Двама братя от Русия: Там е пълен хаос

Предпочели са да избягат в България
28 сеп 2022 11:13, Росен Стойчев
83

Двама братя, противници на режима на Путин, намериха спасение в България. Единия е роден тук, а другият - в Русия. И двамата са живели известно време у нас. По-малкият, Александър, е студент в Русия.

"Имаше много малко хора на протестите. Това прави протестът по-опасен, когато хората са по-малко никой няма да те защити от полицията.

Още по темата
Още на 24 февруари получих уведомление, че трябва да се явя за проверка на документи с перспектива за повикване. По моя преценка целта беше да знаят с какъв мобилизационен резерв разполагат за по-нататък. Още тогава бях напрегнат, беше странно за мен. Прецених, че е по-добре да напусна Русия", каза Александър Танев в студиото на Bulgaria ON AIR.

В България го посреща брат му Петър. Той определя случващото се като пълен хаос, а по думите му се случва под диктатура.

"Майките ще излязат на протестите. Режимът на Путин е гнил и корупционен. Цари абсолютен хаос, дори самите пропагандисти са шокирани от начина на разпределяне на хората- всичко се прави без правила и аргументи", коментира Петър Танев пред Bulgaria ON AIR.

Той е убеден, че напускането на Русия ще става все по-трудно.

"На 30 септември Путин ще се обърне към Федералното събрание, вероятно ще затвори границите, защото много хора напускат, напълно вероятно е да обяви обща мобилизация", прогнозира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе странното е у нас- украинците дойдоха и нали сме обезлюдени се зарадвахме на това европейско население- да ги настаним в къщи по селата- има бол и без пари и да работят и се множат! Ама днес надали са останали и 10% от дошлите- всичко се разбяга или дори се върнаха във войната! Та сега и тия от Русия- уж бягат и приказват, но след някой и друг месец ще се върнат.
29
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 30 ще има тотална мобилизация и анексиране на Източна Украйна.Путин е доста ядосан и няма да се поколебае да мобилизира всичко.Но по соц мрежите има и обратна страна хиляди руснаци които доброволно се присъединяват към Червената армия.Мобилизира ли се Русия става непобедима.
28
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бесен Аз призовавам всички нежни пед алчета като теб да се обесите. С кеф бих ви ритнал стола под краката.
27
7
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Всеобща мобилизация ?!? И с какво ще ги хранят и въоръжат? Напушва ме на смях :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
26
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във всяка една нормална държава годните мъже са потенциално подлежащи на мобилизация. Това, че ние нямаме нито армия нито правила си е друг въпрос. Когато бях малък, баща ми получи повиквателна, при проблемите с българските турци и изселването. Тогава имаше напрежение, заради смяната на имената на турците.
25
11
 
34
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
Призовавам всички русофили да отиват доброволци на фронта в Украйна и да спасяват потъващия Рашистан! Съветвам ги да се запасят с памперси!
24
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сорсоиде, оака се с фалшивите коментари и ПВН плюсове :D
23
19
 
9
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Австрийската стендъп артистка Лиза Екхарт счита, че историята се повтаря.Германците мръзнeха през 1942 г. близо до Сталинград. След 80 години германците пак ще мръзнат и пак руснаците са виновни за това.Сега обаче германците станаха по-хитри. Не е нужно да ходят в Сталинград, за да замръзнат.
22
5
 
17
 
! Отговори
Погледнете!!! преди 1 година
Старите кино кадри как българската войска тръгва на бой със бодри химнове усмихнати закичени със цветя хора се играят ,Попа минава прави водосвет и преди атака се чува такъв ВИК ура че врага се смразява до мозъка на костите ----. Във Русия, насила ,уплашени хората не искат да воюват и да мрът за Путински каузи ! Украйна ще разгроми Росия !
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
двамата братя поддръжници на путин кога ще ги канят?
20
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом са противници на "режима на Путин" какво да ги слушам. Умнокрасиви марсоли, почитатели на прайдове и друго евролигочи.
19
9
 
22
 
! Отговори
Нещо ги е страх преди 1 година
Българските русофили бегом към Матушка Русия да помагат като се запишат доброволци във войната !
18
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рубладжиитe да вървят да обясняват на тия колко велик е Путин
17
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опа! Аз обаче познавам единия с брадата. Баща им е високорангов служител в МВнР и работеше в бълг. посолство в Москва. Брадатия беше уреден от баща си в най-елитния руски универсситет МГИМО, но беше изхвърлен (отчислен на рус.) заради нисък успех. След това го уредиха в РУДН, но и там се случи същото. Адски противен тип, свикнал да бъде урдеждан навсякъде от баща си. Абсолютен парашутист, който се навираше навсякъде като на всяка манджа мерудия... След "провалите" стана първи русофоб
16
33
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има един руски актьор Сергей Бодров, който в едно свое знаменито интервю казва следното: когато родината ти воюва нямаш право да я осъждаш и да минаваш на страната на враговете й. Пак същия актьор чрез героя си Данил във великия филм "Брат" казва "истината е в единението". Та тези двамката, които нашите *** са хванали са лилгльовци. Вчера гледах колко много отиват доброволци на фронта. Това са истинските мъже, а не предателски лигльовци.Такива навсякъде с лопата да ги ринеш.
15
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако в Paшистан живота беше хубав... тук нямаше да има нито един русофил... Всички щяха да избягат там.
14
28
 
13
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Естествено, задача номер едно на всяка пропагандистка телевизия е да направи интервю на живо. Никой не ги знае то къде са тези и колко са им платили. Въобще каква им е историята.
13
20
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашистка Русия е пoмийна яма и всеки, който не живее там (освен кремълските престъпници) трябва да е щастлив.
12
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бяха предпочели да протестират като не им харесва .
11
28
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е с плюене по русия може да изкарат нещо тук, иначе и ние сме цъфнали и вързали