Бащата на загинал от "Москва": Путин потопи кораба за да прикрие лъжите си

По думите му не е имало спасителна мисия
24 май 2022 19:42, Нели Христова
320
Бащата на загинал от "Москва": Путин потопи кораба за да прикрие лъжите си
Снимка: БГНЕС

Баща, който загуби сина си на борда на "Москва", обвини руския флот, че е изоставил ранените и е потопил военния кораб, за да прикрие доказателства за украинския ракетен удар, който го е разрушил.

Дмитрий Шкребец твърди, че президентът Путин е "предал" младите наборници като сина му, като ке обърна директо към него, призовавайки го "да бъде мъж" и да спре да лъже страната си. "Владимир, няма да ти простя смъртта на сина ми и много други момчета", пише той в руския сайт за социални медии Vkontakte. "Загубата на крайцер "Москва" е ваше лично поражение!"

Шкребец издирва сина си Йегор, 20-годишен наборник, откакто корабът потъна, след като беше ударен от две украински противокорабни ракети Нептун на 13 април. Той призна, че синът му вероятно е мъртъв, но продължава да разследва какво станало

Кремъл настоява, че флагманът му в Черно море не е потопен от украинците, твърдейки, че е попаднал в бурно море, след като случаен пожар, подбален от цигара, е причинил експлозия на боеприпаси.

Шкребец казва, че членовете на екипажа му споделили, че корабът е бил "седяща патица", оставайки в същата позиция два дни без ескорт. След като е ударен, офицерите се страхували да кажат на началниците си, докато не станало ясно, че корабът потъва. "Знам, че преди 13 часа на 14 април крайцерът не е изпратил SOS сигнал, въпреки че събитието се е случило около 15 часа на 13 април", обяснява той. "Искаше да го подминеш с мълчание и да го скриеш, според старата си традиция да лъжеш."

Той добави, че тежко ранените не са евакуирани, а пострадалият кораб не е докаран до пристанището в Севастопол, защото "тогава ще стане ясно за всички какво се е случило".

Той добавя: "Удавиха ги, заедно с крайцера. . . те го изтеглиха на юг от Черно море през нощта от 13.04 срещу 14.04 и го потопиха там."

Шкребец твърди, че не е имало официално съобщение за спасителна мисия, с аргумента, че това е така, защото не е имало такава. "Ти отне най-близкия ми човек", казва бащата към Путин. "Ти го уби".

 


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Неговата трагедия е нищо в сравнение с тази на убитите 19 деца в сащ
223
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 229:Прав си.
222
1
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 месец
Имал съм "паспортен случай" при пътуване с кола от Германия. Не взех личната си карта, но бях с Народния БГ Паспорт и щатският - джаст ин кейс. Преминах успешно няколко граници, за да разбера, че гранични копои, искащи "да им кихна", ми казаха че не мога да вляза в държавата без лична карта. Заявих, че ще вляза като Гражданин на САЩ или ще се обадя в щатското посолство. Ония пребледняха и влязах в БГ, държава, която съм напуснал завинаги поради подобни темерути.
221
2
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 месец
Бащата не е виновен, че е загубил сина си, но е виновен, че ако е имал шанс да напусне джуджетната губерния не го е направил. Така например родени в СеСеСеРе маладьожи със щатски паспорти ТРЯБВА да служат за Матушката, но .... щатското гражданство ги спасява. Така става и с децата на натурализираните родители в UK, Канада, Австралия, Нова Зеландия и други нормални държави. Поради тази причина и синът ме не отиде във Всенародната казарма. Бащата е виноват.
220
31
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този баща е предател. Най-вероятно именно неговият син е хвърлил незагасения си фас всред буретата с барут в трюма на "Москва".
219
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нито един коментар освен моя не подкрепя бащата като баща. Вие сорросоидите сте хора без душа. Не знам всъщност дали сте хора. Според коментарите ви според мен вие сте иззверрги. Абсолютна безчовечност.
218
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доста интересно 217 пише писмо на 254 е това и путин не може го постигна.
217
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Иване, Путин не е комунист. Ако беше комунист щеше да е на полската граница с цената на всичко. Той е либерал и мека мария. По добре това.
216
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бащата е съкрушен от загубата на сина си. Не може да бъде съден за това. Трябва да се отнасяме с разбиране и съчувствие. Дано да стане чудо и момчето да се намври. По принцип не стават чудеса но на война може и да е възможно. За сега поднасям моята най искрена подкрепа и съчувствие и надежда. Моля всеки честен човек да се отнесе с разбиране и уважение.
215
6
 
1
 
! Отговори
Русенец преди 1 месец
До 218 - АнонименТо сега въобще няма казарма и затова поколението е такова нефело. Нито дисциплина, нито ред, нито отговорност. А и поради липсата на казарма има преяждане с демокрация и свобода, че направо варварска слободия.Нищо, той когато Копейкин спечели изборите и ни направи N-тата республика, ще има ред и дисциплина. Никакви демонстрации, никакви изказвания. А още по-малко "да преценяме" дали ще се ваксинираме. Той бащицата *** казва и под строй за ваксинация със Спутник. Трябва ред
214
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В украйна има хиляди такива има и клипове на майки и съпруги казват как ги прашат на фронта с маратонки брз каски без медикаменти
213
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като е ударен, офицерите се страхували да кажат на началниците си, докато не станало ясно, че корабът потъва. ОТ ТОВА ПО-ГОЛЯМ ВИЦ НЯМА. Че ако не кажат НА МОМЕНТА ги чака военен съд. Бащата е тежко облъчен и кой знае за колко парици се е продал. Извод антираската пропаганда яко го е закъсала.
212
4
 
13
 
! Отговори
ДЕРУСИФИКАЦИЯ преди 1 месец
на България
211
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
226-една от десетте версии. избирай и плямпай!
210
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 224 "Пак Путин бил виновен. Американците определиха със самолет разузнавач точното местоположение на крайцера и дадоха данните на укрите, но Путин та Путин..." Е как бе, нали се беше самовзривил от фас ..... искаш да кажеш, че Путин лъже ли?
209
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТОЙ ПУТИН Е ВИНОВЕН И ЧЕ ВЪВ САЩ СЕ ИЗБИВАТ МАСОВО ДЕЦА.
208
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак Путин бил виновен. Американците определиха със самолет разузнавач точното местоположение на крайцера и дадоха данните на укрите, но Путин та Путин...
207
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ВСЕКИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН Е ДА ЛИКВИДИРА ПОНЕ ЕДИН РУСОФОБ.
206
2
 
8
 
! Отговори
БАТКО БЪЛГАРСКИ преди 1 месец
Имате се за сериозна медия а допускате правописни грешки, Несериозно е!
205
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до коментар 269- те по алфа тв показаха някакви чертежи на танкери които тепърва ще се строят за нашия газ.