Според правилника на болницата в Сливен децата се... връзват

МЗ: Нечовешко отношение, измъчване на новородени
Обновена: 1 юли 2022 15:44 | 1 юли 2022 15:44, Камелия Цветанова
15
Според правилника на болницата в Сливен децата се... връзват
Снимка: Pixabay

Във вътрешния правилник на болницата в Сливен е утвърдено децата да се връзват. Това е установила проверка на Изпълнителна агенция "Медицински надзор", каза доц. Васил Пандов, началник на кабинета на здравния министър в оставка Асена Сербезова.

"Става дума за нечовешко отношение, измъчване на новородени деца в българско лечебно заведение", коментира Пандов.

По думите му изпълнителният директор на лечебното заведение носи отговорност за случващото се.
В болницата в Сливен са установени и други нарушения, които се отнасят за обществени поръчки.

"Не са спазени правила от страна на изпълнителите при осигуряване на гаранции. Има противоречия в прогнозната стойност", обясни Пандов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво значи ,,вътрешен правилник"?!.Всички болници трябва да следват едни и същи правила утвърдени в съвременната медицина!Това е ненормално бе!Къде е била държавата и до кога ще продължава тоя произвол всеки да прави каквото си поиска???Превърнахме се в едно нищо и заприличахме на блато от което няма излизане.
4
1
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Бебета НЕ СЕ връзват, а се повиват по определен начин. В това отделение явно не знаят как се прави! Това е тормоз и психологечиска травма, в младенческа възраст! Родителите да ги съдят!
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сократис.....КАК НЕ ВИ Е СРАМ!!
2
14
 
11
 
! Отговори
Сократис преди 1 година
Всички ние и нашите деца, сме минали по този път и никой не е обвинявал персоналът от родилните домове, в нечовешко отношение към новородените.Задължително при бебетата, трябва да се взимат мерки и частично да се обездвижват, като така се предпазват от наранявания и травми, вследствие на хаотичните си движения, както и от задушаване при обръщане по корем Всичко това се е случвало и затова превантивно се постъпва точно така. Новородените няма да се сърдят, а родителите им трябва да са благодарни.
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
трябва да се научат малките из...чета къде са се родили. преди да се пръкнат на този свят са имали избор, и за да решиш да се появиш в 9тия кръг на ада в тая държава ... трябва да си някаква висша форма на мазохис т или много ***:)))