Опасно кръгово кръстовище в Благоевград - предпоставка за ПТП-та

Блокира града в най-натоварените от автомобили часове
19 юли 2022 17:22, Петя Славова
5
Опасно кръгово кръстовище в Благоевград - предпоставка за ПТП-та
Снимка: Кадър, БНТ

Най-натоварените улици в Благоевград са пресечени от опасно кръгово кръстовище, което създава предпоставка за инциденти с пешеходци и блокира града в най-натоварените от автомобили часове.

За това сигнализират автомобилните специалисти в областния център. Според тях кръговото кръстовище трябва да бъде премахнато изцяло и районът да се регулира по друг начин.

Временното кръгово кръстовище пресичащо булевардите "Димитър Солунски" и "Васил Левски" е едно от най-честите места, където агресивните и нетърпеливи шофьори създават опасни ситуации. На мястото от години има монтирана светофарна уредба, която обаче е изключена и не работи.

"Трябва да се премахне по възможно най-бързия начин, да се пусне светофарната уредба, там светофарният цикъл е много добре настроен, има си лента за ляво, лента за дясно и направо, строго регламентирано е преминаването, така че не виждам защо беше направено това кръгово движение. Другото е че на кръговото има жп прелез, при преминаването му автомобилите не изчакват и преминават направо в кръговото и там изчакват. Хората си спират вътре в кръстовището, в кръговото, пускат си аварийни и си пазаруват", обясни пред БНТ Георги Бързаков, автомобилен експерт.

Вече няколко години заради липсата на достатъчно добра регулация, кръговото кръстовище на булевард "Димитър Солунски" е едно от най-натоварените в града, а както сами може да видите, инциденти не липсват.

В писмена позиция до БНТ от община Благоевград обясниха, че вече е изготвен проект за въпросното кръстовище, като е предвидено от временно то да стане постоянно. От там предвиждат още до края на 2023 година, кръстовището да бъде направено по всички европейски изисквания, за да няма инциденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Реза преди 1 година
Пак ще има лапалома ......
4
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 1 година
И какво му е опасното? И колко са ПТП тата там? Някой иска да усвоява пари май. Другото е дрън, дрън та пляс.
3
0
 
1
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
За 12 години Винету нацвъка такива кръгови, че поне половината от тях могат да кандидатстват за рекордите на Гинес за най некадърно изработени кръгови движения в света.
2
1
 
1
 
! Отговори
силно учудЕна преди 1 година
От Гугъл мапс се вижда, че там си има светофари!Какъв е проблема да ги пуснат, крушки ли няма, ток ли е скъп?!
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не интересува никого в тая мафиотска "държава"!