Обяснения за горещините в България

Горещините продължават
26 юли 2022 21:25, Росен Стойчев
21

Опасно горещо време днес. Подадени са сигнали за хора, на които им е прилошало, са 17 само за деня, съобщи Bulgaria ON AIR.

Оказва се, че усещането, че всяко лято е по-горещо от предишното се потвърждава и от статистиката - България се загрява по-бързо от средното за света- 2,2 срещу 1,3 градуса по целзий.

Въпреки екстремното време Мира кара ролери в центъра на София в едни от най-горещите часове на деня.

Още по темата
Казва, че кара всеки ден по 3-4 часа, защото тогава няма много хора.

"Много е парадоксално, понеже, когато е много жега и аз карам бързо, всъщност ме духа вятър и не я усещам и предпочитам да карам ролери, отколкото да се разхождам. Важно е да слушаш тялото си. Ако се чувстваш, че ти е зле, прибираш се на сянка", казва тя.

"Проблемът не е толкова с тази средна статистическа стойност, а с екстремните явления. Веднъж в годината ще се случи гореща вълна, при която температурите ще се качат над 40 градуса в продължение на няколко дни, и това ще доведе до масови случаи на инфаркти, сърдечно съдови заболявания. Другият проблем са зачестилите наводнения, вследствие отново на затоплянето. Трябва да се строи по начин, съобразен с климатичните промени", казва бившият служебен екоминистър Юлиян Попов.

"Не трябва да се асфалтира всичко, защото, като се излее един силен дъжд, градът се наводнява. Затова са необходими големи зелени площи, които поглъщат вода, необходима е друг тип канализация", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лято е?
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналата година в Германия лятото беше студено и дъждовно. Тая година е горещо. Няма година с година. А измерванията всеки може да ги направи както му изнася и да не лъже. Достатъчно е да премести с 1 час напред/назад отчитанията и ще се окаже, че лятото е най-топло или студено за последните 10 години.
16
1
 
8
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Дрън- дрън, ярина ! Помня и по-сухи лета както и по-хладни и влажни! През 16-ти век е имало мини ледников период. Остров Гренландия е покрит със сняг, но чудно защо го наричат Зелената земя !?
15
2
 
7
 
! Отговори
Теди преди 1 година
ВЯРВАЙТЕ ВЯРВАЙТЕ ВЯРВАЙТЕ В ГОСПОД БОГ НАШИЯТ СЪЗДАТЕЛ СЛАВА НА ГОСПОД БОГ ВЕЧНИЯТ НИ ПАЗИТЕЛ И СЪЗДАТЕЛ
14
1
 
5
 
! Отговори
Теди преди 1 година
ГОСПОД НИ ПАЗИ САМО ТОЙ НИ СЪХРАНЯВА ВЯРВЯЙТЕ В ГОСПОД БОГ ВЕЧНО И ЗАВИНАГИ ДО БЕЗКРАЙНОСТ НИКОГА НЕ СИ ГУБЕТЕ ВЯРАТА В ГОСПОД БОГ НАШИЯТ ВЕЛИК СЪЗДАТЕЛ
13
2
 
14
 
! Отговори
мрън мрън преди 1 година
На дъртаците все нещо не им е наред. Лотото им горещо, зимата им студено и все някой им е виновен за нещо. Живейте си и се радвайте на живота докато сте млади че като одъртее човек става жалка картинка.
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"България се загрява по-бързо от средното за света- 2,2 срещу 1,3 градуса по целзий." - а преди два дни писаха - нов температурен рекорд в Хасково - 0.2 градуса по-висока температура от предишния рекорд от 1913 г. ЛЪЖАТ НИ БРАТЧЕ. Ще ни клaтят с климатичната измама сега. Вие сте виновни че е горещо през лятото, яжте бръмбари и не карайте коли.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да не е пак някой лгБспЩиБ-вгз
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Времето е чудесно. 35-40 градуса е идеално лято.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди дни гледам прогнозата за времето в най студения град на света - Якутск и какво виждам. Минимални температури 18 а максимални 34. А Якутс е на полярния кръг и уж със субарктичен климат.
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът е че поголовно бяха изсечени горски масиви. И парите бяха прибрани от местните дерибеи на ГЕРБ. Тази година дървата не достигат защото канадеца спря тази "далавера" но вече е много късно. Заради липсата на големи гори всички реки и кладенци пресъхват.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обяснението е повече от просто... ЛЯТО Е! И_д_и_о_т_и!
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обяснението е повече от просто... ЛЯТО Е! ***!
5
0
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 1 година
Добре че на теб всичко ти е ясно. "Щастливец"
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горещините са вследствие на активноста на слънцето. Диаметъра му е започнал да се увеличава. Ще дойде време когато ще погълне всичко около себе си Така че краят на нашата звезда е започнал. Ние няма да видим краят му но следващите поколения ще го видят ако преди това не са изпепелени. Но иначе вие се правете че им вярвате в глобалното затопляне и парниковият ефект.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опитват се да си лъжат според поръчаната пропаганда "Другият проблем са зачестилите наводнения, вследствие отново на затоплянето" обаче два реда по-надолу се изпускат каква е действителността "Не трябва да се асфалтира всичко, защото, като се излее един силен дъжд, градът се наводнява". Ехх ако не ви го пратят готово написано от централното управление по пропагандата, сами не можете половин страничка манипулацийка да извъртите.
2
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време като бях дете и много мразех студа исках като порастна да се пренеса в Африка.Вече не е нужно,но и внимавам какво си пожелавам.Мен ако ме питате си е екстра времето и хич да не идва зимата най-добре.Само с болести я свързвам зимата.
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Принуждаването да се носят маски е престъпление! Киро някой видял ли го е с маска напоследък?