Стартира извозването на 40 тона умряла риба от Своге

Има няколко аварии, причинени от високото налягане на водата
Обновена: 20 авг 2022 15:50 | 20 авг 2022 15:20, Анисия Иванова
18

Започна извозването на 40 тона мъртва риба от района на Своге. Водата остава негодна за пиене. Заради високите температури и разнасящата се миризма местната власт са опасява от потенциална екокатастрофа.

На място са експерти от Агенцията по храните, които товарят рибата в касети. Планирано е те да бъдат извозени до екарисаж, където тя да бъде унищожена.

На собствениците на рибата е дадено предписание, но в отговор те са изпратили декларация, че не могат сами да покрият преместването на рибата. Поради тази причина е издадено предписание на община Своге в срок до 72 часа да бъдат извозени всички количества.

"Във вторник ще дойдат специалисти, които да измерят качеството на водата и тогава ще обявим дали вече е годна за пиене. Досега задачата ни беше да има вода за санитарни нужди", коментира зам.-кметът на общината Валентин Михайлов пред Bulgaria ON AIR.

Според информация на общинската управа към момента в Своге има няколко аварии, причинени от високото налягане на водата, което е пуснато изведнъж по тръбите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.