Човешка грешка е причинила пожара в училището в Пловдив

40 учители са били евакуирани
1 сеп 2022 22:37, Петя Славова
12

Причината, заради която пламна покрива на училище в Пловдив вероятно е човешка грешка, предава Bulgaria ON AIR.

Няма пострадали, а огънят е пламнал по време на ремонтни дейности.

Още по темата

40 учители, които са били на място, са се евакуирали по най-бързия начин и няма пострадали хора. 8 противопожарни автомобила и вишки на община Пловдив оказаха съдействие за овладяването на огнената стихия.

Сградата на емблематичното основно училище "Душо Хаджидеков" е една от най-старите в града под тепетата.

"За децата ще се погрижим. Имаме ангажимент от стотици. Получих изключителна подкрепа. Училището е на повече от 150 години и има застраховка", каза директорът на училище "Душо Хаджидеков" Грозденка Николова.

След оглед на щетите пловдивският зам.-кмет по образованието Стефан Стоянов съобщи, че се прави организация как и къде учениците да започнат новата учебна година. Все пак част от класните стаи не са засегнати и ще могат да се ползват.

"Общо взето са успели да спасят 90%. Стаите са запазени, трябва да видим възможностите. Има варианти да разместим паралелките и да осигурим първия учебен ден", посочи Стоянов.

Дежурни пожарникари ще останат пред училището през цялата нощ. Засегнатата от огъня покривна конструкция е около 500 кв./м.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: пловдивпожарBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами бригадира,контролиращ бригадата която работи!Кой друг!?
6
0
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Катедралата в Париж пламна също от ремонтни дейности !Кой следи и управлява тези дейности.......и кой ще носи отговорност !?На тези въпроси никой не даде отговор, а само какво ще сеправи от тук нататък!Да знам, важното е че няма пострадали!Но и това е важно...защо се стигна дотук !?
5
0
 
2
 
! Отговори
Питам преди 1 година
А нещо за причинилите пожара при ремонтните дейности няма ли да има ?Застрахователната компания трябва да си търси парите от тях.Такъв е закона.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сбъдната ученическа мечта! Другата беше училището ми да се взриви със всички вътре и да остане само дупка на мястото.
3
5
 
4
 
! Отговори
Аню преди 1 година
Тази новина я четохме преди години,но сега вместо тютюневи складове,сте написали училище.В Пловдив вече не остана терени за строеж на кооперации,а това парче имот може да бъде откраднато направо за стотинки.Ако ,,Продължаваме Промяната" изгуби на следващити избори,гаранция че на мястото на това училище ще изникне модерна сграда с офиси,апартаменти,или просто хотел от ранга ,,курварник". Мутрите с джипове и ланци ще си джиткат наооколо,а децата ви ще ходят на училище по другите ромски квартали.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбрах кой е човекът иначе е твърдение без доказателство за отклоняване от отговорност - т.е. директор! Но в България всичко е възможно!
1
5
 
1
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Не ми крещете бе у Симитли съм шЪ мЪ рeндоcват :)))