Нов скок на почивката по Черноморието, 30% отгоре през август

По-солено това лято ни излиза и сянката на плажа
18 юли 2022 13:06, Нели Христова
180
Нов скок на почивката по Черноморието, 30% отгоре през август
Снимка: БГНЕС

Нов ръст в цените на почивката по морето в пика на сезона. От средата на юли и началото на август хотелиерите готвят нови, по-високи цени на нощувките, показа проверка на Нова тв. Заради инфлацията ваканцията в курортите по Черноморието ще ни излезе средно с 20-30% по-скъпо в сравнение с миналото лято.

В пика на активния сезон туристите ги очаква нов ръст на цените по родното Черноморие, тъй като търсенето нараства във всички курорти. Така през август ще почиваме поне с 30% по-скъпо спрямо миналото лято. И за седмица край морето ще трябва да платим поне 200-300 лв. отгоре.

По-солено това лято ни излиза и сянката на плажа – в някои от курортите комплектът от два шезлонга и чадър започва от 30 лв. А на места сянката струва колкото една нощувка в хотел. С минимум 10-15% нагоре са и цените в менютата на ресторантите край морето.

За да проверим колко ще ни струва почивката край вълните в пика на сезона, тръгваме към курортите на Черноморието. Избираме няколко спирки: Бургас, Слънчев бряг, Варна, Златни пясъци и Балчик. И сравняваме цените на нощувките в хотелите, в менютата на ресторантите и чадърите  на плажа: от най-южната до най-северната точка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
20
 
! Отговори
Фют преди 1 година
Шопска салата - 7,50 лв, Краставици - 5,40 лв, Цаца - 10 лв, разредена бира (aka наливна) - 7 лв. За основни ястия не говорим изобщо.
37
3
 
36
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Някой може ли да ми обясни как в един и същ хотел са настанени украинци при 80лв стая с пълен пансион и българи плащащи за същата стая 240лв?
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безкрайна тема за почивката на море, втръс.ва чак. Стига де, дайте други теми, а.ман от тези цени за шазлонги и чадъри, сякаш цяла България се пече на плажа. Спрете се малко, какъв процент от нас почиват на море всяка година, който е там, значи е подготвен да го лъжат, той си знае. Но нали е най-благодатна тема за писане и плюене. Аз живея срещу плажа, и рядко стъпвам там.
35
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който е тръгнал към кафявоморието да мине през аптека да си купи ''Глупедиум''.В противен случай ще седи на тоалетната чиния през цялата почивка,да я пази да не му я отмъкнат руснаците.Хахахахах!
34
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ше ви стъпи на кафявоморието бе?То в Гърция падат украински самолети,та тук ли?!Ще обърка посоките някой пиян руснак и ще думне една ракета на плажа там хахахахаахах!
33
0
 
32
 
! Отговори
Дидо преди 1 година
Кога ще им уврат чутурите на родните бизнесмени,че цените ги определя пазара,а не те?после пак ще реват държавата да помага защото сезона бил слаб.
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да проумея защо ДДС на тези е 9% и защо държавата им раздава пари уж за бежанци и всякакви измислени поводи!
31
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добре е да се ходи в Приморско,Само малко фекалиите са в повече, но пък само с 30 процента по-скъпо.
30
2
 
23
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Един леф не давам на родни тарикати. Морето ***, туристите се скубят за последно, вместо да се обслужват, да се оправят ако още има мазохисти да им пълнят гушите
29
3
 
40
 
! Отговори
СС преди 1 година
Нов скок ме чака към Гърция,казах сбогом на алчните и бездарни Български хотелиери още преди 20 години!
28
3
 
18
 
! Отговори
Балконтурист преди 1 година
Когато бурният вятър и теченията докарат няколко украински мини и плажовете ще затворят. Туризъмът в бг умре.
27
1
 
24
 
! Отговори
Бойкот преди 1 година
Оставете ги празни това лято! Само това е начин за справяне със спекулата. А на алчните хотелиери им пожелавам още много украинци! За да не кънти, че иначе ще приличате на Припят!
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мила родна картинка ...
25
3
 
15
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
При мен няма такова нещо. За средата август си резервирах пет нощувки на същата цена на която бях в Сл. бряг по миналата седмица. Казаха ми. Цената е същата и си платих резервацията. Тази година почти всички хотели работят за разлика от времето на ковид манията. Май само хотела на Златефф Хелиосс го видях да е затворен. Но той Златефф си има пари, за какво му е и хотела да работи. Ще го пази само да се среща там с Бойко както предишни години го посрещаше там.
24
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ресторантче в Созопол наливна бира Бургаско (демек не някоя баварийска качествена марка, забележете) струваше 7 лв. Кюфтета + картофи отделно 25.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те качват ,после всеки работещ след почивката и той си кача цената на услугите , и така , до голямото зануляване = неизгодна икономическа ситуация за всички :) освен за богоизбраните
22
3
 
15
 
! Отговори
Дано преди 1 година
Дано вируса да убие лошите хора в държавата бизнесмени и политики и българите с пачки пари по почивки дето постоянно ходят. Дано те да се разболеят и да умрат, за да стане България едно по-добро и чисто място.
21
1
 
26
 
! Отговори
АЗ преди 1 година
Нищо нека вдигат и после пак да питат къде са Българските туристи
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ходи още там бе хаххах
19
2
 
22
 
! Отговори
ти да видиш! преди 1 година
Уникално! Тези наистина ще се съсипят, вече достатъчно сасипания, сезон.