Караджов увери: На пътностроителните фирми е платено

Въпросът е кога ще завършат започнатите и недовършени пътни обекти, каза той
7 юни 2022 16:01, Петя Славова
6
Караджов увери: На пътностроителните фирми е платено
Снимка: БГНЕС

Държавата изцяло е изплатила на пътностроителните фирми половината от дължимите им суми за текущ ремонт и поддръжка на пътищата, които са в размер на над 650 млн. лева. Това каза вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов по време на блиц контрола в ресорната парламентарна комисия, предаде Нова телевизия.

Платено е сто процента, въпросът е кога ще бъдат завършени започнатите и недовършените пътни обекти, като всеки ще бъде завършен в различен период, каза министърът. Той изтъкна, че някои от тях ще бъдат завършени през юли, защото те са били на 70 - 80 процента готови.

Други, които са били готови на 10 процента, ще бъдат завършени до 30 септември, каквото е решението на НС, а за трети има съмнение дали ще завършат до този период.

Министърът уточни, че общата дължина на пътищата, по които са започнали ремонти, е около 1200 километра, а обектите общо са 278. Би трябвало голямата част от тях да са започнати и вече да се работи по тях, а където има области с повече обекти – например Бургас, ремонтите (основни или текущи), ще се правят тази и следваща година, каза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Алито от София преди 1 година
Ама как пък най подходящия крадец и корумпиран тип сложиха на този прехубав пост, като го знаем това джудже караджов по добре Бойко да се върне да си прави пътищата, те бяха неговата гордост, макар и всички бракувани
4
1
 
2
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Ще излезете същите тарикати като тиквата вие! Къде е възмездието за отклонените стотици милиони? Къде са предизборните ви обещания за ревизия? Потулихте всичко за да си приберете вашото! Нашите пътищари не могат да постигнат качество! Затова толкова народ се изпотрепа по пътищата ни! Извикайте западни фирми от португалия, испания... хем пътищата са ни ще са европейски хем ще спестим от ремонта на ремонта! На коя партия е министър този продажник?! Същия като банкянския тарикат!
3
0
 
11
 
! Отговори
Стар преди 1 година
Значи70- 80% били готови ? Нали бяха незаконни магистралите и работещите по тях ? ,Нали Рашков чегърта ,а леля Комитова сви еднни 650 милиона и отидоха незнайно где!?Спряхте безмисленно всичко ,за да е три пъти по-скъпо сега !.....А трите моста и четирите тунела ги забравихме ,популисти и лъжци такива !
2
1
 
5
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
1 големият строител защо 1 не започнеш ти да строиш пътища мостове тунели нали се мислиш за голям разбирач Аман от дребни злобни мразещи разбирачи пишещи лъжи лежащи на дивана 1 върви ти да строиш 1 върви ти да управляваш
1
8
 
2
 
! Отговори
Д-р Исня преди 1 година
Като чуя, че държавата строи и вече го мисля кога ще се срути. Браво! Платихте 650 милиона за лепене с тиксо и заваряване с капчица. Сега остава манекените за тестване на катастрофи да уцелят къде първо ще се разпадне пътя, докато карат към работа или семейството на почивка. Хлоп, щрак-щрак, бум, бум, бум, бум, бум....флуп Цък-хлоп, щрак-щрак.......ТРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРР, а така е по-добре!