Обитател на дома за стари хора запалил умишлено пожара

При инцидента загинаха четирима души, 20 са евакуирани
Обновена: 8 май 2022 12:14 | 8 май 2022 12:14, Петя Славова
30
Обитател на дома за стари хора запалил умишлено пожара
Снимка: БГНЕС

Четирима загинали и 20 евакуирани след пожар в дом за стари хора във Варна. Това е равносметката след пожара, пламнал минути преди 0.3.00 часа през нощта в дома "Свети Георги", а извършителят е настанен в психиатрията, предаде БГНЕС.

Пожарът е обхванал само една стая и не се е разпространил в целия дом, който се намира близо до болница "Св. Марина". Загиналите са трима мъже на по 70 и на 73 години и жена на 88-годишна възраст. В болница, с опасност за живота е настанена друга обитателка на дома, на 83 години. Отзовалите се на секундата 5 екипа на пожарната във Варна и служители на полицията са евакуирали 20 души от дома. През нощта служители на дома са се опитали да гасят с подръчни средства.

Общият капацитет на социалното заведение е 90 човека. В дома са настанени възрастни и трудноподвижни хора, което е затруднило евакуацията.

Полицията води разследване.

Още по темата

На брифинг от прокуратурата съобщиха, че има заподозрян, който е обитател на дома и който вече е настанен в психиатрията за изясняване на неговото психическо състояние. Извършва се аутопсия на четирите тела.

Предполагаемата причина за пожара е човешка дейност - неправилно боравене с открит огън вътре в стаята, но не се изключват и останалите версии.

БГНЕС припомня, че това е втори инцидент с възникнал пожар в дом за стари хора в последните шест месеца във Варненска област.

През ноември миналата година 9 обитателите на дом за стари хора в село Рояк загинаха сред пламъците, обхванали дома. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 1 година
В една стая настанени трима мъже и две жени? Представете си, за какво става въпрос!
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
настаняването е тези домове струва около 800-1000 лева с парите за цигари и лекарства
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за този дом цял месец ходят и искат дарения , а срещу дарение ти дават икона на Свети Георги, приказват ти някакви глупости и то някакви дето нито разбират от религия нито от празници. Не знаят парите за какво ще се използват, но искат! Сега го преписват на този човек, но вие знаете ли че в дом за възрастни хора пушенето е забранено, пуши се само ако персонала ти даде запалена цигара. Как този е запалил дома?? Оправдават се защото собственика на дома и разследващия полицай са приятели..
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяко нещо захванато от ушев ,е пагубно за околните. Клесавеца надушил далавера и направил дом за стари хора. Нали е наш чуек, сигурно всичко е полулегално.
21
5
 
9
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
И колко гълтат дъртааците и психично болните дето не произвеждат? А ти произвел ли си нещо или само " гълташ"?
20
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата била абдикирала а бе знаете ли колкомпари гълтт психучноболните и дрътаците бе жез реално да произвеждат.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По закон МПС над определени кг трябва да има поне 2 пожарогасителя от по 6кг. Какво е изискването за старчески дом? Помня в училище на всеки коридор имаше шлангове, и кофпомпи.
18
1
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ТОЛКОВА ЛИ СА СКЪПИ ТИЯ ПОЖАРОГАСИТЕЛИ, ЧЕ НЯМАШЕ НИТО 1 БРОЙ НИТО ВЪВ ДОМОВЕТЕ ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА ПОВЕЧЕТО, НИТО В ДОМОВЕТЕ ЗА ПСИХИЧНО БОЛНИ ! НЕ ЗНАМ ТОЧНО КОЛКО ИМА В 1 ПОЖАРОГАСИТЕЛ НО СЪМ УБЕДЕН, ЧЕ МОЖЕ ДА СВЪРШИ ДОСТА РАБОТА!
17
0
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До Анонимен 16/ ДА ИМАЛО Е ВЪРЗАНИ ХОРА И АЗ ДА СЪМ ОТ УПРАВАТА И АЗ ЩЕ ВРЪЗВАМ АКО СЕ НАЛАГА! И В 3 ЧАСА ПРЕЗ НОЩА КАКВА ТОЧНО РЕАКЦИЯ ОЧАКВАШ ! ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАМ ЗА УПРАВАТА НА ТАЗИ КОМУНА! ПОСТА ТИ СЛАБ И НЕ СЕ КОНЦЕНТРИРА НА ВАЖНИТЕ НЕЩА! УПРАВАТА ВЕРОЯТНО ИМА ВИНА, ЧЕ НЕ СА ИМАЛИ 1 ПОЖАРОГАСИТЕЛ! А НА ТАКИВА МЕСТА ТРЯБВА ДА ИМА ПОНЕ ПО 1 БРОЙ! ДОРИ ВЪВ КОМЕДИЯТА НОВИТЕ СЪСЕДИ- СКАПАНАТА ИМ СГРАДА ИМА ПОЖАРОГАСИТЕЛИ!
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който и да е причинил пожара, къде са били обслужващия персонал да реагира? По леглата! С риск да ме разкъсате, ще питам: Имало ли е вързани хора?
15
0
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЕДНА СТАЯ ТРЯБВА ДА ИМА 2 ОБИТАТЕЛИ!! ТАМ БИЛИ НАТИКАНИ ПО 5 ДУШИ В СТАЯ! ТОВА СИ Е КОМУНА КАК ДА НЕ ИЗКРЕЙЗИШ, И ДА НЕ СИ
14
0
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЗА ДА СТИГНЕШ ДО ДОМ ЗА БЕЗДОМНИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА КАТО ТЕЗИ НЕЩО СЕ Е ОБЪРКАЛО! ИЛИ ДЕЦАТА СА ТИ ПРОДАЛИ ИМОТА И СЕ ТИКНАЛИ ТАМ ИЛИ НЯМА КОЙ ДА ТЕ ГЛЕДА! ЛЕЛЯ МИ ДО 88 ГОДИНИ САМА ЖИВЕЕШЕ, ПОСЛЕ ИЗПАДНА НО НИЕ НЕ Я ОСТАВИХМЕ В ДОМ А СИ Я ГЛЕДАХМЕ С ГОДИНИ ДОКАТО БЕШЕ БОЛНА! ЕДНА БАБА СИ БЕШЕ ИЗГУБИЛА АКЪЛА НО СЕМЕЙСТВОТО И НЕ Я ОСТАВИ И СИ Я ГЛЕДА И НЕЯ С ГОДИНИ! ЗАВИСИ СИ ОТ ХОРАТА!
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То няма и лекари психиатри. А психиатричната наука в България е най-слабо развита. Човек по-добре от рак да се разболее, отколкото от психично заболяване.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В прокажената територия булгаристтан има ли человек, който да не е психично болен?!
11
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Станал е пожар и няма значение какво е.
10
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Няма регистър на психично болните, други неща не се контролират. Загиват стари хора. У нас и старите хора са нещастни и унизени, както и психично болните. Държавата абдикира и няма идеи.
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Управителката на дома била ромка,назначена от собственика-бивш полицай.Коментара е излишен.
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпросът е защо психически болен човек е настанен в дом за стари хора?
7
1
 
10
 
! Отговори
Ламби преди 1 година
То май заглавието, сложено от Петя -кухата лейка няма нищо общо с изнесената от властите информация.Какво умишлено опожаряване, какви 5 лв?Пеце, мноу си зле, мила!
6
0
 
2
 
! Отговори
Питам преди 1 година
И защо трябва да се прави аутопсия ? Нали вече няма ковид.Може би да видят дали са имали придружаващи заболявания.Знае ли човек ?