Наводнение в Трявна заради пороите

Някои коли са отнесени, други са почти потънали
Обновена: 13 юни 2022 06:17 | 13 юни 2022 06:17, Нели Христова
7
Наводнение в Трявна заради пороите
Снимка: БГНЕС

Порой наводни Трявна. Малко след 16:30 часа вчера заваля силно и в рамките на 2 часа градът потъна, като на места водата надвишаваше метър. Обилните валежи изпълниха коритото на Тревненска река и нейните притоци. Кметът на общината Силвия Кръстева, съобщи, че десетки частни имоти са били залети. Някои коли били отнесени, а други почти потънали.

Към момента положението е овладяно и няма да бъде обявявано бедствено положение, казва още Кръстева. Няма пострадали хора, но има нанесени сериозни материални щети. За момента аварийните служби продължават да оказват съдействие на гражданите и ситуацията е овладяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
от село преди 1 година
къде е нинова , нинова къде е ?
5
0
 
2
 
! Отговори
Масово преди 1 година
хората от малките и не толкова малки населени места си изхвърлят отпадъците, и най-вече строителни такива в дерета и корита на реки. Щото за да ти ги извозят се излиза от джоб. После при проливни дъждове като се покачи нивото на водата и ги залее се започва рев. А бе аланколу, да не е дошъл някой от София или Пловдив да ти задръсти коритото?
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как пък не бяха тесни тия корита преди 40 години бе? Аааа, фирмите на Доган изсекоха горите и сега порои, наводнения свлачища...
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С толкова свлачища и наводнения,бай чекмеджан старият строящ сикаджия,а сред народа известен като Алтън кюлчан суджук баба,що шкафчинца с евраци щеше да натъпче. Но уви, сега само гледа с тъга
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наводненията са и поради тесните корета на реките и липсата на почистване ежегодно на тези корита.
1
1
 
4
 
! Отговори
ан те такааа преди 1 година
Невъзможно, в тази просперираща и с висока средна заплата която Началника остави.........!