До месец вода ще има навсякъде в Богдан, Каравелово и Слатина

След това ще бъде изградена изцяло нова ВиК мрежа
8
До месец вода ще има навсякъде в Богдан, Каравелово и Слатина
Снимка: БГНЕС

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов се срещна днес с Ангел Стоев, областен управител на Пловдив. На срещата, в която участва и управителят на ВиК Пловдив инж. Огнян Кулишев, бе обсъдено възстановяването на водоснабдяването в пострадалите от бедствието карловски села Богдан, Каравелово и Слатина, съобщиха от общината.

Взето бе решение Карлово да възложи на ВиК – Пловдив да извърши аварийно изграждане на временен водопровод в засегнатите села. Водното дружество прогнозира, че ще се справи със задачата в рамките на един месец.

С временния водопровод ще бъде възстановено на 100% водоснабдяването в Богдан, Каравелово и Слатина. След това ще започне проектиране и изграждане на изцяло нова водопреносна мрежа в трите села.

Поставен бе и въпросът за разчистването на коритото на р. Стряма, което е държавна собственост. Областният управител разпореди да започне изваждането и транспортирането на довлечените от бедствието дървета.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: наводнениеселакарлово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига ги чистете тия села те са обречени и новите валежи пак ще ги потопят! Търсете на хората нови места за живеене!
6
0
 
2
 
! Отговори
Вангелчо преди 1 година
Просто се очакват валежи :)))
5
0
 
1
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
От цялата ситуация Басейнова дирекция която отговаря за реките си стои тихичко и критично и гледа отстрани. Трябва да има съдебни искове и към Басейнова дирекция и към община Карлово, щетите са за милиони, хората само трябва да пожелаят да съдят държавата адвокати има. Съдете ги хора не ги оставите да им се размине без последствия, те на вашето мълчание разчитат.
4
0
 
5
 
! Отговори
Кметът и обласртният преди 1 година
Имат ли вода? Със сигурност. И защо пакаха толкова време, за да яземат решение? Горките хора. За тях хотели и храна няма.
3
0
 
5
 
! Отговори
Дебел депутат преди 1 година
Да, да, да!!! Заклевам се в мaaйка си!!! Чакайте мирно и тихо да минат изборите и после ще има всичко, заклевам се в най-милото си!!! Само недейте да вдигате шум сега до неделя!!!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съдете ги хората, в село Бисер ги осъдиха в чужбина и взеха доста пари иначе ще си останете с, тия, 370лв
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората нямат покрив над главата си, те се хвалят че ще им пуснат вода. А виновни няма, както и за предишните трагедии, и за бъдещите. Дали и в момента секат необезпокоявани, над селата?