Бракониери застреляха край Джебел египетския лешояд Бояна

Международен екип започва разследване
21 сеп 2022 22:40, Анисия Иванова
24

Египетски лешояд, чиято история развълнува хиляди хора по света, беше намерен мъртъв със следи от огнестрелна рана в района на Джебел. Рядката птица, кръстена Бояна, е първият египетски лешояд, излюпен в eвропейски зоопарк, освободен и сформирал двойка в дивата природа на България.

Преди броени дни Българското дружество за защита на птиците получи тревожен сигнал от GPS предавателя, с който е маркирана птицата. Екип със специално обучено куче открива тялото на лешояда.

Сформиран е международен екип с участието на представители на полиция, прокуратура и държавно горско стопанство, започва разследване, съобщи Bulgaria ON AIR.

Египетският лешояд е световно застрашен вид и най-бързо намаляващата хищна птица в Европа. Видът е защитен и неговото преследване се наказва със затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
11
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Дано им се случи същото....
9
0
 
8
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Уродииииии нещастнииииии дано бял ден да не види стрелеца ,*** путин ще ви оправи всички БГ тъпанарииии.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужасно *** народ живее на територията.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са българомохамедани, там такива няма. От родата на оня дето се беше кръстил като граблива птица.Може и баш той да е.Разпознал е лешояда като конкурент в жизнената си ниша и .....инстинктите са сработили, дивака му с дивак.....
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В един електронен рупор на антибългарската пропаганда беше написано - български бракониери убиха лешояда след като обиколи 22 държави. В Джебел са само българи ,да.Помните ли черния лешод Уолтрон - убиха го край Йонково ,Черноочене.Ами там българин жител няма. Ами оня дивак дето с копие(!!!) уби зубъра.При това самият той служител на резервата - що не му напишете името. Чия мафия сече българските гори?Извод - мюмюните са врагове на българската природа!
5
1
 
18
 
! Отговори
Ето ви заедност преди 1 година
На ДПС ци-га-но-турския електорат. Смърт на ДПС, Доган пред карадайь
4
0
 
35
 
! Отговори
Илиян преди 1 година
Мръсни и**роди ,колко долна душичка трябва да си ,да използваш оръжие срещу такива създания на природата :)Заслужават дране и оставане за храна на останалите лешояди ,ако въобще са останали такива.. проклятие е било да ги заселват на тая територия..Мнозинството авджии са комплексирани мизерници ,чийто животец няма особен смисъл ...да ми ядете м*я ,жалк*ари !
3
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно то тук нищо не може да вирее
2
18
 
7
 
! Отговори
Ми като е египетски преди 1 година
Що се казва Бояна, а не Клеопатра или Тутанкамон?
1
5
 
33
 
! Отговори
Леле мале преди 1 година
"Сформиран е международен екип с участието на представители на полиция, прокуратура и държавно горско стопанство, започва разследване" ---------------- Горките бракониери, ще им видят сметката! А на лешоядите, които вилнеят по българските села и изтребвят пенсионери, кой ще им види сметката?