≈ксперти: »нфлаци€та не тр€бва да из€жда увеличението на доходите

ќбщо европейско решение за справ€не с кризите, призоваха те
7 окт 2022 00:00, ѕет€ —лавова
10
≈ксперти: »нфлаци€та не тр€бва да из€жда увеличението на доходите
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

ћного обещани€ за помощи и компенсации в предизборните кампании на политиците.  акво предстои пред бизнеса и най-у€звимите групи в обществото, коментират експерти, които об€сниха, че е трудно да се ориентират с какви възможности разполага държавата.

"Ќ€ма откъде да знаем какви са възможностите, официалните източници не са достатъчни за да се ориентираме прецизно", об€сни пред ЅЌ“ президентът на  “ "ѕодкрепа" ƒимитър ћанолов и уточни, че живеем в различен св€т, в който тр€бва да се преориентираме.

—поред ƒобрин »ванов - изпълнителен директор на јсоциаци€та на индустриални€ капитал, е много по-добре в ≈вропа да има едно общо решение за справ€не с кризите, тъй като има единен пазар, от който се определ€т страните.

"¬с€ка страна поотделно би била по-слаба от всички заедно", за€ви той и допълни: "≈вропа сама затъна в това блато с политиката си от около 10 години. Ќие сме в капан, в който сами вл€зохме и тр€бва заедно да излезем от него за да стане ≈вропа м€стото, в което всички да искат да живе€т".

≈кспертите се обединиха около иде€та, че през следващата година ще има увеличение на минималната работна заплата у нас.

ќще по темата
“е призоваха размерът на минималното възнаграждение да бъде изчислен по обективни критерии, така че хем да не се "из€жда" от инфлаци€та, хем да не достига популистки размери.

—поред президентът на  “ "ѕодкрепа" минималната работна заплата тр€бва да се обвърже с минималната пенси€.

»зп. директор на ј» Ѕ призова за €сни критерии за формирането на минималната работна заплата, така че т€ да е прогнозируема за бизнеса и да могат да се прав€т разчети за разходите за заплати.

» ƒимитър ћанолов, и ƒобрин иванов се об€виха против тавана на цените на електроенерги€, които предлага ≈—, защото според т€х това отмен€ свободни€ пазар. ƒвамата са и срещу търгуването на тока на борсов принцип, тъй като това води до прекомерно високи цени за потребителите и необосновани икономически свръхпечалби за производителите.

ƒимитър ћанолов напомни, че все още е възможно от следващата година и битовите потребители да се налага да купуват ток на високи цени от свбодони€ пазар, защото никой все още не е отменил това.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


10
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
7
1
 
13
 
! ќтговори
Ѕай  ольо  алема преди 1 година
» затова в пазарната икономика има отдушник. Ќарича се ‘јЋ»“. “ова е естествени€ подбор в икономическата сфера. ¬с€какви субсидии, помощи, тавани и прочее прийоми, са неприсъщи за пазарната среда и пречат на естествените механизми да сработ€т. Ќа нашите "бизнесмени" €вно не им харесва, защото непрекъснато хленчат за помощи
6
1
 
6
 
! ќтговори
бл.134 в Zап. парк преди 1 година
¬, това са експерти!! ато онези вампири в ≈÷Ѕ и корифеите в ЅЌЅ .»ли главните виновници ‘≈ƒ .¬сички са тръгнали да прехвърл€т сметка на н€кой друг,цели€ св€т
5
1
 
7
 
! ќтговори
’ахахахаха преди 1 година
Ќе тр€бва? —амо иддииоти ли живе€т в Ѕългари€?  аква е целта на повишението на лихвите? Ќе е ли да изтегли дотациите? ≈ как ще стане това, ако повишението на заплатите изпреварва инфлаци€та? —тойте та гледайте каква безработица идва! Ќе увеличение... ще се молите изобщо за заплата! » започват да отпадат неквалифицираните.
4
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒо 4....“ова е за свободната от мутри и търтии икономика.√о казваш.“ук правилата на гравитаци€та не важат.ѕредметите и пачките отиват на горе «аконите на физиката и икономиката в Ѕългари€ не важат...≈то какво се случва на наш Ѕойко....¬ижда дрон влизащ в ста€та ми като ЌЋќ.—нима и си тръгва...“ова е само един пример.ƒруг....един банкер взима парите и изчезва...“ова както и да е...след това назначават прокурор за разследване.ќказва се че н€ма виновни.“ози същи€ става √лавен ѕрокурор..сиреч, изчез
3
0
 
16
 
! ќтговори
факт преди 1 година
само че инфлаци€та предварително е из€ла увеличението на доходите .
2
0
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
»нфлаци€та из€жда потреблението и бизнеса . ‘алитите тр€бва да продължат а те искат да ги ,,спас€ват,, ќт тази врътка парите отиват във властта и държавната €сла . “оест зад парите ще сто€т все по малко реални блага докато ≈— не се разпадне . „ак след това могат да се прокарат реформи които да спрат свободното падане на икономиката.
1
3
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ќе спрем ли чекмеджан Ѕойко , винаги ще ни са ниски заплатите.“ова е истината.¬с€какви пазарлъци са излишни.