МВР хвана 28 дрогирани и 22 пияни шофьори за денонощието

До момента са съставени 2335 фиша
20 авг 2022 18:34, Анисия Иванова
29
МВР хвана 28 дрогирани и 22 пияни шофьори за денонощието
Снимка: БГНЕС

9046 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11858 водачи и пътници, съобщиха от МВР. До момента са съставени 2335 фиша и 710 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 22 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 10 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 - с над 1,2 на 1000, четирима са отказали тест.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 28 души, а други шестима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17. Брато, хич те няма. Холандия, Чехия, Германия, Австрия, Швейцария, Дания, Испания, Италия, Франция, Белгия, Люксембург, Малта. Сега да ти обясня ... там положението е под влияние на , а не след употреба на, както при нас. Супер смешен си.
19
0
 
2
 
! Отговори
До 18 и 19 коментари преди 1 година
Явно сте милиционери. Не заблуждавайте хората. Нямам нищо общо с вашето фуражково мислене. В Република България има свобода на мисълта и словото, а не това в което вие превръщате в момента - хулиганизъм и слободия.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ли крайно време да легализираме марихуаната или да забраним алкохола? Изглежда кплкото българи пият толкоз и пушат
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Другарите от МВР - която Вие превърнахте в АНАРХИЯ , защото НЯМА държава в целия свят където да има толкова полиция , която да озапти такова диво племе като нас ! Полицаите са хора от същото това диво общество , което НЕ иска да живее нормално ,а се радва да живее ХАОС , СТРАХ , БЕЗЗАЖКОНИЕ и пак ще кажа ПРОСТАЩИНА до безумие ! Каквото е обществото , такива са му и политиците и институциите , в които Вие НЕ вярвате , защото по начина който живеете се вижда , че НЕ вярвате в нищо нормално !!
16
4
 
5
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
До Другарите от МВР - Ето това е проблема на Българина , че и през 31 в. пак ще оправдава простотията си с 9.9.1944 г.! Тези сегашните "другари от МВР " драги са децата на Вас МУТРИТЕ от прехода , които Вие възпитахте на бабаитлък и простащина , ходехте по училищата с бухалки да биете учителите че са им писали двойки , вместо да си биете тъпите деца ! 9-ти Септ. 1944 ОТТДАВНА е ИСТОРИЯ и повечето вече не са живи , а повечето полицаи са на по 30-40 г. и са родени в зората на " демокрацията "
15
6
 
2
 
! Отговори
От там преди 1 година
До Анонимен 13 - Къде е легализирана "тревата" , че чак си пушиш и си караш колата спокойно ?! Ти като лъжеш на ангро изброй няколко такива държави де , а недей излиза с номера " в Европа " ?! Те в същата тази Европа пият и алкохол , но са единици такива дето ще се качат след употребата му , камо ли пък да минат на червено или да не спрат на пешеходна пътека ! Ти като си пътувал толкова и знаеш , занеш ли какво ще ти се случи ако те хванат да караш пиян и с трева в джобовете ?!
14
1
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Какво стана с главният правителствен наркоснабдител ?Покрихте го нещо...
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм 13. Цензурирана дума е Г.аньо. не знам защо е цензурирана, ами ако някой се казва Г.аньо ?!? Няма да може да си напише името :))))))))))
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 8: В Европа тревата отдавна е легализирана. Проверките се правят по съвсем друг начин , който е ходил повече знае. Проверяват те дали си в час т.е. можеш ли да седиш изправен на един крак, да си докоснеш носа с мигнати очи и такива... Разликата е, че манталитета на шофьорите е друг. Там дори и за малко не се качват на тротоар, дори и да оставят детето на градина. Там си спазват правилата ПРОСТО. И пак си пушат трева. *** няма как да го разбере.
11
1
 
12
 
! Отговори
Другарите от МВР преди 1 година
Издялани изцяло от корупция , корупционни схеми и планове сте вие другарите от МВР . Дори не знаете родния си език ! Отивайте си на село, там откъдето са вашите ръководители след 9-ти Септември 1944 година и до ден днешен . На босия цървулите ще вземете .
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко са ушеви и всякакъв друг вид лапачи на държавна хранилка, защото това са най -големите нарушители и престъпници. Винаги когато мен ме спрат някакви клесавчета, звъня на 112 и казвам,че имат вид на нещо средно между пиян и дрогиран клош,след около час идват, тестват ги, петима са изгърмяли. Не усещат ли дихание във врата си,нищо не вършат.
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължават да ловят наркоманчетата. Браво. Трябва и тестове за наркотици на всички държавни служители, за да стане пълно забавление. Да почнем от бившите управляващи и ония ококорения.
8
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
не искАха да вземат ИСТИНСКИ,ДЕЙСТВАЩИ мерки и това си е!...Освен да "ПИШАТ ФИШОВЕ " друго не правят..Отнемане на свидетелството за година или айде,шест месеца,,тежки глоби ,неподлежащи на протест и вписване в неорганизирания,но наложителен "Сайт на водачите-нарушители"..Не само българина,ВСИЧКИ останали НЕ разбират от правила и закони,ако няма СТРАХ от наказанието..Колко пъти да ви дават примери как е уреден тоя проблем в Европата?..И там СА СКЛОННИ да кръшкат,но ТОЯГАТА е тежка и ги възпира
7
0
 
19
 
! Отговори
До номер 2 преди 1 година
Не е толкова просто. Тестовете, които КАТ използва са изключително ненадеждни. Според няколко проучвания, фалшиво положителните резултати достигат внушителните 15%. Това означава че ако днес са хванали 25ма "дрогирани", поне 3ма от тях са абсолютно невинни жертви на малоумното МВР. Освен това дори когато тестовете не са компрометирани, те засичат употреба далеч назад във времето, тоест друга част от "дрогираните" не са наистина под въздействието на наркотици - не са дрогирани
6
7
 
11
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
Това, че дрогираните са повече от пияни те е повече от тревожна статистика. Само Крумово закони биха спряли тая лудница! Но, няма как. Нали американските подлог и са на власт.
5
4
 
2
 
! Отговори
дамаджанков преди 1 година
С един фиш пак ще караме като се напушим и напием.
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой кара ли трезвен въобще в тая държава?
3
4
 
15
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Закона да се промени ,и който е хванат с над 1.2промила да лежи три месеца в общежитие ,а през деня да мете улици и почистват канавки !
2
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най редовно следя сводката в нета. Ако това което всекидневно изнасят е истина то означава само едно. Младото поколение са наркомани и пияници. Мислите ли че с такива се строи държава. Такива ако бяха майките бащите ни дядовците бабите и ние 50 годишните дали щеше да има нещо за крадене и унищожаване от сеядурските управници. Не нямаше да има нищо както в момента е обран бостан. За 33 години една магистрала няма построена. Плодородни земи пустеят Работещи заводи се унищожиха. Мизерията е тотална
1
3
 
23
 
! Отговори
Ee преди 1 година
И какво от това, МВР ги хваща, браво, но съда ги пуска и след 2 дни отново са по пътищата, още по нагли. Джунгла, сър.