Пускат тунел "Железница" до два месеца

Определено има вариант да направим една временна организация
18 авг 2022 19:45, Росен Стойчев
3

До 2 месеца и половина движението в едната от тръбите на тунел "Железница" от магистрала "Струма" може да бъде пуснато двупосочно. Това стана ясно по време на инспекцията на съоръжението на заместник-министъра на благоустройството Захари Христов.
Още по темата
Той заяви, че свлачищата от двете страни на тунела не пречат на това да бъде създадена временна организация на движението, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Определено има вариант да направим една временна организация и да пуснем движение по едното платно на магистрала "Струма", което да премине през едната тръба тунел "Железница". Иначе самата работа като строителство ме увериха, че в срок от около 2 месеца, ще могат да приключат с пътните работи и тръбата на "Железница" да бъде готова", коментира той.

"Оставащите видове дейности, които трябва да се завършат, са износващия пласт асфалт, който се полага последно, маркировката върху него, системите за безопасност и в момента текат работи по автоматизираната система за управлението на обекта", поясни Николай Костурков, управител фирмата, упражняваща строителния надзор.

Дължината на цялата новострояща се отсечка от АМ "Струма", в която попада и тунел "Железница", е 6 километра. С нея магистралата ще стигне до Симитли, след което строежът трябва да продължи към Кресненското дефиле.


Когато движението в тунела бъде пуснато, укрепителните дейности на свлачището ще продължат, но това да пречи на трафика, увериха от Агенция "Пътна инфраструктура". Към момента са в ход дейности по почистване на проблемния терен.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 1 месец
Ако обичат, първо да го свършат и да преминат всички тестове (но не само на хартия) и тогава да се хвалят и да пускат хора вътре.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако БУци го е строил-господ да помага
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази магистрала в момента се строи въпреки системния саботаж на Кирил Петков и цялото му продажно антибългарско правителство!