По-скъп автобусен билет във Варна - 1,60 лв. за 60 минути

2,40 лв. ще е цената за 90 минути пътуване
13 май 2022 14:08, Анисия Иванова
21
По-скъп автобусен билет във Варна - 1,60 лв. за 60 минути
Снимка: БГНЕС

Цената на хартиения билет за пътуване с масовия градски транспорт във Варна, закупен от машина за продажба на билети, се променя на 1,60 лв. за 60 минути времепътуване и 2,40 лв. за 90 минути пътуване. Всички останали цени остават непроменени, съобщават от общинското предприятие ТАСРУД.

Във Варна цената на билета за пътуване не е променяна от 2008 година. Новите цени са одобрени на последната сесия на Общинския съвет, като причината е бързо променящата се икономическа ситуация, повишаването цената на горивата и енергоресурсите в световен мащаб и на местно ниво, намаленият пътникопоток, както и други фактори, които оказват отражение върху разходите при изпълнението на услугите по обществен превоз на пътници, мотивират решението си от общинското предприятие.

"Цените на картите остават същите", обяви пред БНР Милко Лалев, управител на ТАСРУД, което се занимава с интегрираната електронна система, въведена във Врана.

"Цената на картата за учащи остава същата, цената за картите за пенсионерите остават същите, цената на предплатената карта за 10+1 пътуване остава същата. При 10 лева цена на тази карта получавате 11 часа време пътуване. Това означава, че в превозното средство трябва да си изберете във валидиращото устройство продукта, който искате да ползвате, тоест ако избирате 60-минутно пътуване, можете да си закупите 11 такива пътувания. Ако ползвате 90-минутно пътуване, съответно ще направите по-малък брой пътувания", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари