До вторник ще е по-хладно, после живакът скача до 40°

В средата на седмицата в София ще е 35°
5
До вторник ще е по-хладно, после живакът скача до 40°
Снимка: БГНЕС

До вторник – 16 август, ще е хладно за сезона. В неделя в София температурите ще са летните, характерни за 70-те години на миналия век – 20° – 23°. Това сочи прогнозата на климатолога проф. Георги Рачев пред bTV.

След това обаче ще започне бързо затопляне и температурите рязко ще се повишат. В София ще достигнат до 35°, в района на Южна и Югоизточна България и по поречието на Дунав – до 38°, а на места може да достигнат и до 40°, предупреди климатологът.

Неговият съвет към хората по българското Черноморие е да внимават в морето, защото сега е сезонът на мъртвите течения. Те са там, където няма вълни, уточни проф. Рачев.

И по морето от вторник започва затопляне, температурата на морската вода ще стане над 26-27°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: слънцевреметодъжд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
от района на Дунава преди 1 година
При нас в района на Дунава, с. Остров Ореховска околия времето е приятно - все още има въздушна влага, реката почти е пресъхнала и в скоро време ще можем и пеша да ходим до Букурещ (това е нашата дунавска столица). Комари няма тази година - то дъждове няма. Наоколо всичко изгоре, но най-вече душите на управляващите в Народното събрание защото грам не мислят за нас. Слушаме 7 канала румънски радиа, то Хоризонт и Христо Ботев не достигат до нас. В двора изоилие от смокини, райски ябълки, екзотика.
4
1
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
В момента съм в Бели Искър,тук е 20 градуса и е много приятно. Чист,влажен въздух,с мирис на борова смола,само за релакс и...отпускане на нервната система.
3
2
 
7
 
! Отговори
Виготура преди 1 година
Живачните термометри са забранени от 12 години. А сменете ги тези *** журналистически клишета вече
2
2
 
4
 
! Отговори
Веско Григоров преди 1 година
Цените и живакът скачат , а аз в мойто село Левски си подскачам.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цела седмица вали дъжд и капка не падна. Абе кой ви дава прогнозите Тази западна бг дето цяла седмица щеше да вали да не са я сбъркали със северна или южна бг. Да ви имам метеоролозите. Такива метеоролози ако бяха и по бай Тошово време щяха да ги пратят на село да пасат офцете и да доят кравите.