Обявяват красивия плаж "Корал" за защитена морска територия

Рибари недоволни от предложение за забрана за улова
15 юни 2022 23:40, Красимир Ангелов
21

Плаж "Корал" ще бъде обявен за защитена морска територия. В Бургас представители на Морската администрация, екоинспекцията, община Царево и Сдружение "Да запазим Корал" заседаваха повече от четири часа.

След като комисията подпише протокола, той ще бъде изпратен до министъра на екологията, който трябва да издаде заповед за обявяването на плажа за защитена морска територия.

От Сдружението "Да запазим Корал" настояват да бъде обявена защитена територия в залива с дължина 700 метра навътре в морето.

"В тази част на уникалното запазено кътче от морето да се забрани бракониерския улов, да се забрани траленето за бяла мида и рапани, да се забрани пускането на тръби за фекална и мръсна канализация", каза Асен Йорданов от Сдружението "Да запазим Корал".

Предложението да бъде забранен всякакъв вид риболов създаде напрежение сред рибарите от Царево и Ахтопол. От Сдружението "Да запазим Корал" отричат да са искали забрана рибарски лодки да влизат в морето на залива.

"С малка лодка и с малък двигател по нашето предложение е разрешено. Това обаче се отхвърли. На практика от Морската администрация искат да се забрани навлизането на всякакви плавателни съдове, дори и с кану не може да мине. Според мен се прави нарочно, за да се създаде напрежение", уточни Атанас Русев от Сдружението "Да запазим Корал".

А местните коментират, че скоро "Корал" може да се превърне в частен плаж.

"Ако идеята е да стане частен плаж, горко на този частник. Местните хора ще са първите, които ще са там, и то не само да протестират", посочи кметът на Царево Георги Лапчев.

Рибарските сдружение от Царево и Ахтопол вече обявиха, че са готови на протести, ако бъде забранен риболовът в залива "Корал".

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Красен преди 1 година
Екомафията у нас с поредна победа срещу българското черноморие! Тома Белев и WWF си направиха частен плаж!
16
1
 
0
 
! Отговори
ДО15 преди 1 година
Не, този Бойчи искаше да го укрепи с подпорна стена.
15
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този ли плаж Кирчо искаше да си направи личен и никой да не му пречи на почивката
14
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Бойко възлюбената банкерка,мис Пампоровска рунтава шишарка,може да направи със съдействието на гбс една десетина етажна къщичка за птици. Ей тъй ,да си гнездят пернатите.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не чухме името на новият строителен предприемач! Нещо по въпроса да кажете?
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко над 50 децибела вече e забранено на Корал, даже и сърфовете влизат в забраната. Лаборатория ли ще се прави там, че толкова забрани? С тайно заседание се случва грабежът на морска територия. Изгонили журналистите.Това ли е прозрачното управление на харвардската шайka?
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо не вярвам. Преди 20 години си беше нормален чист плаж. Имаше ученическа база и къмпинг "Юг". В горичката беше много удобно на сянка да си сложиш палатка и ползваш душовете и тоалетните на къмпинга. И една уникална кръчма с най-прясната риба и миди. Сега... честно казано ме е страх да ида там, че ще се ядосам и ще си разваля хубавите спомени. Не мога да ги разбера мутропитеците. Имаш вече изградена инфраструктура - със стол, бунгала и всичко. Дай да излеем тука бетон за още един хотел.
10
1
 
13
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
Какво стана с плаж Росенец?? Нещо нещата се забулиха с мъгла??
9
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100 лайка za 100тинка. Взимате 1айна от себе си и се опитвате очерните Петков, но зад Петков е народът. Нещастници!!!
8
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно над плажа тясната пътечка води до имотите на Киро. Всичко е заградено с ограда. Пиле не може да прехвръкне. Яхтата на Киро е на плажа. Защитено, а? За врабчета ни вземаха. Не кълвем лъжи. Това е схема подготвяна с години. Маските паднаха. Разбързаха се да грабят в фадромата пари и имоти, ама да посегнат на морето е светотатство.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обявяват красивия плаж "Корал" за защитена морска територия с ново име плаж "Кики".
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престъпни намерения. Приключиха Промяната. Започват крадене на територии.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същото Прокопи има и голям пръст във балона с цените на имотите в *** БГ дето с африканска инфраструктура и контрол по качеството не съществува, същия сега надува и цените на всичко останало та да сме като цени Швейцария като държава последни в Африка.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и Буджака така беше, ама една министърка на Костов в последните дни на управлението си го премахна това и хоп цъфнаха неговите хора там начело с Прокопито.
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доган пробва да отмени решението Ращков да е шеф на КНКОМПИ. Затва беше забавянето. Иначе ГРОБ щеше да заяви вота още в понеделник. Не е късно ДПС да се извъртят на 180 , зависи от кукловодите на Кире. Има време ще видим другата седмица.
2
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корал е частен плаж на сем. Петкови. Кирил и Петко Петков са го избрали на стратегическо място удобно да акостират кораби. Хората знаят от години. Но народа го е страх от тези мошеници. Те са биячи. Пребиват хората. Петко е побойник, Киро е побойник. Чичото на Киро отец Георги разказва какви хубавци са. Заплашват го, че ще му счупят главата. За това в България нищо няма да се оправи. Престъпници управляват България.
1
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбрахме. Киро и баща му Петко искат да откраднат морето, за да не може никой да ги безпокои докато карат сърф. Бързат докато не е паднало правителството. Киро става тези дни ерген. Ще влиза в новия сезон на Ергенът. А Ергенът ще се снима на Корал. Защитено.Да не го снимат журналистите как пипа парапета. Кражбари са Петкови. Това е незаконна кражба на морето..