Токов удар от бойлер уби мъж и жена

Свързали неправомерно уреда към мрежата
42
Токов удар от бойлер уби мъж и жена
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мъж и жена на по 28 години са загинали вчера при токов удар от бойлер, причинен от неправомерно присъединяване към електрическата мрежа в село Расово, съобщиха от МВР.

Двамата живеели в къща под наем, но заради неплащане на сметките за тока наскоро електричеството в имота било прекъснато. Те направили неправомерно присъединяване към ел. мрежата, при което били променени фазата и нулата на електрическата веригата, което от своя страна е довело до протичане на електричество по корпуса на бойлера и душ батерията.

Сигнала за инцидента бил подаден към 12.50 ч., а пристигналите на място полицаи и медици само констатирали смъртта.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: бойлертоков удар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Електротехник преди 1 година
Това не се случва за първи път. От енергото, когато сменят електромери, също се случва да объркат нула и фаза поради невнимание и некомпетентните си служители. Със добре направено заземяване и присъединяване към нула в схема PEN могат да се избегнат подобни инциденти. Всеки сам решава колко сигурно иска да му е.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз затова съм сложил един варел на двора и го чакам да се нагрее от слънцето, хем безплатна топла вода, хем безопасно.
30
0
 
5
 
! Отговори
инженер преди 1 година
До: 31 Абе пич, ти ако живееш в "ултрамодерен" комплекс от затворен тип, аз живея в столицата, в София живея, и понеже блока ми е строен 1984 г. (както много други), инсталацията също е двупроводна!!! Да ти обяснявам ли как се копа канал в железобетонен панел???По тази причина няма как да се монтират и дефектнотокови защити. Затова пък има "Шуко". А за бойлера, и аз имам бойлер. Но фазата е вързана към фаза, а нулата към нула и корпус! Това е проблема - тия са ги разменили!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парното и топлата вода в София трябва да бъдат актуализирани спрямо новите цени на газта и заплати на служителите. Не всички в София са с тец. И не бива цялата държава да издържа тец-София. Насажда се омраза.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По селата масово нулата,в разрез с всички правила се използва и за заземяване, защото инсталациите са двупроводни,от времето когато бойко е разтривал тодоровите ушаци, контактите са с мостче между нула и земя,и когато някой се прави на майстор като тези,става това което е станало. То бойлера как да тръгне,идват две джици,а има три болчета.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко за хората. Бог да ги прости.
26
4
 
9
 
! Отговори
лека им пръст! преди 1 година
Ако искате ми пишете 100 минуса, но няма как от изправен бойлер да те удари ток. Фазата и нулата могат да се разменят без това да влияе на работата, все пак това е един реотан и малко защити и копче. Да се опре фазов проводник в корпуса и да няма предпазител или да е променен, модифициран или с огромна утечка или пробит нагревател е съвсем друго нещо. Това са повреди и нямат връзка със захранването и кое е фаза/нула. Като не знаете, не пипайте нищо. Има достатъчно знаещи!
25
0
 
4
 
! Отговори
Ало преди 1 година
Моят бойлер е на дърва.И всичко е о.к.
24
4
 
1
 
! Отговори
високо напрежение преди 1 година
Май са се чипкали заедно и тряяяс
23
1
 
3
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
До 17 - Не се притеснявай то в София софиянци вече почти не можеш да намериш от селяни и провинциалисти - така, че плащаш парното на 30% от страната ;) Богат човек си явно, няма какво да те мисля, ама нещо на последък май много се скръндзаш, че гледам от началото на годината сме с 90% нагоре. Иначе не ме разбирай погрешно аз не се оплаквам от провинциалистите тук. Един приятел така си намери жена и всичко прави, а като го знам ако не бяха провинциалистките щеше да си умре девствен!
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 11- ама и газовата бомба? - да не ти се случва.
21
9
 
0
 
! Отговори
инджинер преди 1 година
Тъй като жилището е пускано под наем близките би трябвало да имат право да заведат дело и да спечелят. Тъй като наемателите не би трябвало да имат достъп до...
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво са правили двамата под душа ба секиш ли още джунгалчета да храни държавата
19
1
 
9
 
! Отговори
Ксд преди 1 година
Един железен варел да бяха сложили щеше да има по-добър ефект. След това го пълнят с топла вода и готово
18
1
 
11
 
! Отговори
Този Който преди 1 година
Ей, един Ток не се научихте как се бере!
17
1
 
9
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Не е бойлера и простащината , както бе в коментара преди мен
16
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
заглавието е грешно. не токов удар ги е убил, а простотията им. по логиката на автора трява да се забрани тока защото е убиец. не тока убива, а този който не борави правилно с него.
15
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ПЪК НА СОФИЯНЦИ НЕ ИМ ТРЯБВАТ БОЙЛЕРИ - ТЕ ИМАТ ПАРНО, КОЕТО НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ! НЕ МОГАТ ДА ИМ ГО СПРАТ. КЪПЕТЕ СЕ К.ВИ, АЗ ПЛАЩАМ!
14
2
 
18
 
! Отговори
Клошар преди 1 година
Да бяха сложили един варел да се грее от слънцето....нали сме зелени...ток и газ ..не..
13
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айше,защо местиш и на трите котлона манджата докато готвиш?Защото Хасане си вързал тока за светофара!