинците си почиват и децата им си играят на слъце ?! Малко ли обезлюдени райони има навътре в страната та трябва да са по курортите ?!
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ушевите толкова много работа им се отвори, при това денонощно,че за рушветчилъка говорят в минало време и тъга. Направо да ги оплаче човек приживе.
9
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо бежанците са в Свети Влас, а не Военна Рампа?
8
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До5 . Селата по черноморието въобще не са запустели .Купуват се къщи там като топъл хляб.И от българи и от чужденци.Друт е въпроса с украинците .След 31 май ще трябва да напуснат курортите .Повечето са добре образовани и много от тях искат да останат у нас На тези хора трябва да им се предложи работа в цяла България А общините в които ще работят Да им осигуряват общински жилища Ние имаме нужда от квалифицирана раб ръка.
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Станахме най-гьoтвepeнckaтa държава при тва "стратегическото партньорство"...
6
0
 
19
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Пусти шамари...! Ама и родителите са за бой! Кадя гледат ?
5
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време се стреляхме със сачми от ЛъкиБой и нямаше и един оплакал се. Помня и сабите. Пръчки оголени. Жулехме се редовно през лица и вратове. Също се замеряхме с камъни и кестени. Който понесеше най-много бой беше войника на деня. Готини бяха времената когато знаехме кой какъв пол е без нужда от допълнителни уроци в детската градина.
4
2
 
54
 
! Отговори
решение преди 1 година
местните жители да се изселят в близките запустели села , за да им е спокойно на украинците по курортите
3
4
 
51
 
! Отговори
Хикс преди 1 година
Защо са в Свети Влас, а не в Хасково?!
2
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не стига, че са на ол инклузив - сметката която плащат българите , но и проблеми създават.
1
7
 
56
 
! Отговори
Цццц преди 1 година
В Люлин като бях такива неща ставаха през ден зад блока, ама това беше играта... тия понеже са украинци и трябва да ги лепнат на първа страница, ццццц