Демерджиев: Нарушенията на Семерджиев започват от 2014 година

Нямало е координация в звената на МВР, които са помагали на престъпника
16 сеп 2022 08:58, Нели Христова
45
Демерджиев: Нарушенията на Семерджиев започват от 2014 година
Снимка: БГНЕС

"Случаят "Семерджиев" е от 2014 г. Нарушенията му започват от тогава, възниква въпросът защо институциите разглеждат този случай чак сега. Всички, които са участвали в тези негови действия и ръководителите им са били длъжни да вземат отношение", това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Според министъра няма координация в различните звена на МВР, които са помагали на Георги Семерджиев.

"Фрапантно е, че е бил задържан и допуснат да избяга след това, при положение, че там е имало достатъчно полицейски, които да го задържат", коментира той пред БНТ.

"Наредих проверка, за да разберем дали ръководителите са знаели за действията на служителите. Те ще бъдат наказани, ако бъдат установени нарушения. Разпоредил съм дисциплинарни производства, които да се движат максимално бързо", заяви вътрешният министър.

"Статутът на Семерджиев се изяснява, но е важно да се знае, че какъвто и статут да има едно лице, не може да си позволява такива действия. Служителите на МВР не могат да прикриват такива действия и да съдействат. Спрямо такива лица се подхожда различно единствено при дребни административни нарушения. Недопустимо е при такова престъпление някой да си затваря очите", каза още Иван Демерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 1 година
Моля за превод на "демерджи" и "семерджи". Звучат на турски, затова.Нямам нищо против турското звучене, интересува ме само значението. Благодаря на преводача, респ. преводачката.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато приключи проверката, започва проверка на проверката ....
31
0
 
10
 
! Отговори
промяната преди 1 година
Няма какво да го изясняваме, не сме толкова глупави. Доносник на полицията, както и повечето връзкари на местно ниво, които правят най-големите простотии. Всичко идва от МВР, ние реално нямаме престъпност, която да не е покровителствана. Каквато държавата, такава и мафията и един ден няма да издържат в Салвадор, Хондурас, Мексико дето наистина режат глави за нема нищо.
30
5
 
6
 
! Отговори
ФАКТИ преди 1 година
КАТО СЕ ГЛЕДАТ ПЕРИОДИТЕ И ГОДИНИТЕ СТАВА ЯСНО ЧЕ ГЕОРГИ СЕМЕРДЖИЕВ Е ПРОДУКТ НА СИСТЕМАТА НА БУЦИ. ПОЛИЦАЙКАТА СИМОНА РАДЕВА Е ПРОДУКТ НА ПАРТИЯТА НА БУЦИ. ТО ТЯ НЕ Е ПОЛИЦАЙ , А НЯКАКАВА ***.ВСИЧКО ТОВА НЯКАК СИ УДОБНО СЕ СПЕСТЯВА КАТО ИЗВОД.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Статутът на Семерджиев се изяснява....БРАВО ! Няма да мине и петилетка и ще го изяснят....
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Статутът на Семерджиев се изяснява......Некадърници! Кое точно не ви е ясно ??????
27
0
 
14
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Да те поправя - не кара без книжка, а с фалшива швейцарска книжка. Ама за мильовците явно и това е дребно административно нарушение.
26
2
 
8
 
! Отговори
Трол преди 1 година
На Бат Боко нарушенията започват от както се е родил, ама ко от това. Пак ще си го избереме.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВР , фирма за статистики , и обслужване , на повикване от политици и мутри !
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
т. е. , всичко се знае , но нищо не се праИ , ....... ЗА ПАРИ , ЗА МНОГО ПАРИ !
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как от 2014та бе, та нали от над 10 години нямаше СУМПС или това, че кара без книжка за вас е "дребно административно нарушение". Повръща ми се от тая ченгеджийница. МВР и КАТ трябва да се изринат из основи.
22
0
 
1
 
! Отговори
МВР вижте се преди 1 година
Генерал майор Васил Василев ме заплаши със смърт, искаше хвърлят полицаите от Перник в канавка и да ме пишат "Пътен инцидент"!
21
2
 
5
 
! Отговори
МВР вие сте Позор преди 1 година
Приятелю Дерменджиев твойто МВР изнася ТЕРОРИЗЪМ в Европейският Съюз - хванаха над 100 полицаи занимаващи се с Невронен Тероризъм и воайорство !Вижте се в Бобов дол и Перник, Пловдив и Варна - престъпник до престъпника!
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква прилика във фамилните имена само между министъра и престъпника - една единствена буква, първата.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде дтига исторически факти! Некадърници отпред назад и обратно! И този ще го пуснете с някаква глоба! Къде е сега - в домашен арест? Цялата държава трябва да се преоснове както Възраждане твърди, че ще направи! Без изключения лустрация! На всички досегашни във власта одит с най-малко 10 години назад!
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ще е, докато съществува тази мафиотска структура наречена "държава". Никога няма да има оправия.
17
0
 
15
 
! Отговори
МВР = ОПГ преди 1 година
Абе кво ми пускате "проверки" бе? Рашков пускал проверки, ся тоя пускал проверки, а истината е, че ЦЯЛОТО МВР = ОПГ! Колко години ще му пускате само "проверки". Накрая проверките не установили нищо и Семерджиев няма да ходи в затвора, щото въпреки стотиците ПРОВЕРКИ дето пуснахме, не се установи НИЩО. ЗАКРИВАЙ!
16
3
 
3
 
! Отговори
до 18 преди 1 година
Преди 89 просто не си знаел нищо, свали червенито очила и спри да пиеш иди0тNна
15
0
 
12
 
! Отговори
Към Днес преди 1 година
Мисля, че заглавието и цитатът относно това, че "наруиенията започват от 2014" не отговарят на истината. Гледах интервюто на Демерджиев, в което той каза, че периодът на преглед на нарушенията обхваща 2014 година до днес. За себе си съм убеден, че нарушенията на Семерджиев започват от годината, когато е взел книжка, а може би и преди това. По-важното е, че тези които са го укривали трябва да се разглеждат, сато съучастници в убийство!
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
30 и кусур години демокрация,30 години беззаконие и слободия..да са ви честити бананите господа...