Заради проверките на ГКПП "Капитан Андреево инспектори от БАБХ в болничен

Трима инспектори не дойдоха на робата в тези 4 дни на одита
10 юли 2022 12:04, Петя Славова
25
Заради проверките на ГКПП "Капитан Андреево инспектори от БАБХ в болничен
Снимка: БГНЕС

Заради проверките на ГКПП "Капитан Андреево" продължават заплахите към служители на Българската агенция по безопасност на храните.

"Трима инспектори не дойдоха на робата в тези 4 дни на одита. Пуснаха си болнични вечерта преди одита. Имаме сигнали, че те и семействата им са били заплашвани да си пуснат болнични, за да не дойдат на работа", съобщи зам.-министърът на земеделието Иван Христанов.

По думите му двама народни представители и 3-ма държавни чиновници са били заплашвани преди това, а на двама били предложени подкупи.

Той уточни, че лабораторията е регистрирала повече изследвания, отколкото може да извърши физически. Данните ще бъдат предоставени на прокуратурата.

"Въпросът е дали наистина са били извършвани тестове или са извършени при неспазване на протокола", добави Христанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: ГКППБАБХболнични
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
АКО ВЯРВАТЕ НА ТОЗИ ФАШИСТ ОТ СНИМКАТА ВЯРНО Е ЧЕ ППтата ЩЕ НИ ИЗТРОВЯТ !!!ТОВА ТРЯБВА ДА ТЕЖИ НА СЪВЕСТТА НА ПРЕЗИДЕНТ -РАДЕФ!!!!!
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафията ни е тровила с пестициди и са прибирали милиони!Долу ГЕРБ,ДПС и ИТН!
15
0
 
1
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Единственото което виждам тук откакто пъпъ и онези с малобройните депутати окупираха властта е падение лъжи грабежи огромна инфлация рушене ей тъй на пук обиди и едни които се титулуват честници КОИ сте вие опомнете се България ограбихте толкова много че не виждам кой как и кога тази държава ще стъпи на крака а за отговорност няма кой да търси така е от 90 год насам Никой от тези нищо не направи за България викове саботажи пропадане себепоказване
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
има си хас БАБХ е държавна и би трябвало тя да се занимава с това , ако за момент няма акредитации много лесно и бълзо това може да стане , каква е логиката да се поверяват в частни ръце кон проби по границите
13
0
 
4
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 година
нито една нация не може да надскочи себе си...така че БГ няма да се оправи никога...липсата на възпитание, образование, наклонност към насилие, грубост, кражби, подкупи, лъжи...всичко това е незаменима част от характера на българина.
12
4
 
7
 
! Отговори
Майора преди 1 година
За пореде път лъжи каквито са лъжите на просто Киро! Дайте одита от ЕК , в който се казва че БАБХ няма лиценз за проверка , че се увеличава времето за проверка , че се пропускат по разпореждане на агенцията коли без проверка , което бе установено от германските власти , както и че в ЕС лабораториите са частни и това не пречи Явно тук искат да станат проверяващи деветте лаборатории на съпругата на Христанов , които се забимават с подобна дейност!
11
2
 
3
 
! Отговори
до 13 Анализатор преди 1 година
Добре си се кръстил, но аназа ти е грешен! Одита от ЕК е за нарушения откакто коннтрола е поет от БАБХ чиято лаборатория не е лицензирана.
10
4
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ЕК ПРАВИ ПРОВЕРКА И Е ВИДЯЛА ЧЕ НОВИТЕ ТОЛКОВА СА ОБЪРКАЛИ СГРЕШИЛИ И ОЩЕ ИОЩЕ ЧЕ МОЛЯ ВИ СПРЕТЕ ВЕЧЕ ДА ПИШЕТЕ ИЗМИСЛИЦИ БЪЛГАРИ Е ТОВА ТЕЗИ ТОВАРИ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА МИНАВАТ ПО МОРЕ ЗАРАДИ ТЕЗИ ПЪПЪПЪПЪПЪ НЕЗНА НИ БЪЛГАРИЯ ИЗОБЩО ИНТЕРЕСУВА ЛИ ВИ
9
4
 
6
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Ако правителството на Кирил Петков искаше митницата-нямаше да викат ЕВропейски прадставители да идват тука та да виждат как пускаме отровни храни в цала Европа--защо Борисов не е направил това според вас до-сега,може би е нямал време да слезе от джипката.
8
3
 
13
 
! Отговори
перко преди 1 година
И там се на . рахте! Проверката е от експерти на ЕК и инспекторите от БАБХ се чудели какво да обясняват. Хаоса е пълен, а това само *** може да го сътвори.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно защо служителите ще бъдат сплашвани след като в тази лаборатория няма никакво лабораторно обзавеждане с необходимия инвентар,апаратура за извършване на дейност по същество на тяхната работа за което са назначени от служители отговорни проследяващи процеса за взимане на проби вписващи ги в контролни ведомости за сравнение с изискваните норми по стандарт,като нали е лаборатория,а не стая за претегляне на тегло на камиони минаващи през портала,че без кантар,а само с 1 химикалка без листи.
6
9
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Няма оправия тая държава, тук простия народ защитава мафията и когато дойде някой да ги оправи го критикуват.
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За заплахи към държавни служители не би ли следвало да се лежи в затвора? Явно за мафията е така важна тая митница, че се е окопала там като на фронта в Донбас! Днес чета че не искали да се изнасят, а чакали да падне правителството, за да подновят дейността си! Смятайте за каква наглост става въпрос, а ако служебно правителство на Радев наистина ги остави да продължат, значи работата е много дебела
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еййй, да не се разболее човек. веднага му обясняват, че е по политически причини. На кой както му изнася.
3
15
 
10
 
! Отговори
Асен Хазарта преди 1 година
А защо Асен Василев в последния работен ден на неговото правителство лобираше за поправки в закона за хазарта?Чии лобистки интереси на олигарси защитава Василев?
2
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата работа е Кирил Петков и Даниел Лорер да сложат ръка на Капитан Андреево и всички суми да заминават в техния семеен бюджет.Народът, обаче се усети и бързо ни шута на жълтопаветните наглеци!
1
6
 
18
 
! Отговори
? преди 1 година
Лабораторията и цялото КПП - най натоварената външна граница на ЕС е било партийна касичка.