Масово паркиране в зелените площи на столичния район "Изгрев", че и редовно

В Helpbook ни изпратиха сигнали за разбити и непочистени улици в страната
17 май 2022 18:31, Анисия Иванова
80
Масово паркиране в зелените площи на столичния район "Изгрев", че и редовно

Още по темата
Проблемът с паркирането в Столицата не само няма изгледи да се оправи, а и все повече се задълбочава. В платформата на Helpbook.info за пореден път постъпи сигнал за унищожени тревни площи, поради редовното и масово паркиране върху тях. Ето какво ни пише наш потребител от район „Изгрев“:

"В зелената площ от миналата година са започнали редовно да спират автомобили и прогресивно унищожават тревата и засадените там дървета и храсти. Това е не само грозно и не екологично, но и затруднява движението на превозни средства и хора по улицата. Това е и нарушение на Наредбата за организацията на движението на територията на Столична община.

Опитахме да сигнализираме при нарушение, но този метод се оказва неефективен, тъй като често пъти автомобилите напускат тревната площ преди да пристигнат санкциониращите органи, а след тях унищожената трева не може да се възстанови. Моля за решение на проблема, като например поставяне на антипаркинг съоръжения от към страната на улицата и паркинга в съседство.

Ако общината не разполага със средства за подобни съоръжения, молим за разрешение да поставим такива със собствени средстава. Моля за реакция и отговор по този така наболял за живущите в блока и за милеещите за повече природа и зеленина в околността проблем. При необходимост, мога да представя подписи от останалите живущи в блока в подкрепа на това искане.", завършва сигналът.

Красноречиви снимки ни изпратиха на улица в кв. „Сухата река“, на които се виждат огромни кратери, а асфалтът е тотално разбит, има множество големи дупки и парчета от камъни. "Вдига се много прах. Поради това всички коли минават по чисто новия тротоар и така ще разбият и него. Има нужда от спешен ремонт на улицата.
Моля за незабавна реакция от институциите."

Снимки на непочистена улица от строителен обект ни изпратиха от град Кърджали. Вследствие на строителна дейност районът покрит с кал. При преминаването се вдига прах и мръсотия. Следва да бъде почистено и измито и да се осъществява по -качествен строителен контрол.  Според автора това състояние на улицата е още от извършването на изкопни работи на обекта.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Heater преди 1 месец
Селянинът си е селянин без значение от София или Провадия. Много ми е интересно като отидеш във Виена и спреш по подобен начин без значение дали си от София или село дали ще ти цепят басмата или ще ти махнат главата. После ходи обяснявай че си европеец и няма къде да спреш.
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ами - Много хора имат идеи , но ината и селенията ни е в повече ! "Не пречели на никого ..." - ГРЕШИШ - ПРЕЧАТ на себе си , защото пред блока е като *** , а зад ъгъла бо-лука пада извън кофите , но когато си с ориенталско мислене това не би трябвало да ти прави впечатление , важно е само заплатите да са Европейски !
69
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 69 - А натеб " байно" и 300г. преход няма да ти стигнат , за да разбереш че да си цивилизован , не е въпрос само на заплата ! В БЕЛИТЕ държави "байно" стрителната фирма няма да получи разрешение за строеж на блок ако не са предвидени пакови места за всеки апартамент , но ти откъде можеш да знаеш когато измерваш цивилизацията в банани ?! Нали "УЖ" си свободен да пътуваш - Недй щтрака само селфита ами се поинтересувай как живеят ИСТИНСКИТЕ цивилизации белким научите нещо !
68
2
 
2
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
Хората са паркирали извън асфалта, върху пръст, а не върху тревата, и не пречат на никого, а в същото време плащат данъци ! Тия от Хелпбук нека кажат - според тях колите трябва да се прибират в хола, или имат някаква друга идея !??
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Елате в квартала да видите, колко крана има, преди да пишете *** статии, поздравете шевофете на Артекс как са правили сделки със стария кмет, преди да плюете.
66
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Вместо да строите грозни кооперации,при това именно върху заграбени "зелени площи",започнете да строите паркинги,детски градини.Общината софийска е виновна за положението,защото именно тя тихомълком продава на правилни бизнесмени терени за строеж,като пренаселва столицата със нови столичанци.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изразът ,,Зелени Площи'' се използва спекулативно относно междублоковите пространства които между впрочем винаги са се използвали за тази цел още ос самото им построяване през ,,светлото бъдеще'' което остана в тъмното минало.Идеята е междублоковите пространства да се рентват от фирми за малко пари,а паркирането да си стане платено.
64
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С тия калища после се вайкаме защо въздухът бил замърсен.
63
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде ги видяхте тези зелени площи? То те това си е паркинга пред блока.
62
1
 
5
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 месец
Коренната софиянка - аз дойдох в София по времето, когато се искаше софийско жителство и даже имам документ за това и не се смятам за софиянец, нито моите деца за кореняци софиянци. Що не си земеш чантата/шапката/гащите и да си одиш по родните места в Провадия?
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се направи безплатен градски транспорт и да се вдигнат драстично цените за паркиране. Ще се намалят автомобилите. Безумие е в София да се придвижва с автомобил навсякъде.
60
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коренна Софиянка съм и всички селяни от провинцията много ме дразнат, що не си стоят по селата, вместо да се тъпчем в Младост 2 като скариди? Вече е невъзможно да се живее! Майка ми разправя, че кат е дошла от Провадия да учи в София още през 90-те години на Миналият век е било много добре устроено, а не като сега с всякаква пап лач.
59
5
 
15
 
! Отговори
истина преди 1 месец
Няма място за паркиране в София, разбирам общината да са ми осигурили място за паркиране и аз нарочно да съм паркирал върху тревата тогава да ме глобят, но хората паркират върху тревата защото няма къде. Въобще няма къде. Така, че разни зелени активисти да спрат да пращат такива снимки!
58
1
 
5
 
! Отговори
gele преди 1 месец
центъра за градска мобилност няма право на санкциизащото не са КАТ. Единствено само КАТ може да напипе акт за паркиране в тревна площ съгласно ЗЗДП
57
3
 
7
 
! Отговори
Глоба 300 евро преди 1 месец
Мила родна картинка.А после се чудим защо доста хора са напуснали БГ-то и не им се връща.
56
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаше един голям градоустройство с мислене 100 години напред. Адолф Мусман. Така проекта му се разви до 1944г. Построени бяха два лъча за развитие на София . От площад Македония към Владая. От двете страни китни къщи. Другия от двореца към Ихтиман. В Соца този проект се спира 1951г. И новите управници приемат проекти- тесни улички за каручки.
55
6
 
4
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Идвам в мордора 1 път в месеца, само за зъболекар, и пак едвам го изтрайвам... Да си си седят там местно родените селяни :D
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Одете пеш
53
4
 
12
 
! Отговори
до 47 преди 1 месец
паркингите няма как да стигнат при тоя наплив на селяни ! същото се отнася и за ясли , градини и училища .
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Живея на Неофит Рилски, няма гаражи, като се наложи да пътувам, не ми се връща като знам, че ще обикалям 30м да паркирам.