Горещините остават, във вторник температурите ще са до 39°

В София ще е около 34°
5
Горещините остават, във вторник температурите ще са до 39°
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През нощта ще бъде ясно и почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Утре ще е слънчево, след обяд над планините с незначителна купеста облачност. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, само по Черноморието ще духа до умерен югоизточен вятър. Горещо с максимални температури между 34° и 39°, в София - около 34°. Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за юли.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са 28°-30°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. По билата ще духа до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 17°.

И в сряда ще бъде горещо с максимални температури между 34° и 39°. Времето ще бъде слънчево. По-късно след обяд и до полунощ над планинските райони в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на отделни места ще превали и прегърми, по-интензивно в планините. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина ще бъде до умерен, на изток ще остане югоизточен.

През нощта срещу четвъртък на повече места в Западна България ще превали и прегърми, по преминаващия фронт в северозападните райони - интензивно. След временно затихване на явленията през втората половина от нощта, в четвъртък в следобедните часове отново, но вече на повече места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има локални интензивни явления, с по-голяма вероятност в планинските райони там. Дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: жегавремето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Митко Любопитко преди 1 година
Е нали щеше да има облаци и градусите да падат още в неделя вечер (24.07) и понеделник ?! А ся к`во стана - ще чакаме до неделя , а тогава - пак като сега : Какво ще бъде времето утре , щи ви кажем вдругиден ...
4
3
 
3
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Цалова,не гледай картата зад дивана.Напъни си разредения мозък,научи думите необходими когато говориш,да не се звериш към камерата с аутокюто.Жалка картина си,когато гледаш някъде встрани и показваш градусите. Работиш в БТВ,явно тези над теб,не ги е еня за качеството.
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вах, вах незнаем ко да се пие вече, и бирата изветрява
2
0
 
16
 
! Отговори
Човек преди 1 година
Хора , сложете купички с вода пред бока за птичките. Не дълбоки, че врабчетата не могат да ги ползват.
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свиквайте. В бахрейн съм живял 18 години при 55 градуса. Но там навсякъде имаше климатици. А тука ще се пържите като картофки Само баровците ще се охлаждат. Същите тези баровци ви унищожиха Хладилният завод Антон Иванов щото сега щяхте да си купите климатик за 300 лева. Честита ви пържация.