39 нелегални мигранти задържани на „Дунав мост“

Под стража са и турски шофьори на камиони
5 сеп 2022 22:30, Елка Василева
16
 39 нелегални мигранти задържани на „Дунав мост“
Снимка: архив, БГНЕС

Увеличава се броят на арестуваните в Русе нелегални мигранти. Районният съд е наложил постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на 43-ма чужди граждани, съобщиха от Съдебната палата в крайдунавския град.

Всички са задържани на ГКПП "Дунав мост".

Само четирима от арестуваните - трима мъже и жена, са представили документи за самоличност. Установено е, че са турски граждани. Мъжете са били шофьори на камиони, в които били открити нелегални мигранти. Жената е пътувала в автомобил, като първоначално е показала пред граничните служби фалшива българска лична карта, а при последвалия обиск е открит нейния истински документ.

Останалите 39 арестувани са нелегални мигранти. Те не са имали документи за самоличност. От тях 12 са заявили, че са от Сирия, двама - от Мароко, един – от Палестина, и 24 – от Ирак.

За престъплението законът предвижда до пет години затвор и глоба от 100 до 300 лева.

От Районния съд в Русе информираха, че през юли тази година на десетима чуждестранни граждани е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", а през юни - на 15.

От граничния пункт съобщиха, че от началото на месеца са задържани шестима нелегални мигранти. Трима са сирийци, а останалите са иранец, сенегалец и афганистанец.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
15- ГУБИ МИ СЕ "КУРУЛАЦИЯТА" М/У ЛИБЕРАЛНИТЕ ЗАПАДНЯЦИ И ОРДИТЕ ОТ МИГРАНТИ НАВЛИЗАЩИ КЪМ ЕС- АМА МОЛЯ ЗАЩО В БЕДНА ГЛАДУВАЩА ЕВРОПА- ТЕ НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ ДА ОТИДАТ- В БОГАТА МИРНА И ПРОСПЕРИРАЩА РУСИЯ С ОГРОМНИ ДОХОДИ И НИСКИ ЦЕНИ- КЪМ РУСИЯ МОЛЯ
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задържайте ги на влизане с всички възможни средства.На излизане им помагайте.....Само тук да не са, либералните западняци явно няма да им дойде акъла
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разграден двор сме си и това си е!
8
1
 
8
 
! Отговори
Глупцu преди 1 година
Що ги задържате бе? Пускайте ги! Ако са украинци,да си ходят в Русия,ако са сирийци,да ходят в Румъния и от там в Германия! Минали през цяла България ,поканени лично от Меркел,пък вие ги връщате тук! Стига сме ги хранили! Тука не са ни нужни!
7
0
 
9
 
! Отговори
А нали тик ? преди 1 година
Те идваха ли или си отиваха? Демек влизаха или излизаха? Питам щото европейците тая зима ще тръгнат да емигрират за Сирия и Афганистан .
6
3
 
14
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Веднага да чукат камъни на магистралата Руси - Велико Търново :)))
5
0
 
11
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Ползата за страната ни е същата като тази от спирането на 4 блкока на АЕЦ Козлодуй.Ползата за страната ни от задържането на мигрантите тук ще е същата като ползата от това,че от 9 милиона станахме 5 милиона души.И много други ползи има ама ме мързи да ги изброявам
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Охооо още 40 желаещи за хотелчетата.Защо ги ловите бре??? Ченгета смотан.и вие ли ще им плащате дажбите на тия после???
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам каква е ползата за страната ни от всичко това.
2
0
 
10
 
! Отговори
Ключ преди 1 година
При Русе задържани е автогол. По южната граница трябва да ги връщат. Никакво престояване в татковината от неканени и нежелани пришълци.
1
0
 
16
 
! Отговори
Т-34 преди 1 година
Що ги задържате? Пуснете ората да ходят през Румъния на запад. Сега кой ще ги рани?