Лято 2022 идва: Ситуацията с украинците по родните хотели остава неясна

Колкото са притеснени бягащите от войната, толкова са притеснени и хотелиерите
10 май 2022 15:03, Росен Стойчев
124

"Не е разумно хотелите да се разделят на части - за украинците и туристите, защото ще създаде дискомфорт на тези, които идват на почивка. Колкото са притеснени украинците, толкова са притеснени и хотелиерите, защото не знаят къде ще преместят украинците, които пребивават в нашите хотелски бази.
Още по темата
Ситуацията е крайно неясна. От една страна хотелите, които очакват гости или вече са посрещнали първите такива, ще настояват на 31 май да бъде освободена хотелската им база, защото за тях започва летният сезон." Това обяви пред Bulgaria ON AIR Елена Иванова от Съюза на собствениците на хотели в Слънчев бряг.

По думите ѝ украинците искат да останат, но не искат да работят.

"Срещаме отказ при желанието ни да ги наемам на работа. Хотелите от западната зона, хотелите в планината, от своя страна биха желали тази програма да бъде удължена, защото те нямат крайни договори, солидна подготовка и обезпеченост от гледна точка на заетост", добави Елена Иванова.

"Колегите от източната зона на Слънчев бряг не отказват резервации и за мен това е изключително неразумно - да откажем резервации за летния сезон, който тепърва предстои. Това са очаквани гости, за които се подготвяме цяла зима по сключени от предходната година договори", посочи Елена Иванова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив - ясно е, стига да имаме нормални управляващи. Имат пари - плащат за хотел. Нямат пари - отиват приостаналите бежанци. С какво са те по-различни от тях и защо под г ъзваме на САЩ да ги хрантутим и четкаме, за сметка на обикновения данъкоплатец, като при това провеждане и дискриминация спрямо останалите хора, които са в същото положение, като тях?
34
7
 
14
 
! Отговори
... преди 1 година
Значи тъй като от над 17г не ходя на морето "ни" нямам някаква реална представа защо се коркаме толкоз!? Първо морето ни отдавна не е евтино! Даже сега чувам, че гръцкото море ще е по-евтино от българското! За турското няма да говоря там винаги е било по-евтино и по-хубаво отколкото тука! Отделно, че БГ морето отдавна не е за българи! гледат те с презрение и чакат англичани германци и други да дойдат да ги обслужат! После толкова хотели има там, и продължават да се строят! та място има!!!!
33
23
 
2
 
! Отговори
Малко човече преди 1 година
До АнонименТи си расист и украиномразец.
32
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, сега и за алчните хотелиери ли да мислим ?!
31
29
 
8
 
! Отговори
Чудесни хора преди 1 година
Ами нормално, че няма да ни работят. Те бягат от злият кошмар на СССР в Украйна. Те са чудесни хора и заслужават добро отношение, а не да ги робовладелстваме. Пък и заплатите са ниски тук, те са доста по-висока категория хора, така че няма да стане за 1000-2000 лева заплатка като за булгаристанско робче. Украинците са истински слънчеви хора и много чиста раса.
30
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Семестрите на студентите свършват в края на месеца. След това си заминават по родните места и освобождават стаите си в общежитията, или на украинците им е под достойнството?
29
5
 
11
 
! Отговори
До 48 преди 1 година
Да, да, знам. Те така говориха и за рускините, ама ги пълних като пуики докато мъжете им се наливаха с евтин алкохол, а децата им играеха на плажа.
28
0
 
12
 
! Отговори
Напротив преди 1 година
Ситуацията е ясна. пАри нЕма, действайте.
27
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С бежанци по хотелите, не знам колко туристи ще имате. Нищо против бежанците, ама един да е платил 4000 лева за пет-седем дни и после да се окаже, че украинците на закуска за изяли вдичко и са взели всички чадъри безплатно.....някак не е добра инвестиция. В Турция бежанци няма. Там пък ще е пълно с руснаци. Абе....и попивките се скапаха.
26
1
 
34
 
! Отговори
ИНТЕГРИРАЩ преди 1 година
много семейства на квартири са съгласни да си сменят местата с тях.Бързо ще успеем да се интегрираме, без да ни тормозят наеми, сметки и прехрана и сме съгласни да работим за разлика от тях,А ХОТЕЛИЕРИТЕ нали малко са Ви били парите, някои от Вас не искате да махате урките, защо ли, само не ми говорете за съпричастност, че ще спукам от смях. ДА ходят в лагерите и какви са тези 360 лж.на ръка от социалните, нали всичко им е подсигурено.
25
38
 
4
 
! Отговори
! преди 1 година
Какво се оплаква българина, ние ходим на почивка в Турция и Гърция защо украинците да не останат по нашето черноморие. Да не забравяме че тук почиват само безпаричните раши а всеки нормален европец почива на юг.
24
0
 
32
 
! Отговори
:-) преди 1 година
Да им дават по една метла и да почват да чистят! Но те тези, с лексусите, мерцедесите, субарутата дали работят?
23
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ги виждам украинците да са притеснени за нещо, освен да не ги махнат от ол инклузива.
22
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом не плащат веднага ги изхвърлям навън и арменския поп да дойде няма да го приема ако не плаща
21
21
 
10
 
! Отговори
L. преди 1 година
Кое е неясно - бежани са, трябва да им помагаме! Да останат на разноски на хотелиерите. Нали те си ги завъдиха?
20
4
 
12
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Нямам нищо против да прекарам времето на плажа с голи украинки препичащи си катеричките.
19
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
E какво неясно има като в Германия, вадите ги от хотелите и ги настаняване по спортни зали, не знам на кой му хрумва да блокира почевните бази в които да ги настанява, вместо да почиват работещите на по нски цени
18
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Харманли бежански център е празен ама не искат там искат лукс в, спа хотели
17
0
 
40
 
! Отговори
мак преди 1 година
Спрете да занимавате цяла България с частния си бизнес. Да бяхте помислили преди да се полакомите на 40лв, че ще има проблеми с напускането. Сега си отглеждайте украински туристи, но за ваша сметка. Сами сте си виновни и никой не ви е длъжен. Впрочем, съвсем е възможно изчанчената програма за бежанци да бъде удължена и държавата да реши да ви плати щетите, за всеки бежанец толкова, колкото бихте взели от турист.
16
0
 
39
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
Ами, опъваме въжета в праните халета на затворените заводи и складове, правим стени от одеяла, и ги заселваме там, както правят в Швейцария и Германия, бе.