Забраняват домашните любимци по плажа във Варна

Решението е валидно от 15-и май до 1-и октомври
10 авг 2022 22:51, Петя Славова
69
Забраняват домашните любимци по плажа във Варна
Снимка: БГНЕС

Нова наредба за обществения ред, която налага забрана за разхождане на домашни любимци по плажа, гласуваха днес на своето заседание общинските съветници във Варна.

Забраната е валидна за периода 15 май - 1 октомври. Собствениците вече няма да имат право да разхождат любимците си и на територията на учебни, детски и здравни заведения, както и на спортни площадки, предава БТА.

В новата наредба са заложени правила за ограничаване на шума в жилищните сгради, парковете и градините между 14 и 16 часа, както и след 22 часа през нощта. Ремонтите и свиренето с музикални инструменти са допустими извън тези часови ограничения. С тези правила трябва да се съобразяват и хората, които вдигат сватби или друг тип тържества.

С новата наредба влиза в сила забрана за движението на каруци във Варна. Тя не е валидна за селата в общината, но се налага изискване стопаните да се грижат животните да не замърсяват пътното платно или тротоарите. В град Варна отглеждането на селскостопански животни е забранено. Това е валидно и за разхождането на диви животни, включително с цел изнасяне на представления или търговия.

Нарушителите на новата наредба ги грози глоба между 100 и 500 лева. Ако правилата не спазва фирма, санкцията е от 1 000 до 5 000 лева. При повторно нарушение глобата за гражданите може да достигне до 1000 лева, а за фирмите – до 10 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Масово кучетата на тези индивиди с***т по плажа и никой не почиства след тях.
17
4
 
23
 
! Отговори
Стърготини преди 1 година
Тия с кучета са отврат. Всичко осират и упикават. Сега ще сложат звездички на думите, а като го правят по цял ден и навсякъде пред очите ни, е прилично.
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дано,ама надали,кой ще наблюдава дали се спазва наредбата,глобата трябва да е минимум 1000 лева,и ако не се плати до седмица,да се надчислява лихва
15
6
 
9
 
! Отговори
Ойка Тодоров преди 1 година
Имах кученце, френски булдог, почина от старост. Този път решихме да си вземем котенце, на няколко месеца е, мейн кун, децата му се радват, играят си, но излиза много скъпо - цена + ветеринарски услуги + административни услуги. Но си струва. Дом без домашен любимец е пуст.
14
8
 
6
 
! Отговори
Stoyanov преди 1 година
До Анонимен--- КОтка разхождал човека, абе вие сте хора без работа бе. Какви котки и кучета ви гонят - нямате работа затова се занимавате с глупости.
13
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В нормалните страни това е отдавна уредено. През активния сезон не е разрешено за кучета да оси рат и опи кават плажа. Само на кучеш кия плаж могат да ходят куч карите с мас тиите си. Не е нормално да има животни там, където хора с деца и без деца ходят да отдъхват и прекарват дълго време.През зимата кууч карите могат да ходят, а през пролетта дезинфекцират пясъка да го почистят от лай натта и мръссотиите.
12
4
 
4
 
! Отговори
Пукнете се от яд преди 1 година
Аз си гледам сфинкс котка. Много ми е умна, интелигентна! На 7 години е вече. Беше на 2 месеца, когато я взех. Не идвайте у нас, не припарвайте, че брани дома ми, ще ви издере.
11
4
 
3
 
! Отговори
Който убие куче преди 1 година
или особено коте. на оня свят ще гради пет църкви!
10
2
 
5
 
! Отговори
До Кирил преди 1 година
Руската синя котка не е ли много скъпа като цена?! Аз съм гледал малки котенца по за 2000-3000 лв.
9
5
 
24
 
! Отговори
w преди 1 година
Един испанец беше дошъл на Градина и беше безкрайно учуден, че се допускат кучета по плажа, при нас това е невъзможно, каза.
8
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да! Аз веднъж пребих едно куче в парка, щото ме лаеше, пак ще го направя! Прибирайте си ги, че...лошо!
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами идете на кучешкия плаж в Крайморие! Там не е забранено за мacтiи!
6
8
 
9
 
! Отговори
Кирил преди 1 година
В нашето семейство обичаме домашните любимци - имаме две кучета (чихуахуа и две котки - персийска и руска синя котка) забавно ни е с тях. Вечерта си спинкат при нас, децата си играят с тях, сега руската синя ни е бременна и ше си имаме котенца.
5
1
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
До2ри Помиярррр си
4
10
 
4
 
! Отговори
И аз си водя преди 1 година
моя Макси - френски булдог на плажа с мен, да ви препикаваааа хавлиите, пукам се от смях, ахахахахахаха
3
18
 
12
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
Ми забранете и чайките да летят там и на котките да минават, ами ако мине мишка? Хахаха пълна лудост изтрещяха някои хахаха вии къде сте расли, къде сте пасли
2
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редно е и в София всички кучелюбци да бъдат задължени да си гледат помяpите , само и единствено в жилищата,без право да ги извеждат навън. Всичко е ocpaно . Или да си гледат собаките по родните места.
1
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога няма да има край простотията в тази територия !