Подпаленият дом за възрастни хора във Варна е без лиценз

Открити са нарушения, но въпреки това продължава да работи
11
Подпаленият дом за възрастни хора във Варна е без лиценз
Снимка: БГНЕС

Домът за стари хора във Варна, в който пожар отне живота на четирима души, няма актуален лиценз. Открити са нарушения, но въпреки това продължава да работи. Това става ясно от думите на окръжния прокурор Красимир Конов.

Още по темата


Той обясни пред bTV, че евентуалният извършител е 53-годишен мъж, който е в психиатрията и че предстои да се реши дали може да му бъде повдигнато обвинение.

Записите от камерите са иззети от разследващите и предстои да им бъде направена експертиза. На тях се вижда как въпросният мъж е в стая с жертвите.

„Той вади предварително приготвени хартии и предмети, пали ги на едното легло, после ги премества на съседното, което е неговото, после излиза от стаята пълзешком, понеже е с увреждания“, каза ст. комисар Атанас Михов, директор на ОДМВР-Варна.

Стана ясно и че две санитарки са се грижили във въпросната вечер за обитателите, като една е следяла камерите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: домлицензВарнапожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко това доказва, че в БГ нито една държавна институция не работи. За жалост това е по всички видове институции и отрасли. Там няма самоинициатива и лична отговорност. Ден да мине друг да дойде и заплаткаа да ни дадат-това е положението. То за това всеки се бута на държавна работка.
6
0
 
11
 
! Отговори
на преден план преди 1 година
това, което трябва да се направи без отлагане е тотален ремонт на Наказателния кодекс и яка реформа в съдебната система. Дога бе, докога тук ще се вихрят безнаказано далавераджии, банки, разни знайни и незнайни дружества? Няма такава съдрана кошница като БГ.
5
0
 
5
 
! Отговори
една преди 1 година
айде сега съд и да си платят за гяволъка!
4
0
 
13
 
! Отговори
Некъф преди 1 година
А оная *** с старческия дом в Русе и по морето където са натъпкани по 7-8 старци в стая кога ще я вкарат в затвора??? Повечето частни старчески домове са незаконни!
3
1
 
9
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
Отдавна е време някой от тези търговци да влезе в затвора. Нали честните и некорумпирани от ПППП обещаваха промяна, но май се случва ЗАМЯНА, виновникът даже не е арестуван. Както и в предишните случаи все още няма осъдени. Но пък онзи от Дубай скоро ще го посрещаме, с цветя и възторг.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да е без лиценз,но за сметка на това собственикът му е ушев, което е поредното доказателство че няма престъпление без участието на бивш, настоящ или бъдещ милюполюцай или родата им. Например Между Горубляне и младост 4 има незаконна автоморга стопанисвана от Сашко сина на Митко милиционера,но на никой не му пречи. Нито НАП,нито РИОСВ,нито кмет, въртят се схеми, сменят номера на коли,така е навсякъде където се е докоснал минку рушвета.
1
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кой ще е легитимен пред западната кукла наречена Република България, измислица от СДС? Истинската България е винаги била царство и умира 1944.