Близък на загиналите в катастрофа от с. Милковица: Трагедия голяма, една къща хора

17 юли 2022 22:01, Нели Христова
19
Близък на загиналите в катастрофа от с. Милковица: Трагедия голяма, една къща хора
Снимка: Pixabay

Продължава разследването на тежката катастрофа на пътя Плевен - Ловеч, при която вчера загинаха 5 души, сред които 2 деца на по една година. Близък на жертвите от Милковица говори пред bTV.

Радостното пътуване в съботния ден на семейство от село Милковица към Троянския манастир за кръщенето на сина им се превръща в кошмар, когато в колата им внезапно се врязва друга, управлявана от 60-годишен шофьор.

„По пътя за Троян, за манастира, те са били три коли. Първата кола минава, идва втората, той тръгва срещу тях и явно тогава му прилошава на човека и ги блъска. Момчето гледа да избегне удара, избягва удара и, вместо да се ударят челно, удря ги странично. Трагедия голяма, една къща хора, млади хора“, каза Ивайло Диков, близък на жертвите от Милковица.

Тепърва ще се изяснява дали по-възрастният шофьор, който е от Горна Митрополия, е навлязъл в насрещното на правия и без дупки участък вследствие на разсейване или здравословен проблем.

В колата от Милковица загиват на място 31-годишният водач, майка му и сина му. Оцелява единствено съпругата му. Тя и бабата на детето от другата кола са в болница, но то и дядото шофьор също загиват.  

На мястото, малко след село Брестовец в посока Ловеч, ден след инцидента още могат да се видят разпилени части от автомобилите, както и детски играчки. Сблъсъкът е бил толкова силен, че двете коли буквално са изхвърчали от двете страни на пътя.

Най-вероятните причини за трагедията са шофиране с превишена скорост. На второкласния път тя е 90 км/час. Другата версия е, че на 60-годишния водач, който е идвал откъм Ловеч и е причинил катастрофата, най-вероятно му е прилошало.

„От направения оглед не може да се установят на този етап някакви сериозни недостатъци на пътната инфраструктура, които да водят до инцидента. По-скоро говорим за човешкия фактор“, коментира инж. Иван Петков, ДА "Безопасност на движението по пътищата".

В памет на жертвите е обявен тридневен траур в двете населени места, а  паметник край пътя напомня за друга голяма трагедия в същия участък отпреди 5 години.

Тогава сблъсъкът е между кола и автобус. Четиримата пътници в автомобила, сред които и дете, загиват на място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По селските пътища се кара бясно. Така селяните карат и като влязат в града. Не можеш да отидеш на пазар в кауфланд. Селянията и сиганията завличат човека. Голямо изпростяване в тая държава или територия по точно.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пет човека са загинали, двама или трима оцелели.
16
0
 
6
 
! Отговори
Ясъмкон преди 1 година
В България живота нищо не струва. Важното е да изпреваря някой та той да види че съм голем ралиткаджия! Ограниченията на скоростта са за украса и не важат като няма полиция наблизо.
15
0
 
10
 
! Отговори
Black Metal преди 1 година
До номер 2:Не са виновни "талигите" на по 30 години. Виновни са хората. Не на 60, а на 460 години да си, когато си пRост като ***, нищо не може да те спаси! Несъобразена скорост, наглост, вечното българско чувство за превъзходство над останалите, и никакво възпитание. Резултатите се виждат всекидневно по пътищата на България. Трагедията е огромна! Бог да прости жертвите. Съболезнования на близките.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не кара с 90 км извънградско. Всяка Събота и Неделя съм на път и ме задминават , като малка гара , карайки с максимума 90. Про.стака е непобедим.
13
12
 
3
 
! Отговори
Лицемери преди 1 година
Защо няма инфо за взривените от украински бомби деца ???Долни лицемерни медии.....Колко ви платиха?
12
2
 
0
 
! Отговори
До Номер 11 преди 1 година
Дай си тиндъра 😀😂
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно години, като бях дете, имах съседка, оцеляла на косъм в инцидент с асансьор. Живееше на 14-тия етаж и на слизане и на качване, като успее асансьора да стигне, казваше: "Слава на Бога". Всеки път. Мислех я за ненормална и не в ред. Към днешна дата, нея сигурно вече я няма, но вече я разбирам.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес, моя мъж като вдигна 120 на "Тракия" и му се развиках, че кара бързо. Допреди да имаме дете, се возехме в Субару WRX - модифицирано до 350 коня. Преди, хич не ми правеше впечатление. Сега се кръстя и на качване и на слизане. На 35 години вече, откровено се страхувам.
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е Троян и троянския манастир къде е с.Брестовец на излизане от Плевен,че още инфраструктурата на пътя е без недостатъци само защото пътя може би е асфалтиран,но едва ли по скоро закърпен и дали разделително маркиран щом така са навлезли в прав участък на уж добър път.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е щом в същия участък има паметник , няма видимост ли какво ли
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе що да не почнат да сакат от цццииииганннняйка книшки? И да ги пращат на ТРУД - да не ЛЕЖАТ, а да РАБОТЪТ!. Те тва ша е таковатъ дека или ша опраи сичкуту или ша го развали!
6
0
 
23
 
! Отговори
Онзи преди 1 година
До ИванКъде сте виждал на междуградски път осветление?! Като няма какво да пишете, поне не пишете безмислици!
5
0
 
25
 
! Отговори
Закон преди 1 година
До ИванУчастъка от пътя е извън населено място. Осветление няма. Там видимостта е прекрасна, а ПТП-то настъпва в 14:25.Какво осветление търсиш?????Чети бе
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ИванПозна няма осветление. Но пътя е хубав,правиха го преди 2-3 години.
3
17
 
3
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Бас хващам,че няма и една улична светеща лампа по тъмна доба на тоя участък.
2
3
 
43
 
! Отговори
Избягвайте преди 1 година
В България няма пътища. Дори т нар магистрали са на вълни, с дупки, без маркировки. Какво остава за останалите пътища. Хората нямат коли. Имат 30-годишни талиги, никога не минавали сериозен технически преглед. Има множество идЕоти, които са готови да те убият и убият себе си за да те изпреварят. Въобще да шофираш на тази територия е риск за живота. Трябва да се избягва.
1
6
 
10
 
! Отговори
:( преди 1 година
ужаст