Кирил Петков договори американски газ, по-евтин от руския

Доставките започват до няколко седмици
11 май 2022 10:00, Росен Стойчев
361
Кирил Петков договори американски газ, по-евтин от руския
Снимка: БГНЕС

Българският премиер Кирил Петков договори с американския вицепрезидент Камала Харис доставки на втечнен газ към България на цени, под тези на "Газпром". Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с вицепрезидента на САЩ Камала Харис.

Още по темата
В рамките на разговора им в Белия дом двамата обсъдиха стратегическото партньорство между София и Вашингтон и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в интерес на двете страни.

Вицепрезидентът Камала Харис поздрави България за решителните действия, с които отстоява своя енергиен суверенитет. От своя страна премиерът Петков посочи, че партньорството на София и Вашингтон е важна част от постигането на газова независимост на България, наред със солидарната подкрепа на ЕС.

 Договорено беше и извършването на реални доставки на втечнен природен газ към България на цени, под тези на „Газпром“, които да започнат от месец юни. По-рано през деня министър-председателят Кирил Петков проведе разговор с държавния секретар Антъни Блинкън в Държавния департамент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
1
 
1
 
! Отговори
поговорка преди 1 година
На лъжата краката са къси! Време е киро да тръгне по тес ти си.
280
1
 
2
 
! Отговори
Българофил преди 1 година
Никога не съм харесвал външната политика на Америка, но вече така ги ненавиж.дам , че няма накъде повече! Никога повече няма да стъпя там! Една стотинка няма да вкарам в тяхната икономика като: спирам да гледам пед.ерастките и рас.сиските им филми; спирам да купувам каквото и да е произведено във ФАЩ! Напускам скапания си Американски работодател,дето уволни 2500 човека с писмо, защото са от Русия!!!...ит.н
279
0
 
6
 
! Отговори
БайХ преди 1 година
Имам горчивото чувство че всичко е игра на думи. По-евтин газ с по-скъпи транспортни разходи. Сега навлата са в небесата и особено за продукти като този изискващи специализирани кораби които все още не са много. Американците на скоро си построиха терминалите и сега трябва да си ги изплатят. Чакаха войната да започне за да започнат пък те да жънат приходи. Нашия Кирчо защо ни взема за нискоинтелигентни ***?
278
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както си купихме нови истребители, така си купихме и ефтина газ от САЩ - плащането авансово, доставката на кукуво лято.
277
0
 
6
 
! Отговори
Здравко преди 1 година
При вече 300% по скъп газ , за последните 4 месеца , ще е по евтин най-после с 1% ! Голям успех е да ! А как ще се храня и съществувам при тези брутални цени ?
276
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя много насериозно се взе, договорил е газ, ама друг път... Разходи си мърлявите обувки до Белия дом, направи една снимка и е готов за нови лъжи!
275
0
 
0
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Извинявам се за настоящия офтопик, но само искам да уточня, че предишния ми пост се отнасяше до нецензурен коментар, който след докладване беше премахнат и това обърка номерацията.
274
4
 
7
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
До 294 - Уважаеми господин русофоб с невъзпитаното си и цинично поведение единственото, което правите е че затвърждавате впечатлението ми, че в голямата си част русофобите са ниско-интелигентни *** плод на лошо домашно възпитание и сериозните проблеми на образователната ни система! От постинга ви е очевидно, че изпитвате влечение към възрастни представители на нежния пол. Имате ли и други фетиши? Това е странно защото съм забелязал, че обикновенно гейовете и джендерите са за ЕС и Украйна!
273
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ба си и откровената дебелашка лъжа! Ще повярвам, като го нидя у нас но по-ниски цени.Само дето всички мислещи са наясно, че това е огромна грозна лъжа.
272
1
 
7
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
По евтин от руския сега или по-евтин от руския преди затварянето на въздушното ни пространство? Какво е количеството? Всеки може с рекламна и успокоително пропагандна цел да набави спорадично малки количества от нещо на дъмпинг цена, колкото медиите да плеснат заглавия! И не на последно място - кога ще го получим? Ако ще е няколко години след последните изтребители F-16, като се има в предвид, че първите щели да дойдат към 25-та най-рано... Кики пак избира доказано ненадежден партньор, защо ли?
271
0
 
7
 
! Отговори
До 294 Мама ви русиф преди 1 година
Кокого ще изринеш беГендарСпинозен ? Вие сте малка група наркозависимиГендари в София бе. Я ела в провинцията и по точно северозапада та да усетиш народната любов
270
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А стига бе ! Ама верну ли е тва ? Аа ха ха ха ,смеееех, смех, смех. Колкото видяхме предплатените на двойна цена смолети таралясници толкова и евтина газ от ционистите ще видиме
269
13
 
4
 
! Отговори
Мама ви русифилска преди 1 година
Ще ви изринем
268
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо ще яде бой скоро.
267
2
 
11
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
"Договорено беше и извършването на реални доставки на втечнен природен газ към България на цени, под тези на Газпром, които да започнат от месец юни", гласи съобщението на българската правителствената пресслужба от 6.30 часа тази сутрин за срещата Петков-Харис.Няколко часа по-късно истината излезе наяве с официалното прессъобщетние на Белия дом, което фактически уличава българския премиер в лъжа!https://epicenter.bg/article/Beliyat-dom-ulichi-v-lazha-Petkov--Nito-duma-za-evtin-gaz-ot-sreshtata-mu-s-Kamala-Haris/281859/2/0
266
2
 
14
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Лъсна поредната излагация на българския министър-председател Кирил Петков в САЩ, който се опита да заблуди българската общественост за уж постигнати резултати при срещата му с вицепрезидента Камала Харис. "Договорено беше и извършването на реални доставки на втечнен природен газ към България на цени, под тези на Газпром, които да започнат от месец юни", гласи съобщението на българската правителствената пресслужба от 6.30 часа тази сутрин за срещата Петков-Харис.Няколко часа по-късно истината излезе наяве с официалното прессъобщетние на Белия дом, което фактически уличава българския преми
265
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде сега реалистично. Кирчо не е договорил, а е получил обещание за съдействие за по ниска цена на газа от човек, който не може да вземе такова решение. И това в най добрия случай. В най лошия, просто си измисля.
264
2
 
15
 
! Отговори
34 преди 1 година
Като е по евтина защо не обявят точната цена и експертите ще се произнесат. Щом янките ни поздравяват и хвалят, всичко е ясно:влезли сме с двата крака в капана им. На Киро не му пука от това, той скоро лети за Канада.
263
3
 
22
 
! Отговори
Уйчото преди 1 година
Може, но като знаем КАК ЛЪЖЕ, И КАК СЕ ИЗВЪРТА, НЕ МИ СЕ ВЯРВА...
262
3
 
22
 
! Отговори
Марули преди 1 година
Газта щели да я доставят за по-икономично с F-16-ките... Защо говорите глупости, колко ще е крайната цена? И как може газ, която пътува 10000 км. незнайно как да е по-евтина от такава, която пътува 4000 км. по тръба. Ами процесите по втечняване и преобразуване, ами разтоварване, превоз после и т.н.